't Stoveke

Frans

't Stoveke
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00

Over 't Stoveke

Betaalbaar sterrenrestaurant

De hedendaagse restaurantformule bij uitstek is dat je voor een vaste prijs uit de kaart een voor-, hoofd- en nagerecht mag kiezen. 't Stoveke is één van de zeldzame zaken die dit prijsvriendelijk concept toepast (€58). Het huiskamerrestaurant met open keuken van Daniel Antuna en Petra De Cock heeft hiermee in 2009 zelfs een Michelinster verdiend. Omdat de vrijdag- en zaterdagavond maanden op voorhand zijn volgeboekt, ga ik het met Madame op een vrijdagmiddag uittesten. We worden heel vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Het interieur is hedendaags stijlvol en rustgevend. Bij een glas Michel Furdyna-champagne (€10) verbluft de chef ons onmiddellijk met een eerste amuse bouche: een meringue van rode biet met daarop een mousse van gerookte wilde paling. De lat is gelegd en die ligt zeer hoog. Er volgen nog twee hapjes in glaasjes van hetzelfde niveau. De wijnkaart bevat een inhoudstafel en een kaart per wijnstreek. Het is trouwens een zeer mooie wijnkaart met naar Belgische normen betaalbare wijnen. Alleen het aanbod sprankelend water is teleurstellend. Zoals in bijna heel België is er enkel keuze uit Bru of San Pellegrino. We bestellen dan maar een halfje Vittel (€4).
De bordschikking van de voorgerechten oogt complex en de porties zijn copieus. Gebakken langoustines met een crème van aardpeer, krokantjes van gerookt spek, herfsttruffel en arganolie voor Madame. Voor mij krokant gebakken kalfszwezeriken met jonge bladspinazie, mousseline van schorseneer, kalfsjus en herfsttruffel. Bij de langoustines komt een kan met een wonderbaarlijke crème van aardpeer die een gerecht op zich had kunnen zijn. De kalfszwezeriken zijn superkrokant gebakken. Hierbij drinken we een halfje Pouilly-Fuissé van Domaine des Vieilles Pierres 2008 (€21). Op de kaart stond echter 2007 als jaar vermeld.
Als hoofdgerecht eten we beiden hazenrug 'harlekijn' rosé gebakken, wilde bospaddenstoelen, fondue van groene kool, stoofpotje van haas met raapjes en crumble van eekhoorntjesbrood (2 couverts en €16 suppl.). Dit supplement betalen we met plezier want we krijgen werkelijk de hele haas geserveerd. De hazenboutjes worden on the side als stoofpotje geserveerd. Het beestje is niet voor niets neergekogeld. Opnieuw drinken we hierbij een half flesje, ditmaal een Margaux, een Chevalier de Lascombes van de op de kaart voorkomende jaargang 2006 (€21).
Als dessert genieten we van een dame blanche met versgedraaide quenelles vanille-ijs en van een appeltaartje met een crème van frangipane en gelei van abrikoos, vanilleroomijs met rum en rozijnen, crumble van appel. We geven ons definitief over. Deze chef kookt foutloos. Het verbaast ons dan ook niet dat er perfecte mignardises bij de koffie (€4) worden geserveerd. De rekening bedraagt slechts €206. Als je weet dat in de eerste de beste brasserie je voor twee toch al snel €160 betaalt, dan hebben we hier voor een slordige €40 extra in een sterrenrestaurant gegeten. That's the way (I like it).

Sterrenrestaurant met copieuze porties waar je voor €58 een voor-, hoofd- en nagerecht kiest uit de kaart. Foutloze keuken.

woord Bart Billen
(8/12/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Stoveke

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over 't Stoveke

Jetsestraat 52
1853 Strombeek-Bever
Tel: 02/267.67.25

www.tstoveke.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden