Heizel Brasserie

Belgisch-Frans

Heizel Brasserie
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie airco, honden toegelaten, terras, tuin, bar/lounge, rookruimte aanwezig, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €15
Hoofdgerecht €14 tot €29
Nagerecht €6,50 tot €10
American Express Bancontact Proton Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 23:00
di van 11:00 tot 23:00
wo van 11:00 tot 23:00
do van 11:00 tot 23:00
vr van 11:00 tot 23:00
za van 11:00 tot 23:00
zo van 11:00 tot 23:00

Over Heizel Brasserie

Vroeger was hier een Grieks restaurant gevestigd, met kitscherige zuilen en standbeelden van stucwerk... Daarvan zijn twee zuilen overgebleven (en hergeschilderd in donkergrijs) maar die vallen niet uit de toon in deze nieuwe brasserie, die werd ingericht door een professionele interieurontwerper van restaurants. We bevinden ons vlak achter de tentoonstellingspaleizen, in de Heizelwijk. De zaal die we betreden straalt een intieme sfeer uit; over de belichting werd duidelijk nagedacht. De andere zaal, die uitkijkt op de steenweg, is helder; daar valt daglicht binnen. De tuin achterin biedt plaats aan meer dan honderd gasten! Dit is redelijk zeldzaam in de stad.
Bij een aperitief bestuderen we de kaart. We hebben gekozen voor een klassieker, een fluit champagne (Taittinger en Roederer, €9). De vriendelijke ober brengt een bordje waarop de dagsuggesties staan geschreven. Mijn disgenoot kiest de ravioli met truffels en mascarpone (€14). Als hoofdgerecht nemen we alle twee een geroosterde Schotse Angus, een van de beste stukken rundvlees ter wereld (€23). Wij hebben echter nog steeds geen voorgerecht gekozen. Na lang twijfelen nemen we een (Italiaanse) klassieker: scampi fritti met tartaarsaus (€14). Daar hadden we nu eens echt zin in. De grote scampi's zijn lekker warm en goed gegaard. Aan het eind van de lente vind je geen wintertruffels meer... Doet de olie hier zijn werk? We drinken een halve fles chablis 2009 van Drouhin, de beroemde wijnhandelaar uit de Bourgogne (€30). Het was moeilijk kiezen uit de eerder korte lijst halve flessen, vooral wat de witte wijn betreft.
De fles rode wijn die we voor het hoofdgerecht hebben gekozen, wordt ons gebracht door de restaurantverantwoordelijke. Hij is blij met onze keuze: 'Dat doet mij plezier, ik kom uit Portugal'. De rode Douro Dus Quintas 'reserva' 2008 van de beroemde producent Ramos Pinto uit Porto, is genereus, rijk en krachtig. Dan komt ons Schots vlees aan met frieten en saus. Wij krijgen bearnaisesaus en onze disgenoot twijfelde en nam daarom twee sauzen, namelijk bearnaise- en roquefortsaus. De frieten zijn uitstekend (ossenvet?) en het vlees is perfect gebakken. De wijn is op, nu moeten we onze desserts kiezen. We nemen carpaccio van verse ananas (€7) en Luikse koffie (€6,50). We genoten van een klassieke brasseriemaaltijd met goede ingrediënten. De rekening is wat aan de hoge kant maar we hadden dan ook een fles goede wijn gekozen (€41) terwijl je voor de meeste flessen rond de €25 à €30 betaalt. Opmerkelijk: zowel binnen als buiten vind je speelgoed voor de kinderen, een heel goed idee van deze brasserie die in mei laatstleden werd geopend.

Een nieuwe brasserie met een (grote) tuin

woord Patrick Fiévez
vertaling Beryl Muller
(1/07/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Heizel Brasserie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Heizel Brasserie

Romeinsesteenweg 650
1853
Tel: 02/460.47.75

www.restauration-nouvelle.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden