Bouchéry

Frans

Bouchéry
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras, eigen parking, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Budget €twee en drie gangenlunch voor respectievelijk €19 en € 24. Drie (€39), vier (€55) of vijf (€65 of €75) gangenmenu.
Voorgerecht €22 tot €29
Hoofdgerecht €28 tot €48
Nagerecht €12 tot €16
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 19:00 tot 21:00
di van 19:00 tot 21:00
wo van 19:00 tot 21:00
do van 19:00 tot 21:00
vr van 19:00 tot 21:00
za van 19:00 tot 21:00
zo gesloten

Over Bouchéry

sexy rock-'n-rollkeuken

Wat Pascal Devalkeneer (nu Le Chalet de la Forêt) nooit vermocht in het door hem opgerichte Bistrot du Mail deed Damien Bouchéry er wel degelijk: een ster in de Michelingids bijeenkoken. In 2010 verlaat hij Elsene en start samen met zijn partner, Bénédicte Bantuelle, zijn eigen zaak op: Bouchéry. Het is gevestigd in een driegevelwoning aan een drukke steenweg in Ukkel, maar omdat het verheven boven de steenweg ligt heb je er een oasegevoel. In de tuin die naast het huis ligt en uitgeeft op de straatkant is er een terras waar we ons neervlijen na een hectische week. We willen ons laten verwennen en gaan voor het Tentation vijfgangenmenu (€75). Omdat alle gerechten ook à la carte te verkrijgen zijn, zal dit ons een zeer goed beeld geven van de capaciteiten van de chef met de seventies pornosnor. Het kraakvers in huis gebakken zuurdesembrood en de met bergamot (peervormige zure citrusvrucht) opgewerkte boter geven aan dat we vuurwerk mogen verwachten. En dan beginnen we aan een merkwaardige homerun. Deze keuken is zóóó onwaarschijnlijk sexy en bovendien rock-'n-roll. Het eerste voorgerecht zijn beetgare witte duinasperges met vlasgraan en gefoamde zee-egeljus. Direct erna wordt geen porseleinen bord, maar een uit massief stollingsgesteente gehouwen bord geserveerd met daarin morilles, ossenstaart en een zacht gekookt eitje met hondsdraf (soldatenpeterselie) in gefoamde (weeral)karnemelk. Een mooie combinatie en origineel gepresenteerd. Het vishoofdgerecht komt even vlot op tafel. Lijngevangen zonnevis met selder en kreukels (alikruiken). De vis is perfect gegaard. Geen seconde te weinig, geen seconde te veel. Idem voor de selder die magistraal fijn in brunoise is gesneden en toch nog beet heeft. De kreukels mochten iets meer gepeperd zijn. In een petrischaaltje krijgen we een kleine granité van rode biet en gember om de overgang naar het vleeshoofdgerecht te maken. Eend uit de Dombes (streek ten noordoosten van Lyon met een duizendtal door monniken gegraven vijvers) met pompoenconfituur, griesmeelkroketje en mandarijnpartjes. Als specialleke wordt hierbij ook het eendenhart geserveerd. Hier word je echt culinair uitgedaagd. We zijn zo in de wolken dat we als supplement ook nog de twee creaties met kaas (€12) laten aanrukken: Reypenaer, carpaccio van witte radijs, extract van zoethout en zwarte look voor mij en verse geitenkaas met pesto van daslook voor Madame. Met het dessert worden we een laatste maal met verstomming geslagen door sappige stukjes gemarineerde rabarber, verse kaas vers gedraaid berenklauwsorbet en enkele zandkoekjes. De wijnen die per glas werden geschonken (€7,50) waren achtereenvolgens een muscadet, een witte Touraine, een rosé van de Provence en een Fronton. Van de €258 die we betalen is iedere euro welbesteed voor deze Brusselse ongeëvenaarde culinaire ervaring. Deze keuken doet ons denken aan de gerenommeerde Baskische keuken. Het is alsof je een avondje uit eten gaat in San Sebastián.

Ga hier zo snel mogelijk eten zodat je later kan zeggen dat je al bij chef Bouchéry hebt gegeten voor hij echt was doorgebroken.

woord Bart Billen
(27/06/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bouchéry

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bouchéry

Alsembergsesteenweg 812 A
1180 Ukkel
Tel: 02/332.37.74

www.bouchery-restaurant.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden