Le Pré Salé

Belgisch

Le Pré Salé
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitMosselen
Accommodatie airco, honden toegelaten, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €8,0 tot €14,0
Hoofdgerecht €13,0 tot €24,0
Nagerecht €5,0 tot €7,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30

Over Le Pré Salé

Mosselen, mosselen en nog eens mosselen

Het mosselseizoen is al twee maanden bezig. Hoog tijd om ze te gaan monsteren met vrouw en zoon. Restaurant Le Pré Salé aan de Vlaamsesteenweg is de ideale plek om dat te doen. Het restaurant dateert uit 1968, maar werd 5 jaar geleden overgenomen door John Lerinckx, een echte Brusseleir. Chef Arthur Martin bleef op post in de open keuken. Het interieur werd behouden omdat contractueel niet aan de betegeling van de eetzaal - die dateert van toen hier nog een frituur was gevestigd - mag worden geraakt. Er zit een gemengd publiek van oudere koppels, gezinnen, ja zelfs Amerikaanse toeristen.
Als voorgerecht opteren we voor paling in 't groen (13). Zoonlief gaat de kaaskroketten (9) testen. Daarna mosselen natuur (21), geen camouflage met witte wijn, room of look voor ons. Het nageslacht opteert voor ballekes in tomatensaus (12,50).
We drinken hierbij een Sancerre Joseph Mellot La Chantellenie 2005 (34,5). Het is een correcte wijn, maar wel iets te duur. Opvallend is dat de producent de durf heeft om op zijn etiket toe te geven dat er sulfiet is aan toegevoegd. Nu ja, sulfiet in wijn is en blijft spijtig genoeg een noodzakelijk kwaad.
Het brood dat op tafel wordt gezet is bruin boerenbrood met een dikke geurige korst. De notensmaak duidt aan dat de bakker zijn stiel kent. Plots hoor ik 'ping!'. Oh nee, een microgolfoven. Tot mijn verbijstering zie ik onze porties paling in 't groen uit de microgolfoven gehaald worden en in een pan op het vuur gekwakt om te worden afgewerkt. Diepvries dus! De smaak is er dan ook naar. Papperige paling in een smaakloze groene saus. De vierkante kaaskroketten daarentegen zijn 'súúúper', laat de overkant weten. Ze behoren tot de Top 3 in Brussel en hij kan het weten. Bruin krokant gebakken met een dikke korst en smeuïge kaas die tenminste naar kaas smaakt.
De mosselen natuur maken alles dubbel en dik goed. Dit is het! Eten en drinken tegelijkertijd. Een bomvolle dampende mosselkasserol met enkel mosselen, selder en ajuin plus laurier en peterselie en goed peperen natuurlijk. De ietwat oranje-gele mosselen van het type 'superzijn juist groot genoeg en perfect gekookt. De smaak is vol en sappig. De frieten die erbij komen zijn duidelijk zelfgesneden en ter plaatse tweemaal gebakken. Ja, hier is inderdaad ooit een frituur geweest. De roots worden in ere gehouden.
De ballekes in tomatensaus blijken vier grote bouletten van eerste kwaliteit gehakt te zijn in verse tomatensaus met een tikje ajuin in. Een aanrader. Hoe dikwijls kan je er immers zeker van zijn dat er vlees zit in de bouletten die je voorgeschoteld krijgt?
Na de kasserol helemaal leeggelepeld te hebben zweet ik als een paard. Een dessert kan er dan ook niet meer bij. Te zien aan de kaart moet je daarvoor trouwens niet naar hier komen. De conclusie is eenvoudig. In Le Pré Salé moet je gewoonweg mosselen natuur bestellen, samen met een pint of twee. De rekening bedraagt dan net geen 25 per persoon. Lekker en goedkoop.

Beste prijs-kwaliteitverhouding voor mosselen in Brussel.

woord Bart Billen
vertaling Didier Stiers
(5/09/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Pré Salé

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le Pré Salé

buurt: Sint-Katelijne
Vlaamsesteenweg 20
1000 Brussel
Tel: 02/513.65.45

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden