Den Teepot

Den Teepot
© Johan Martens
Kenmerken
SpecialiteitBiologisch
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €2,2 tot €2,95
Hoofdgerecht €8,8 tot €8,8
Nagerecht €2,0 tot €3,1
American Express Bancontact Maaltijdcheques Proton Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00
di van 12:00 tot 14:00
wo van 12:00 tot 14:00
do van 12:00 tot 14:00
vr van 12:00 tot 14:00
za van 12:00 tot 14:00
zo gesloten

Over Den Teepot

Verboden te genieten

Wie ga ik meevragen om in Den Teepot, een biologisch en vegetarisch restaurant, te gaan eten? Mijn goede vriendin Saskia natuurlijk. Ze doet al haar inkopen in de BIO-planet en eet al bijna twintig jaar vegetarisch. Zo gezegd, zo gedaan. Op een woensdagmiddag komen we binnen in de eetzaal op de eerste verdieping boven de Bio Shop met dezelfde naam. Alle ingrediënten komen van beneden. Het zicht op het binnenblok is uniek, want enkel van hieruit kan je de mooie voormalige kerk van het 'Gesellen Verein' in neoromaanse stijl van architect Otto uit 1913 zien. Het interieur is echter een ander paar mouwen. Ik zou het als Spartaans willen omschrijven. Als we de kaart bekijken, realiseren we ons dat het interieur waarschijnlijk dient om ons te conditioneren. Hier mag blijkbaar niet worden genoten. De naar mijn oordeel duidelijk ondervoede eentalig Frans sprekende dienster bevestigt ons dat naast de vegetarische dagschotel (€8,80) er ook groente- (€2,20) en misosoep (€2,95) is. Ik begin het ergste te vrezen. Als aperitief drink ik een Saison Dupont (€2,20), Saskia een vruchtensap (€2,20). Saison is een negentiende eeuwse, Waalse kruidige bierstijl die opnieuw populair is geworden. Het werd vroeger in de winter door landarbeiders in boerderijen gebrouwen, met in de zomer verbouwde grondstoffen.
Bon, de groentesoep van Saskia blijkt gewoon goed te zijn. Mijn misosoep is flauw. Naar het schijnt heeft misosoep een goede werking op het spijsverteringsstelsel omdat miso (gefermenteerde sojabonen) makkelijk opneembare eiwitten bevat. Ik wil dat best geloven, maar je kan zo'n soep toch ook lekker maken? Ook de tofublokjes en de algen die erin zitten smaken naar niets. Waarom wordt dit niet op smaak gebracht met kruiden?
De vegetarische dagschotel dan. Centraal ligt een bol rijst en een bol quinoa. Daar rond krijg ik platgekookte prei, witloof en worteltjes, alsook rode bonen, rauwe venkel en wat sla met kiemen. Alles is smaakloos. Ik heb vroeger in het leger beter gegeten. We drinken hierbij een kwartje biologische witte wijn mét sulfiet (€3,25). We hadden eigenlijk een halfje besteld. Dat het een kwartje is geworden vinden we niet erg gezien de zure afdronk. Ik ben beschaamd dat ik hiervoor iemand heb meegevraagd. Zonde van Saskia haar tijd. Omdat die nu toch verloren is, beslissen we all the way te gaan en bestellen we een granenkoffie (€3,10) en een sojapudding (€2). De sojapudding laten we staan wegens weeral geen smaak. Voorts weten we nu hoe tijdens de oorlog ersatzkoffie moet hebben gesmaakt: niet te drinken.
Ik betaal €37,90 en moet expliciet om een btw-briefje vragen terwijl ondertussen de stoelen net niet op tafel worden gezet. Saskia vlucht terug naar haar werk. Ik ga uit pure frustratie drie bollen ijs (€1,25 per bol) met uitgesproken smaken halen bij Comus & Gasterea aan de Baksteenkaai: gezouten karamel (zout), Marrakesh (pikant) en groene citroen (zuur). Dat smaakt en hoe!

'Spartaans biologisch-vegetarisch restaurant waar enkel het Saison Dupontbier kruidig smaakt'

woord Bart Billen
vertaling Adeline Weckmans
(3/06/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Den Teepot

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Den Teepot

buurt: Dansaert
Kartuizersstraat 66
1000 Brussel
Tel: 02/511.94.02

www.bioshop.be/winkels/brussel

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden