L'Autre Cantina

Braziliaans

L'Autre Cantina
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBraziliaans
SpecialiteitExotisch
Accommodatie terras, tuin, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €5,5 tot €11,0
Hoofdgerecht €13,0 tot €17,0
Nagerecht €5,5 tot €5,5
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 23:00
za van 19:00 tot 23:00
zo gesloten

Over L'Autre Cantina

Tegendraads

Maryangela Gusmao was nog nog erg jong toen ze wegliep van haar familie en haar geboortedorp in Bahia om een nieuw leven te beginnen, eerst in Rio, dan in New York. 15 jaar geleden belandde ze vervolgens in Brussel met een vak in haar bagage: tafelkunstenares. Omdat ze als kind linkshandig was en de linkerhand de hand van de duivel is, mocht ze niet in de keuken komen. Haar grootmoeder Luzia was dame en meesteres in de keuken en hield de sleutel tot dit huishoudelijk universum angstvallig verborgen in haar zak. Uit deze geheime, met mysterie en magie doordesemde plek steeg gerinkel van pannen, vrouwengezang, geklots, geknisper en een welriekende mantra van langzaam gaar kokende en sudderende gerechten op. Als echte duivelin heeft onze heldin (zo weggelopen uit een roman van Jorge Amado) zich nooit laten kennen. Ze mocht niet koken? Dus werd ze kokkin! Nadat ze in de Big Apple werd ontdekt door een Vlaamse kunstenaar, vestigt ze zich bij ons, werkt ze bij Lola, fleurt ze de eerste verdieping van Java op en opent ze uiteindelijk La Cantina. In dat bonte Braziliaanse baken, waar geen enkele carioca aan voorbij zou kunnen lopen, schotelt onze vurige madonna ons de specialiteiten uit Salvador da Bahia voor: allemaal recepten die Luzia voor haar verborgen hield, maar die zij weer wist op te sporen, omdat het kookbloed van nature door haar aderen stroomt.
Vandaag de dag vinden we haar terug bij L'Autre Cantina. Nog altijd even kitsch, want de toon wordt meteen gezet: tweedehandsmeubels (Brazilianen zijn meesters in het hergebruiken), een bar vol aardewerk en gebroken mozaïeken, een zaal met saffraankleurige muren versierd met standbeelden van maagden, heiligen, ex voto's en andere heiligheden... En vooral: een open keuken! Een brandschone chromen ruimte die zwanger is van de heerlijke geuren: links een grote rieten mand vol ajuinen, rechts ter versiering een streng rode pepers en knoflook. 's Middags mag iedereen die keuken in. Een pittig prerogatief als je de achtergrond van onze cheffin kent. Dus je gaat naar binnen, pakt een bord en duikt in de pannen: zes koude gerechten en zes warme. Op je bord stapel je salsa da Bahia (tomaat, sla, ui, komkommer), plakjes geroosterde bakbanaan, linzensalade, creoolse rijst, in kokosmelk gaar gestoofde vis, gekruide kippenvleugeltjes, feijoada (het nationale gerecht op basis van rode bonen, gerookt spek en gekruide worstjes). Dan weeg je je bord op de toonbank: voor mij €7,40, iets meer dan voor mijn vriendin Scyndia. Het is lekker, kakelvers, royaal en niet duur: kortom, we zijn in de zevende hemel! Omdat het vrijdag is, besluiten we er een caipirinha en een mojito bij te drinken, waar per cocktail €7,50 voor wordt aangerekend. Scyndia bezwijkt voor de aardbeientaart van het huis (€5,50): zalig! Na de koffie bezoeken we de fototentoonstelling op de eerste verdieping en verlaten we de zaak met de zon en Gilberto Gil in ons hoofd.

Per gewicht afgerekend buffet 's middags, Braziliaanse speciliteiten 's avonds, dit alles in een exotische sfeer die doordrenkt is van poëzie en humor. Fantastisch terras!

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(4/06/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over L'Autre Cantina

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over L'Autre Cantina

Vleurgatsesteenweg 117
1050 Elsene
Tel: 02/644.97.77

toon kaart


meer Braziliaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden