Le Chalet Robinson

Belgisch-Frans

Le Chalet Robinson
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €10 tot €15
Hoofdgerecht €15 tot €65
Nagerecht €4 tot €8
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 23:00

Over Le Chalet Robinson

On the waterfront

Eindelijk is het zover. Brussel heeft één van zijn meest historische eetplekken terug: Le Chalet Robinson op het gelijknamige eiland in de vijver van het Ter Kamerenbos.
Het is al voor de tweede maal dat de chalet als een feniks uit zijn as herrijst. De originele chalet dateerde uit 1877 en brandde 95 jaar later af. In 1991 brandde ook de heropgebouwde chalet af. Na 18 jaar is het nu opnieuw mogelijk om in regelrechte 19de eeuwse romantische stijl met een overzetvlot het eiland te bereiken. Een brug bouwen is immers geen alternatief want als er in de kalksteenbodem wordt geboord, loopt de vijver gewoonweg leeg.
Je moet echter wel de nodige inspanningen leveren om er te kunnen eten. Vooreerst is reserveren een must want iedereen wil hier een tafel bemachtigen. Vervolgens rijd je best het bos in langs de kant van de Franklin Rooseveltlaan via de Victorialaan en de Watermaalselaan. Je parkeert in de Dennenboslaan en dan is het nog vijf minuten te voet tot aan de veerpont (€1). De beloning voor dit alles is een onvoorstelbaar mooi uitzicht van op een uniek terras. Ik zet symbolisch mijn iPhone uit, want zo ben ik werkelijk van de rest van de wereld geïsoleerd. Het is zaterdagmiddag, Junior is een tafeltenniswedstrijd aan het spelen en ik zit met Madame tête-à-tête aan een tafel in volle zon. Voor deze tafel is er geen parasol voorzien, hoewel er tegen de chalet nog vier onbenut staan. Het personeel ziet dat we last van de zon hebben, maar maakt geen aanstalten om er een aan te slepen.
Bij het bekijken van de kaart kan ik zo voorspellen dat Madame de mergpijp uit de slagerij met fijngehakte kruiden (€11) gaat nemen. Ik bestel de Saint-Marcellinkaas A.O.C. en croutons van volkorenbrood (€13). De mergpijp is van het type waarmee Idéfix een week zoet zou zijn. Zeker twintig centimeter lang en overlangs doorgezaagd. Perfect: 1-0 voor de keuken. De Saint-Marcellinkaas is in een crème-brûléepotje de oven ingegaan. Eenvoudig: 2-0 voor de keuken. Hierbij drinken we een glas degelijke Domaine Bouchie Chatellier 2007 (€8), een pouilly fumé.
Als hoofdgerecht kies ik zonder twijfelen voor het zieltje van wagyu (€36). Zeer duur, maar dit heb ik nog nooit op een kaart zien staan. Het zijn echter drie kleine stukjes. Voor die prijs verwacht ik geen overschotjes van gisteren. Daarenboven is één van de stukjes niet gepeld. Spijtig, maar helaas. Geen hattrick. De kabeljauw royal met ratte-aardappelen en mousselinesaus (€25) van Madame is zonder meer een correct gerecht. Onze borden zijn al leeg als de wijn arriveert. We sturen de kelner terug naar af. Een verschoonbare beginnersfout.
Op de kaart staat een intrigerend dessert Chiquita: banaan met chocolade Blijkt dat de kaartlay-out wat onzorgvuldig is gebeurd, want het gaat hier om een supplement voor vanille-ijs, wafels en pannenkoeken. Dan maar twee koffie en de rekening. Die klokt af op €109. Veel voor een lunch, maar gegeven de locatie is het money well spend.

Brussel heeft eindelijk één van zijn mooiste eetplekken terug. Duur, maar de moeite.

woord Bart Billen
(14/10/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Chalet Robinson

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le Chalet Robinson

buurt: Ter Kamerenbos
Steigerpad 1
1000 Brussel
Tel: 02/372.92.92

www.chaletrobinson.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden