Cuzina

Mediterraan, Marokkaans

Cuzina
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenMediterraan, Marokkaans
SpecialiteitStreekgerechten,
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7,40 tot €13,95
Hoofdgerecht €8,70 tot €20
Nagerecht €5,50 tot €7,50
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
zo van 17:00 tot 23:00

Over Cuzina

Zuiderse temperaturen lokken mij naar Lier. Enige tijd geleden is hier een mediterraan restaurant geopend, Cuzinagenaamd. Ik wil nog even het vakantiegevoel en de zuiderse smaken vasthouden voor de zomer wel en goed voorbij is. We komen binnen in een verzorgd eigentijds interieur. Achteraan een halfopen keuken waar een gezellige drukte heerst. Dankzij het goede weer kunnen we genieten van een gezellig tuinterras. Je kan zien dat dit nog erg nieuw is, ik denk dat de muren nog op een zomers kleurtje wachten. We zijn niet alleen, er wordt voor ons een tafeltje bijgezet. De kaart is zeer uitgebreid, je vindt hier de mediterrane keuken in de brede zin van het woord, van Italië tot Marokko, van de Provence tot Spanje. Marokkaanse soepen(€4,50), briwat(€8), carpaccio(€12), spaghetti op verschillende manieren(€12), tajine(€15), couscous(€15), gamba(€18) - (allemaal richtprijzen). Ik hoop dat de keuken zo'n uitgebreide kaart kan bolwerken op een drukke dag. Ik bestel een fles witte wijn uit Chili, Hacienda Araucano(€20,50). De wijn heeft een goede balans tussen frisheid en fruitigheid. Hij wordt regelmatig bijgeschonken, een pluspunt voor de bediening. Ik bestel een briwat-garnalen(€9) en sardines met gegrilde paprika(€13), een erg hoge prijs voor sardienen. Hoewel we tijd hebben en van de gezellige zomerse avond genieten, begint mijn buik wel te grommen. Na bijna één uur wachten krijgen we onze voorgerechten. De briwat (gevulde pakketjes van filodeeg) zijn mooi gebakken, binnenin glasnoedels en garnalen. Al moet het misschien zo, het smaakt allemaal te zoet, zowel de suiker als kaneel geven je mond niet de verwachte smaak. Daarnaast nog een streepje mangocoulis, wat het typische garnaalaccent doet verdwijnen. Ik krijg er ook een klein slaatje bij dat met een kruidenmayonaisesaus (vooral komijn) is afgewerkt. De twee sardienen zijn correct gebakken, er is een overvloed van verse, gegrilde rode paprika aanwezig. We wachten opnieuw redelijk lang op onze hoofdgerechten, naar mijn gevoel zit de keuken over haar limiet. Er wordt rode mul (zeebarbeel) met kerstomaten in de oven ingezet(€18,80). Het grote bord bevat twee hele, gebraden vissen met kop en staart. De vis is redelijk droog en bevat veel graten. Rucola, zongedroogde tomaatjes, kikkererwten en een kommetje pasta vergezellen het gerecht. Ik krijg voor mij tonijn Cuzina(€18,50). De vis ligt in lange reepjes op het bord, spijtig genoeg is hij meer dan bleu gebakken. Hij is afgewerkt met gegrilde paprika, bereide kikkererwten en zongedroogde tomaten. Een zuiderse keuken zonder meer. Ik vraag de rekening en ga met gemengde gevoelens huiswaarts. Een mooi concept, maar met de kaart wat in te krimpen en de gerechten wat te verfijnen, kan deze zaak in de toekomst zeker beter scoren.

'Zuiderse keuken zonder meer'

woord Dirk De Schutter
(18/08/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Cuzina

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Cuzina

Berlaarsestraat 34
2500 Lier
Tel: 03/297.53.73

www.cuzina.be

toon kaart


meer Mediterraan

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden