Marcel

Belgisch-Frans

Marcel
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €26
Hoofdgerecht €20 tot €29
Nagerecht €7 tot €10
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
za van 19:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Marcel

Dave De Croebele en Lieze Drowart ruilden hun voormalige restaurant aan de Hessenbrug in voor een nieuwe locatie aan het nabije Van Schoonbekeplein. Ze namen hun intrek in een van de mooiste gebouwen aan het Eilandje, de voormalige Engelse zeemanskerk, The Dawson Memorial Church, die onderdak bood aan The missions to seaman. Het gebouw dateert uit 1912 en was na het vertrek van de zeemanskerk sterk in verval geraakt. Ze restaureerden het gebouw grondig en doopten het nieuwe restaurant met de naam Marcel, naar de grootvader van Dave en levensgenieter. Het resultaat is een nostalgisch ingericht restaurant met twee eetruimtes dat perfect past bij de status van het gebouw. Het meubilair bestaat uit een mix van oude en nieuw gereproduceerde meubelen, verlichtingselementen en attributen uit de jaren 20 en 30. Een groot barmeubel verdeelt de ruimte in twee. Achteraan werd met oude eetkamerkasten een aparte en intieme ruimte voor kleine groepjes ingericht. Op de eerste verdieping is een feestzaal geïnstalleerd met vleugelpiano en palmen, een ideale locatie voor een avondje charlestondansen. Het hele etablissement is wel zes keer groter dan het kleine restaurant waar Dave en zijn vrouw vandaan komen. Ook de spijskaart is aanzienlijk uitgebreid. In hun vorige restaurant werd enkel een driegangenmenu geserveerd dat wijzigde naargelang het marktaanbod. Hier is dat driegangenmenu (€35) uitgebreid met een viergangen- (€45) en een vijfgangenversie (€53). Een tweegangenlunch kost €24. Maar daarnaast is er de keuze uit een zevental voorgerechten, dito hoofdgerechten en vijf desserts, plus een zevental kazen die per stuk (€3) of in een assortiment (€10) worden verkocht. Voorgerechten zijn onder meer een soepje van aardpeer met beurre noisette, boschampignons en gekonfijte eendenbout (€16) en kwartel op de barbecue met ganzenlever (€18) en hoofdgerechten zoals Deense kabeljauw met ossenstaart (€24) en haantje 'Label Rouge' uit de Landes op de barbecue (€22,50). Op tafel komt een bordje met augurkjes, zilveruitjes, en een Laguiolemes om de bijhorende salami in stukjes te snijden. De wijnkaart bevat verschillende wijnen die per glas worden geschonken. Het voorgerecht is een open ravioli van ossobuco (€15), een bescheiden portie van lapjes beetgaar pastadeeg met goed gekruid draadjesvlees van kalfsschenkel, en erbovenop een combinatie van stukjes merg en broodkruim. Zonder het broodkruim maar met een frisse rauwe groente had dit gerecht meer evenwicht gekregen. Het hoofdgerecht is een gebraiseerde lamsschouder van slagerij Vermeulen uit de overdekte markt in chinatown: de Criée. Zacht, sappig en gelatineus vlees dat in stukjes uit elkaar valt, met daarbij krokant gegaarde en kort gestoofde raapjes, bietjes, spruitje en wortels en, apart in een cocotteje geserveerd, aardappelen met een roomsaus. Dit is een uitstekend brasseriegerecht zoals er nog wel meer op de kaart staan en de omweg naar dit veelbelovende nieuwe restaurant rechtvaardigen.

'Smakelijke brasseriekeuken in de sfeer van de jaren 20'

woord Marc Declercq
(2/02/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Marcel

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Marcel

buurt: Het Eilandje
Van Schoonbekeplein 13
2000 Antwerpen
Tel: 03/336.33.02

www.restaurantmarcel.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden