Pou-Poule

Belgisch-Frans

Pou-Poule
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €5,90 tot €9,50
Hoofdgerecht €7,50 tot €18,90
Nagerecht €4,50 tot €6,50
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 16:00 tot 22:00
wo van 16:00 tot 22:00
do van 16:00 tot 22:00
vr van 16:00 tot 22:00
za van 16:00 tot 22:00
zo van 16:00 tot 22:00

Over Pou-Poule

Een eethuis openen met als specialiteit 'kippen' is een prima idee in een volkse buurt. Of eethuis Pou-Poule de verwachtingen inlost, gaan we testen op een zaterdagavond. We hebben net onze mantels uit als de dienster al vraagt wat we willen drinken. Wij nemen liever de tijd om rustig te gaan zitten en de kaart overlopen. Zoals verwacht, worden hier verschillende kipgerechten geserveerd. Om te starten heb je de keuze uit twee soepen. De voorgerechten beperken zich tot een toast champignon, kaas-garnaalkroketten of kippensnacks zoals nuggets, satés, vleugels of boutjes. Er zijn ook verschillende slaatjes, zoals ceasar salad, of slaatjes met scampi. De prijzen zijn zeer democratisch. De hoofdgerechten bestaan uit kip van 't spit, gebakken kippenfilets, vol-au-vent en als vreemde eend in de bijt, een zesrib, om de liefhebbers van rood vlees tegemoet te komen. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende soorten sausen, salades en aardappelen. Ik bestel een karaf rode huiswijn, Saint-Bernard uit de Languedoc, gemaakt van de merlotdruif (€10,50 voor een karaf). Een uitstekende wijn met een kruidige afdronk. We plaatsen onze bestelling en genieten van de omgeving. Het is hier gezellig vertoeven. Het is een komen en gaan van vaste gasten. De zaak is pas open sinds oktober, maar door de lage drempel wordt deze zaak vast een schot in de roos. Als voorgerecht krijgt mijn partner de 'soep van het hok' (lees: 'van de dag', €3,90). Het is een lekkere bloemkoolsoep, maar ze smaakt net iets meer naar aardappelen dan naar bloemkool. Ik proef van de toast champignon, vergezeld van een rauwkostslaatje (€9). Een mooie verse toast, belegd met verse champignons. Hij is zoals een toast cahmpignon hoort te zijn: licht krokant en goudbruin, met voldoende champignons. Het slaatje dat afzonderlijk geserveerd wordt, bestaat uit komkommer, tomaat, kropsla en vinaigrette. Tussen de twee gerechten in ga ik even naar het toilet, waar het scharnierbakje met papieren doekjes meer dan overladen vol is. Hier is al lang niet meer naar gekeken, jammer.
Onze hoofdschotels worden even later geserveerd, dat wordt een vol-au-vent (€12) en een halve gebraden kip van 't spit met pou-poulesaus en frietjes (€13,50). Het pasteitje is een krokant bladerdeeggebakje gevuld met champignons, gehaktballetjes, stukken kip en een romige veloutésaus. Heerlijk in combinatie met de verse frietjes en het slaatje. Ik heb een uit de kluiten gewassen halve kip waar ik alles van afpeuzel, een teken dat het mij smaakt. Enkel de pou-poulesaus kan beter. Ik proef wel groene kruiden, maar het blijft een zwakke - maar toch huisgemaakte - saus. Hij mag gerust krachtiger zijn om kip te begeleiden. Toch hebben we hier genoten van ons etentje. Morgenvroeg eren we de kip met een lichtgekookt eitje bij het ontbijt!

'Gezellig volksrestaurant waar je lekkere kipbereidingen kunt eten'

woord Dirk De Schutter
(11/01/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pou-Poule

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  2/5

 
  2/5

De Croebele - 16/05/16 17:32

Beste, Gisteren plaatsten wij een bestelling voor 4 personen besaande uit 4 halve kippen, 4x frites 2x gemengde sla en 2x witloofsalade. Tot mijn grote spijt moet ik u melden dat 2 halve kippen zo aangebrand waren dat het gedeelte onder het vel mee aangebrand was. De kippen waren daardoor zéér droog en echt niet lekker. Het is de eerste keer dat wij dit meemaakten, vandaar de lage score. Hopelijk blijft het bij die ene keer. Beste groeten een teleurgestelde klant

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Pou-Poule

Vosstraat 23
2140 Borgerhout
Tel: 03/290.61.96

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden