Danieli il Divino

Italiaans

Danieli il Divino
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie terras, uitgaansrestaurant, bar/lounge, rookruimte aanwezig, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €14 tot €23
Hoofdgerecht €14 tot €52
Nagerecht € tot €
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 23:00
za van 18:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 23:00

Over Danieli il Divino

Na twee aanvaringen met degoutant boerse kelners en dito slechte maaltijden had ik me voorgenomen om nooit meer een stap in Danieli il Divino te zetten. En zie, hier zit ik nu in het door mij verguisde restaurant. Een nieuwe eigenaar en een grote renovatie deden me mijn besluit herzien. Het restaurant is in handen gekomen van het team achter onder meer Velvet Lounge en Stereo Six. Een tabula rasa werd het niet, want ik herken een paar van die kelners van weleer, maar de opgefriste zaak mag gezien worden. Het meubilair met stoelen en muurbanken in rood fluweel, tafels en donkerhouten kasten werden vernieuwd. De koks beschikken over een nieuwe keuken, er werden nieuwe toiletten geïnstalleerd, het terras werd ruimer en er kwam een intiem zaaltje voor privébijeenkomsten. Nu was het voormalige koetshuis van Kasteel Den Brandt met zijn prachtige victoriaanse koepel en uitnodigende terras lang een van de aantrekkelijkste restaurants van Antwerpen. Maar de voorbije jaren zaten de klad en het verval er duidelijk in.
Ik wandel er op gure avond naartoe en merk tot mijn genoegen dat er weer volop licht schijnt langs de toegangsweg naar het restaurant. Naast de inkomdeur is een zeevruchtenbar geïnstalleerd en staat een kelner die me vriendelijk begroet. Mijn jas wordt echter niet aangenomen, terwijl ik merk dat dit bij andere gasten wel het geval is. Ik krijg de kaart, maar er wordt me niet gevraagd of ik een aperitief wil drinken. De gerechtenlijst is vrij uitgebreid. Ik neem de tijd om de vele Italiaanse klassiekers naar waarde te schatten. Die gaan van vitello tonato (€15,50) over carpaccio van rundvlees (€15) naar penne all'arrabbiata (€14) en een ruim aanbod pizza's (van €14 tot €17), en hoofdgerechten zoals lamskoteletjes met knoflook en rozemarijn (€28), gegrilde zwaardvis (€26) tot het duurste gerecht: gegrilde wagyufilet (€52). Ik neem twee gerechten van de kaart, een millefeuille van aubergines (€16) en een klassieke ossobuco (€28). Ik wil bij elk gerecht een glas wijn drinken, maar merk dat ik buiten de twee huiswijnen geen keuze heb. De wijnkaart is uiteraard Italiaans geïnspireerd en bevat een mooie selectie onder de €30, maar voor een brasserie de naam waardig zouden er meer wijnen per glas beschikbaar moeten zijn. Zelfs een fles gedeeld door twee is al te veel voor de blaaspijp van oom agent. De twee huiswijnen (€4 per glas) zijn gelukkig drinkbaar, correct zonder meer. De millefeuille van aubergines bestaat uit laagjes knapperige aubergine, lekkere goed gekruide tomatensaus, kaas en parmezaan, met een garnituur van 2 gebakken kerstomaatjes. Het gerecht is echter lauw. Ik verwacht een in-warm gerecht, zeker wanneer zoals vandaag de hagelbollen op het dak vallen en de koude wind langs het gebouw giert. De ossobuco komt goed warm op tafel, maar in een ijskoud bord zodat hij afgekoeld is lang voor ik de laatste resten heb weggewerkt. De schenkel bevat een mooie portie goed gekonfijt en gekruid kalfsvlees dat in draadjes uit elkaar valt, er hoort een gebonden saus met melige erwten en wortelbrunoise bij en correct gegaarde spaghetti. Ook hier is er hetzelfde garnituur van gebakken kerstomaatjes, maar nu liggen ze koud op het bord. Het gerecht wordt snel afgeruimd. Omdat me niet spontaan de dessertenkaart wordt aangeboden, zelfs geen koffie, vraag ik de rekening maar. De ongeïnteresseerde bediening en de nonchalante keuken hebben de nieuwe eigenaars jammer genoeg overgeërfd.

'Ongeïnteresseerde bediening en nonchalante keuken in een nochtans prachtig pand'

woord Marc Declercq
(11/01/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Danieli il Divino

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  2/5

 
  1/5

Blekemolen - 17/12/15 21:25

Schandalig behandeld. door een te snelle ober die niet eens hoort wat men zegt! Daardoor kreeg mijn echtgenoot al een verkeerd gerecht en ik zo goed als geen saus bij mijn gerecht en had ik al gegeten toen mijn echtgenoot nog zijn gerecht moest krijgen' We nemen altijd de huiswijn, zo ook nu.. maar bij betaling stond er 2 x E. 9.00 per glas! Werkelijk ongelooflijk! Dezelfde ober beweerde bij hoog en laag dat wij daarom zouden hebben gevraagd! (Daarvoor al allerlei fouten te hebben gemaakt). Uiteindelijk is de prijs per glas teruggedraaid maar voor ons was dar even zeg wezen erg slecht!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Inas Janssens - 5/07/15 23:11

Ik vindt het een gezellige restaurant met super lekker eten en alles is daar tiptop in orde alleen vindt ik dat ze op hun site de namen van hun ober moeten zetten en van hun vakantiejobstudenten zodat als er iets is dat we tenminste hun namen weten.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Popeye - 15/06/15 3:57

Mooi kader & leuke sfeer! Uitermate slechte keuken en bovendien ziek geweest van de Mixed Grill (vis) Jammer voor zo'n mooie zaak met topligging en potentieel om hier iets uniek te brengen. Alle kansen gemist!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Danieli il Divino

Beukenlaan 12
2020 Antwerpen
Tel: 03/825.37.38

www.danieliildivino.be

toon kaart


meer Italiaans

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden