De Weide Wereld

Belgisch

De Weide Wereld
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, tuin, eigen parking, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €4,50 tot €13,50
Hoofdgerecht €13,50 tot €23
Nagerecht €6,50 tot €
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:30 tot 22:00
do van 11:30 tot 22:00
vr van 11:30 tot 22:00
za van 11:30 tot 22:00
zo van 11:30 tot 22:00

Over De Weide Wereld

Eetcafé De Weide Wereld heeft een nieuwe eigenaar, de 22-jarige Mick Van Sande die samen met zijn ouders 't Handig Brochetje in Kapellen uitbaatte. De piepjonge eigenaar kreeg het vak met de spreekwoordelijke paplepel mee, volgde hotelschool in Koksijde en vond het na vier jaar brochettes serveren de tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo erg de tijd dat er zelfs geen brochettes op zijn menukaart meer staan. Kwestie van het helemaal over een andere boeg te gooien. De Weide Wereld was voor mij altijd het café waar je na een fiets- of een wandeltocht door Vremde en omstreken terecht kon voor een pint of een snack. En waar ouders hun kroost op de speeltuin konden loslaten. De nieuwe eigenaar heeft meer culinaire ambities en nam een gedegen chef in dienst die uit een slagersfamilie stamt. Hij serveert gerechten zoals rundtartaar (€11,50), varkenshaas (€18,50), steak (€18), spareribs à volonté met dipsauzen (€16,50) en een gegrilde entrecote voor 2 (€22 per persoon). Bij de 'snacks' vind ik gerechten zoals stoofvlees met bruin bier (€13,50) of een koninginnehapje met friet (€13,50) naast de klassieke croque monsieur (€6,8) of een salade met geitenkaas (€14). De Weide Wereld is niet louter een mekka voor vleesliefhebbers want je vindt er ook gegrilde zalm met béarnaisesaus (€18), gegratineerde vissemeug van de chef, een soort vispannetje (€19,50), zalmtartaar (€12,50) en scampi's (€13,50). Het blijft al bij al een klassiek gamma dat geen potten zal breken. Idem voor de kindergerechten zoals kipfilet met appelmoes (€6,50), curryworst met frieten (€5) en een vliegende schotel Mama Mia (€6,60). Ik ben in een 'vlezige' dag, het heeft wellicht met de diepvriestemperaturen te maken, en bestel varkenswangetjes van de beenhouwer (€11) en een gerecht van de suggestiekaart: stoverij van konijn (€18,90). Ik neem een glas witte huiswijn als aperitief, een royaal geschonken Franse Sauvignon (€3,30) die me al meteen bevalt door zijn frisse en fruitige karakter.
Ik was bij een buitentemperatuur van min zeven vertrokken en zag bij het binnenkomen de warme gloed van een kachel en een leeg tafeltje vlakbij. Mijn plaats was meteen gekozen. Het restaurant is gevestigd in wat wellicht een schuur moet geweest zijn. De grote ruimte, tot aan de nok open, bestaat uit bakstenen muren, houten balken en steunberen en een mix van meubilair van rustiek over Franse directoire tot vintage. Ook de verlichting is van diverse tijdperken en sfeervol. Op de achtergrond klinkt populaire muziek waaraan een aantal generaties zich kunnen laven.
De varkenswangetjes komen in een donkere saus die met vleesjus en Broeder Jacobbier met porto is gemaakt. Het bier geeft de saus een wat zoete toets die hier niet onaangenaam is. De wangetjes kunnen deze stevige wat rustieke saus best aan, ze zijn echter nog iets te hard. Ik vind wangetjes het lekkerst als het vlees gelatineus is en wat draderig. Hier zijn ze wellicht à la minute gestoofd, maar voor mij mochten ze best wat langer in de stoofpot blijven.
Het konijn wordt geserveerd in een gloeiend hete tajine. De saus borrelt nog na. Het vlees van de rug en de bil valt mooi van het been en is goed gekruid. Knapperige champignons en vastkokende romige aardappelen vind ik terug in de gebonden saus. Enkele rode besjes zorgen voor het friszure accent. Ik neem er een glas rode huiswijn bij, een elegante pinot noir uit de Languedoc (€3,30). Een dessert hoef ik niet, maar uit de ruime bierkaart kies ik als afsluiter het bier waarmee de varkenswangetjes zijn bereid, de Broeder Jacob dobbel port (€2,60). Een stevig bier dat deze royale, rustieke maar vooral smakelijke maaltijd perfect afsluit.

Nostalgische gerechten en een gezellige sfeer

woord Marc Declercq
(22/02/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Weide Wereld

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Weide Wereld

Toeffelhoek 24
2531 Vremde
Tel: 03/455.15.00

www.deweidewereld.net

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden