Den Drijhoek

Belgisch

Den Drijhoek
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, uitgaansrestaurant, bar/lounge, rookruimte aanwezig, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €5,50 tot €12,50
Hoofdgerecht €13,50 tot €28,50
Nagerecht €6 tot €11
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00

Over Den Drijhoek

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het bekende volkscafé Den Drijhoek in Hove is heropend. Het kostte een lange verbouwing om het café om te bouwen tot een combinatie van café, brasserie en feestzaal. De metamorfose is geslaagd en de trouwe klanten van weleer, plus flink wat nieuwkomers, hebben hun stek teruggevonden. Ik had op een vrijdagmiddag het laatste tafeltje van die avond gereserveerd en als ik 's avonds arriveer zit het café afgeladen vol. Niet verwonderlijk want Hove telt, na de sluiting van de Eendracht aan de overkant, nog maar drie cafés. In vroegere tijden waren het er nog 40. Maar toen was het nog geen slaapdorp. De nieuwe eigenaar van Den Drijhoek is Nick Alliet, zoon van een bekende immobiliënfamilie, die met hulp van familie en vrienden het pand eigenhandig verbouwde. Het café kreeg een nostalgische uitstraling. De brasserie die met een sas van het café is afgesloten en een aparte ingang heeft aan de straatkant, kreeg een eenvoudige inrichting met bruine tinten, natuurhouten tafels die door hun vorm zo uit een Oostenrijkse berghut lijken te komen, en witgelakte caféstoelen. Aan de muren hangen reeksen kadertjes met nostalgische foto's, tekeningen en bierreclames die de link met het café leggen. De brasserie heeft net zoals het café een mooie bierkaart met een dertigtal bieren waaronder uitstekende maaltijdbieren zoals Westmalle tripel en dubbel, Duvel tripel hop en geuze van de 3 Fonteinen. De wijnkaart is beperkt tot een 30-tal cava, champagnes en Europese wijnen met flink wat keuze onder de dertig euro. De menukaart speelt de klassiekers van de Vlaamse bistrokeuken uit zoals garnaalkroketten (€12), scampi met curry of lookboter (€12,50 en €18 als hoofdgerecht), ribbekes à volonté (€18), vers gedraaid steak tartaar (€17,50), een vispannetje (€18) en tomaat garnaal (€19,90 voor 2 stuks). Onder de noemer 'de keuken van ons bomma' vinden we gerechten zoals stoofvlees met Gouden Carolus (€17), ballekes in tomatensaus (€13,50) en chipolata met stoemp van de week (€14). De eigenaar en een kelner zorgen voor de bediening en doen dat uitermate vriendelijk en gedreven. Mijn oog valt op de verse dagsoep (€5,50), een tomatensoep met balletjes, en op de gebakken zeetong met sla en frieten (€31,50 was de dagprijs). Mijn tafelgenoot neemt garnaalkroketten (€12) en vol-au-vent (€17). Er komt nog een fles Quintaluna Verdejo bij (€23), een licht expressieve wijn waarin citrus, appel en mineralen domineren. De soep is van het romige type met een zoete geconcentreerde tomatensmaak en een flinke portie vleesballetjes. Net zoals ik ze thuis zou maken. De garnaalkroketten zijn niet huisgemaakt en zijn erg licht gebakken. De korst is bros, de vulling is compact, goed gekruid maar het is zoeken naar de garnalen. In het slaatje erbij zijn enkele blaadjes verwelkt. De zeetong is een flinke jaap van zowat 500 g en iets te licht gebakken waardoor ik de krokante korst mis. Het vlees gaat echter vlot van de graat. Het garnituur is een slaatje zoals bij de kroketten, perfect gebakken frieten, huisgemaakte mayonaise en een kommetje met het braadvocht van de vis. De vol-au-vent aan de overkant krijgt een ruime voldoende. Het zachte kippenvlees met champignons en vleesballetjes en de kippenfond die de smakelijke saus ondersteunt maken dit tot een van de beste koninginnenhapjes van ons parcours. Als dessert was er onder meer dame blanche (€6) en rijstpap met gouden lepel (€6,50) aangeprezen, maar die houden we na deze volumineuze maaltijd voor een volgend bezoek. Den Drijhoek is een aanwinst voor Hove en omstreken. Enkel nog wat slordigheden wegwerken en baktijden op punt zetten en dan lonkt de vaart der volkeren.

De keuken van ons bomma herleeft in een volkscafé

woord Marc Declercq
(16/05/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Den Drijhoek

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Den Drijhoek

Lintsesteenweg 2
2540 Hove
Tel: 03/345.85.87

www.dendrijhoekhove.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden