't Leeuwekopke

Belgisch-Frans

't Leeuwekopke
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Prijzen
Voorgerecht €11 tot €12
Hoofdgerecht €18,50 tot €20
Nagerecht €6,5 tot €7
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 18:00 tot 22:00
wo van 18:00 tot 22:00
do van 18:00 tot 22:00
vr van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over 't Leeuwekopke

Vele nieuwe restaurants beperken hun personeel door de hoge kosten en daarmee ook het aantal gerechten op de kaart. Dikwijls vormen ze een koppel dat zowel keuken als zaal voor hun rekening neemt. Thomas Verbist gaat nog een stap verder en bestiert zijn restaurant in zijn eentje. Hij ontvangt, bedient, kookt en ruimt af. De ondernemende dertiger werkte op luxejachten en cruiseschepen en probeert het nu voor zichzelf in zijn minibistro. Het kleine restaurant telt slechts zes tafeltjes waaraan twaalf gasten terecht kunnen. De inrichting is minimalistisch, volledig in het wit met zwarte stoelen, met aan de muur een foto van een containerterminal en een spiegel in puzzelstukjes.
Een kaart is er niet, wel enkele schoolbordjes waarop de zes gerechten staan beschreven. Twee voorgerechten: rode biet met radijsje, daikon, geitenkaas en tempura van ansjovis (€11) en zacht gegaard buikspek met rode kool en een knolselderslaatje (€12). Twee hoofdgerechten: tarbot met consommé van prei, gebakken bloemkool en kruidenpannenkoek (€20) en eendenborst met granaatappeljus, couscous met tuinbonen en gekaramelliseerde ui (€18,50). Zoet is er in de vorm van gepocheerde meringue met citroen (€7). Kaas (€8) kan ook nog als nagerecht. De prijzen variëren naargelang de gerechten die regelmatig worden aangepast maar liggen in elkaars verlengde. Op de achtergrond speelt een mix van jazz en klassieke muziek.
Ik kies voor de ansjovis en de tarbot en drink er een aromatische Circus Maximus bij, een Argentijnse sauvignon blanc bij (€3) genoemd naar het grootste Romeinse stadion uit de klassieke oudheid. Vanuit zijn open keukentje serveert de chef een ijskoude consommé van erwt met bros gebakken broodkorstjes als hapje. Op de tafel had hij al grissini knabbelstokjes gezet met een hartige dip van gestoofde mediterrane groenten.
De ansjovissen zijn gedompeld in tempuradeeg en gefrituurd tot het deeg een luchtig en krokant korstje krijgt. Fijne schijfjes daikon, een crème van rode biet, gemarineerde radijsjes en friszure geitenkaas begeleiden de romige visjes. Het is een eenvoudig gerecht met pure smaken. Drie stukjes tarbot, perfect gepocheerd met compact vlees serveert hij met reepjes kruidenpannenkoek, gebakken bloemkool, een bouillon van prei en gestoofde preistengels. Ook dit is een eenvoudig gerecht, maar ook alweer zeer verfijnd. De sterkte van de chef is dat hij met slechts enkele componenten evenwicht en smaak weet te brengen. De zachte prijzen geven hem daarbij extra krediet.

'Eenvoudige gerechten met finesse tegen zachte prijzen'

woord Marc Declercq
(27/06/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Leeuwekopke

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over 't Leeuwekopke

buurt: Historisch centrum
Leeuwenstraat 6
2000 Antwerpen
Tel: 0497/37.71.06

www.tleeuwekopke.com

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden