De Tram

Belgisch-Frans

De Tram
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, hotel
Prijzen
Voorgerecht €17 tot €22
Hoofdgerecht €28 tot €36
Nagerecht €9 tot €13
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over De Tram

Stilletjes aan ken ik de weg naar Hoogstraten, met dank aan mijn vele recensieavonturen hier. Vandaag zit ik in het restaurant De Tram, recht tegenover de Sint-Katharinakerk. Bij het binnenkomen valt ons op dat de zaak heel verzorgd ingericht werd. Het interieur bestaat uit ton sur ton mokkatinten, gecombineerd met donkerhouten lambriseringen en mooie details geven ze dit pand een warme indruk. De tafels zijn keurig gedekt. Op de achtergrond hoor ik typische restaurantmuziek, zacht en stemmig. We worden correct ontvangen. De kaart is beperkt tot een zestal voor- en hoofdgerechten. De prijzen liggen redelijk hoog, wat geen probleem is, op voorwaarde dat ze met verse producten werken. Het dagmenu (€43) bestaat uit drie gangen. Maar we prefereren à la carte. Ook de wijnkaart is redelijk beperkt, maar toch worden zowel Franse, Italiaanse als wereldwijnen aangeboden. Ik kies een Franse witte wijn uit de Loire, Pouilly-Fumé 2010 (€36). De heerlijke sauvignondruif geeft een boeket van mineralen en rook vrij, groene appel en limoen smaken zachtjes door. Deze wijn is zijn prijs zeker waard. Er wordt ons een hapje aangeboden, een gefruit tongreepje met een cocktailsaus. Even later worden de voorgerechten ingezet. Mijn partner krijgt een kroket van rivierkreeftjes, afgewerkt met kataifi (draadjesdeeg uit Griekenland) en bieslook (€20). De goudbruine kroket heeft een brosse korst en is smeuïg binnenin. Het vulsel bestaat uit een bisque met voldoende rivierkreeftjes. Ik proef van een tartaar van zalm (€17). Een mooi afgewerkt bord dat schittert in zijn eenvoud. De grofgehakte zalm ligt op een bedje van verschillende slasoorten en is met twee lijntjes saus symmetrisch afgelijnd, mooi. Intussen houdt de bediening discreet alles in het oog. Al snel komen de hoofdgerechten eraan. Mijn partner krijgt gebakken zeebaarsfilet op een verse spaghettini met groene kruiden (€28). De visfilets zijn mooi gebakken en liggen op de verse pasta die met groentjes is afgewerkt. Daarnaast wordt een kannetje met een Italiaanse tomatensaus geserveerd. De saus is kruidig en smaakvol. Ik heb een stukje tarbot besteld in een groentebouillon (€35). Er wordt een diep bord geserveerd met een mooie portie tarbotfilet die blaakt van gezondheid. Hij ligt te spartelen op een mengeling van Provençaalse groenten, zoals tomaat, aubergine, courgette, maiskolfjes... Het kooknat smaakt vooral naar verse tomaten. Er wordt een kleine hoeveelheid verse pasta bijgeserveerd. Om kort te zijn: dit is een aangenaam gerecht dat deze edele vis alle eer aandoet. De kruiding is goed, de portie meer dan voldoende. We sluiten af met een kopje lekkere koffie en heerlijke koffiegarnituren. Een klassieker die zijn sterren verdiend heeft.

'Een klassieker die al zijn sterren verdient'

woord Dirk De Schutter
(16/08/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Tram

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Tram

Vrijheid 192
2320 Hoogstraten
Tel: 03/314.65.65

www.de-tram.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden