Gist

Frans, Italiaans

Gist
Kenmerken
KeukenFrans, Italiaans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €3-gangenmenu €35; 5-gangenmenu €55
Voorgerecht €24 tot €28
Hoofdgerecht €28 tot €44
Nagerecht €12 tot €15
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 19:00 tot 22:00
di gesloten
wo gesloten
do van 19:00 tot 22:00
vr van 19:00 tot 22:00
za van 19:00 tot 22:00
zo van 19:00 tot 22:00

Over Gist

Dario Puglia heeft zijn Italiaanse restaurant Gigi Il Bullo in Gist getransformeerd, omdat hij gastromischer wilde werken. Dat gebeurt nu vanuit de Kaasstraat. Tijd om een bezoekje te brengen en te proeven of hij werkelijk slaagt in zijn gastronomische droom. Langs de buitenkant valt Gist stilistisch op door de ronde glaspartijen en de open keuken. We worden zeer vriendelijk en gemoedelijk ontvangen en krijgen een tafel met zicht op de keuken. De huisaperitief spreekt me wel aan: een citroenlikeur met bubbels, Lemonspritz (€ 8). Hierbij krijgen we enkele huisgemaakte chips geserveerd. De kaart is eerder beperkt, maar wekt mijn interesse op door de verrassende combinaties. De voorgestelde menu's (€ 35 voor drie gangen, € 55 voor vijf gangen) spreken ons wel aan. We laten ons verrassen door de chef en ik bekijk intussen de mooi uitgebalanceerde wijnkaart. Ik kies een prachtige rode wijn uit Italië, Rosso di Montalcino Doc 2013 - La Magla. Een fruitige, soepele en elegante wijn die ook perfect visgerechten begeleidt (€ 52). Nu beginnen de geneugten van het tafelen, we krijgen een keur van verfijnde hapjes en gerechten gepresenteerd. Huisgemaakt brood, bagna cauda (ansjovis-espuma) met rauwe groentenchips, pastei van konijnenlever, varkenskop met pickles van wortel: een voor een smaakbommen. We starten met zee-egel, huisgemaakte ricotta, verse erwten, zuring en rabarber, de lente in het bord én in de mond. Nadien volgt een Bretoense makreelfilet met bloemkool, daslook en zwarte olijf, dit gerecht krijgt voor mij de meeste erkenning, gewoonweg top! Nadien komt een uitstekend stukje gebakken varkensvlees, gepresenteerd met groene asperge en jonge spinazie, ook hier is de smaak perfect. Niet veel later volgen de eerste nagerechten, mijn partner proeft van de kaas van kaasmeester Dario Puglia (de chef), Conferencepeer en papaverzaad, ik proef van chocolade met chili, rozemarijn, bloedappelsien en méringue. De combinatie met de chili is zeer verrassend. Als verrassing krijgen we een proevertje van citroencrème en granité van kervel. Wat een smaakbom! We eindigen met een millefeuille van maïs, crème van spelt en saffraan, duindoornbes en pijnpit. Geen twijfel mogelijk, dit is voor mij de ontdekking van het jaar. Een zuivere keuken, de natuur op je bord en een topbediening!

Zuivere keuken met respect voor de natuur, attente bediening en stijlvol interieur

woord Dirk De Schutter
(1/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Gist

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  3/5

 
  2/5

Patrick Van Camp - 10/07/17 21:06

Met hoge verwachtingen binnengegaan maar zeer teleurgesteld terug naar huis. Een halfvol restaurant op een vrijdagavond was eigenlijk al een teken aan de wand. Weinig smaak in de gerechten en de bediening chaotisch, de gastvrouw was telkens de helft van de ingrediënten vergeten was bij het voorstellen van de gerechten. Dringend herpakken of dit restaurant blijft niet bestaan.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Lammers - 24/03/17 19:26

wij bezoeken over de hele wereld gerenoveerde restaurants. Gist is zonder enkele "franjes" puur, natuurlijk en met heel veel passie en creativiteit ten top ! Ondergewaardeerd ! Chapeau chef Dario

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Maes Myriam - 11/03/17 10:15

De verwachtingen in dit restaurant waren hoog na de review gelezen in 'goesting'. Het knappe interieur scherpte deze verwachtingen aan. De keuken was echter een grote teleurstelling. Er is geen kaart en de bediening wil ook niet vertellen wat er op het bord zal komen. De gepresenteerde gerechten waren ondermaats zowel qua smaak als qua portie.Een driegangenmenu zou gezien de prijs toch een lekkere en volledige maaltijd mogen zijn. Gastronomisch is dit zeker geen aanrader dan heeft Antwerpen voor ons veel betere adresjes in petto. Op de kaart staan alleen de amuses vermeld waaronder een bouillon van duif. Deze was niet krachtig genoeg en de duifsnippers waren zeer droog! Het voorgerecht bestond uit twee slierten van gegrilde Mechelse asperge met koude hollandaise en daslook en een krokantje van polenta. Gelukkig was er nog huisgemaakt brood. Het hoofdgerecht was een bereiding van varkensvlees met iets meer smaak maar het dessert van appelgebak met karamel was niet lekker!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Gist

buurt: Historisch centrum
Kaasstraat 2A
2000 Antwerpen
Tel: 03/295.66.27

www.restaurantgist.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden