La Rosa

Frans, Fusion

La Rosa
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFrans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras
Prijzen
Budget €viergangenmenu €54
Voorgerecht €15 tot €23
Hoofdgerecht €27 tot €33
Nagerecht €9 tot €12
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 19:00 tot 21:30
zo gesloten

Over La Rosa

Ik heb het gevoel dat het een eeuwigheid geleden is dat ik nog eens in La Rosa ben geweest. Het interieur is niet echt veel veranderd, er hangt een moderne, warme sfeer. De ontvangst is hartelijk, verwennen wordt hier letterlijk genomen. Er is voldoende plaats tussen de tafels, zo heb je een beetje intimiteit tijdens het tafelen. Ik weet ondertussen dat de keuken bemand wordt door jong keukengeweld. Ik ben benieuwd naar hun kunnen. We starten met een glaasje cava (€7,50) terwijl we de menukaart bekijken. Vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en enkele nagerechten prijken op de kaart. Bij de hoofdgerechten zien we gebraiseerde kalfszwezerik, kreeft en spinazie (€22,50), zeetong met spek, spruitjes en truffel (€32) en entrecote met schorseneren, aioli, ratte-aardappelen en rozemarijn (€28,50). Je kunt ook een viergangenmenu (€54) nemen, met aangepaste wijnen (€76). Ik kan moeilijk kiezen, dus ga ik voor het menu, zo kan de keuken in mijn plaats beslissen. De wijn die ik uit de mooi gebalanceerde wijnkaart kies is een Duitse kwaliteitswijn, Spätburgunder, Bercher-Baden 2008. Het is een elegante rode wijn met zachte tannines. Ik proef rood fruit, het is een prima uitgebalanceerde wijn met een lange afdronk (€27,50). We krijgen enkele hapjes, een ganzenleverrolletje met kweepeer en koffiecrumble en een lichte bisque van schaaldieren die voortreffelijk smaakt. De toon is meteen gezet en ook de bediening scoort hoog op vriendelijkheid. Het eerste voorgerecht is een tartaar van kalf met parmezaan en rucola. Dit is het eerste wauw-moment. De tartaar ligt wat verscholen onder lichtjes een stukje kroepoek, de parmezaan en enkele stipjes kaascréme. De presentatie op het bord uit leisteen past perfect bij dit eigenzinnige gerecht, net als de Duitse wijn. Genieten, dat doen we zeker... Na de nodige wachttijd wordt ons tussengerecht geserveerd. We krijgen een prachtig gebakken sint-jakobsvrucht met een nootje van bospaddenstoelen en knolselder. Het lichtschuimend sausje geeft de nodige zure toets aan het gerecht. Hier wordt de sint-jakobsvrucht met het nodige respect behandeld, een krokant korstje aan de buitenkant, binnenin net niet gaar. We denken dat we het hoogtepunt al bereikt hebben, maar dan wordt het hoofdgerecht geserveerd. Het is een prachtig gebakken stukje hertenfilet met gerookte aardappelen en structuren van rode biet. We nemen even de tijd om de mooie bordschikking te bewonderen. De smaken van de verschillende producten staan opnieuw in perfecte balans, de juiste garnituren en saus vullen de smaak van het vlees aan. Er wordt een kleine pauze ingelast en het nagerecht wordt gebracht. Het is opnieuw een kunstig bord met peer, chocolade en crumble dat een staande ovatie verdient. Ik zou bijna denken dat ik in een sterrenrestaurant ben terecht gekomen. Het interieur mag dan weinig veranderd zijn, de keuken is heel wat treden hoger geklommen. Pittig detail: de dag van ons bezoek was de chef afwezig. Dat de maaltijd toch zo'n niveau haalt, is een prestatie van de hele keukenbrigade.

Kunstige borden met smaken en producten die perfect in evenwicht zijn

woord Dirk De Schutter
(7/12/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over La Rosa

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  5/5

 
  5/5

Naranjo Decamps - 28/08/15 15:02

Dit top-restaurant op de grens van Edegem en Mortsel mag zich rekenen bij de beste restaurants in het Antwerpse. Fantastische keuken op sterrenniveau, een aangename sfeer, warme en vlotte bediening, heerlijke wijnkeuzes, kortom een restaurant waar je nooit genoeg van krijgt!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Wim Geeraerts - 10/07/15 11:31

Je kan normaal altijd wel minpunten verzinnen, de wijn te warm, handdoekjes of zeep op in het toilet, smaken die niet goed zitten, slechte service, slechte zitjes enz.... Maar in deze zaak echt werkelijks NIKS op aan te merken! Sublieme prestatie van het keuken personeel, heerlijke uitgekiende smaakvolle gerechten, lekkere en goede keuze van de aangepaste wijnen, vriendelijke en spontane bediening, tafeltjes ook niet te dicht. Als we puur naar verhouding prijs/kwaliteit kijken hoort "La Rosa" zeker in het rijtje van " 't Zilte " Gewoon super verbluffend dus! La Rosa, doe zo verder....een ster is volgens mij binnen handbereik! Wij komen alvast maar al te graag terug!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over La Rosa

Mechelsesteenweg 398
2650 Edegem
Tel: 03/454.37.25

www.larosa.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden