Het Missverstand

Belgisch-Frans

Het Missverstand
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBiologisch
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €10,25 tot €11,0
Hoofdgerecht €7,5 tot €12,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma van 11:00 tot 22:00
di van 11:00 tot 22:00
wo van 11:00 tot 22:00
do van 11:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Het Missverstand

Gezond kan ook

De wijk Sint-Andries heette vroeger 'de parochie van miserie', maar nu huren jonge tweeverdieners er ook een flat. Vooral na schooltijd en op zomeravonden straalt het Sint-Andriesplein gezelligheid uit. Maar ook op winteravonden kan je de weg naar het studentencafé Het Missverstand vinden.
We hadden geserveerd, maar dat blijkt niet nodig te zijn. We hebben voldoende keuze en nemen plaats aan een tafeltje naast de kleine speelhoek. De toog is leuk met mozaïeken bekleed. Hier is nog niet zolang geleden gerenoveerd, alles heeft een laagje verf gekregen. De keuze aan gerechten is meer dan voldoende, en er worden ook verse tapas en salades aangeboden. 's Middags kan je terecht voor bio-bolletjes belegd naar wens met charcuterie of kaas. Ook een croque monsieur, biocroque of zelfs volkorenpizza en verscheidene verse vruchtensappen staan op de kaart, waaronder appel, wortel, gember of een tomatencombinatie (€4,50). Als suggesties van de dag lezen we konijn op grootmoederswijze of een pasta met boschampignons.
We starten beiden met een soep. Mijn partner gaat voor de soep van de dag, broccolisoep (€4,25). Ikzelf prefereer een Chinese groentesoep (€4,75). De twee soepen zijn dagvers bereid, dat proef je. Ze worden in een leuk soepcasserolle geserveerd. Mijn Chinese soep bestaat uit wortelen, selder, ui, kippenblokjes en verse bouillon, zoals je ze thuis ook zou bereiden. Deze soepen zijn een prima begin. De twee personen die de keuken en de bediening voor hun rekening nemen, doen dat op een joviale, toffe manier.
Als hoofdgerechten hebben we wel zin in het konijn en de kwartels met zuiderse spinazie. Jammer genoeg zijn beide gerechten al uitverkocht, dan maar iets anders kiezen. We bepalen zelf wanneer we ons hoofdgerecht geserveerd willen zien. Intussen genieten we van rustige lounge/jazzmuziek. Na een kleine wachttijd worden onze gerechten ingezet. Tegenover mij komt een vegetarische lasagne (€11,50): een groot bord met stukjes pompoen, spinazie, gedroogde tomaatjes, kastanjepaddenstoelen en mascarponekaas. Alles is smaakvol bereid. Ik heb gekozen voor een gekonfijte eendenbout met verse andijvie en Franse salade (€12,50), het duurste gerecht op de kaart. Hier eet je echt lekker en vers voor een zeer matige prijs. Ik vind op mijn bord aardappelpuree met daaronder verse gestoofde andijvie verstopt. Er liggen ook enkele blaadjes versneden sla op en alles is kwistig met gehakte peterselie overstrooid. De eendenbout smaakt verrukkelijk, dit is een prima gerecht. We eindigen met een rozenbottelthee (€1,75) en een verse muntthee (€2,25). Gezond gegeten voor een democratische prijs.

Keuken met verse producten, eten op een gezellige manier.

woord Dirk De Schutter
(6/12/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Het Missverstand

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Het Missverstand

buurt: Het Zuid
Sint-Andriesplaats 17
2000 Antwerpen
Tel: 03/234.05.36

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden