Lunch-Lounge Het Gebaar

Belgisch-Frans

Lunch-Lounge Het Gebaar
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €22,5 tot €25,0
Nagerecht €12,0 tot €13,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:00 tot 18:00
wo van 11:00 tot 18:00
do van 11:00 tot 18:00
vr van 11:00 tot 18:00
za van 11:00 tot 18:00
zo gesloten

Over Lunch-Lounge Het Gebaar

De fijnste lunch van 't stad

Lunch-Lounge Het Gebaar is ondergebracht in de voormalige hovenierswoning van de Kruidtuin, 'den Botaniek' in de volksmond. Je zou in dit romantische kader een tearoom verwachten, maar het is meer dan dat. Achter het fornuis staat Roger Vandamme, een van de meest creatieve Antwerpse chefs. Hij volgt de technologische keukenontwikkelingen op de voet, is een meesterlijke patissier, experimenteert dagelijks met nieuwe smaken en texturen en als die op punt staan, verwerkt hij ze in zijn gerechten.
Ik had gereserveerd en dat is een noodzaak, want het restaurant is druk beklant. Opvallend is het overwegend vrouwelijke publiek, dat zich hier duidelijk thuisvoelt. De ontvangst is vriendelijk. De menukaart vermeldt geen voorgerechten, enkel lunchgerechten en patisserie. Hier eet je ogenschijnlijk traditionele gerechten zoals pizza provençale (€23,50) en clubsandwich (€23), maar niets is wat het lijkt. De pizza bestaat uit vitello tonnato belegd met gedroogde tomaat, salade en krokante toast met olijventapenade, gekonfijte paprika en lauwwarme sardines. De clubsandwich, wereldberoemd tot in Japan, omvat Antwerps roggebrood met rozijnen, belegd met pesto, rundscarpaccio, filet d'Anvers en ganzenlever.
Het gamma patisserie wordt in kleuren geserveerd: geel zoals de 'Yellow sun' (een smakenpalet van mango, passie- en citrusvruchten (€12)) en roze zoals 'La vie en rose' (verschillende bereidingen van frambozen en bijpassende kruiden (€12)). De wijnkaart is beperkt maar zorgvuldig samengesteld, met wijnen die de gerechten eer aandoen.
Ik ga voor de cannelloni van lamsvlees: twee rolletjes cannelloni gevuld met het vlees van lamsnek dat gedurende 48 uur langzaam gegaard werd en daarna met een mengsel van lamsjus en kruiden werd behandeld. Het vlees is succulent romig en smaakt uitgesproken naar lam. Op het ene rolletje zijn fijngesneden gemarineerde champignons gelegd met een fijn slaatje van pijpajuin, bieslook en sesamzout, op het andere een brunoise van gebakken eikenzwam, en erbij geserveerd een fijne knolselderpuree. In het glas komt een Australische Lantana-Big Rivers (€6), een karaktervolle blend van shiraz en cabernet.
Voorbijgaan aan het dessert is hier onmogelijk. Ik kies voor Petit Deluxe (€12), het icoondessert van dit restaurant: een variatie van vier gerechtjes in vier glaasjes waarin de chef de nieuwste bereidingstechnieken verwerkt zoals een tagliatelli van cabernet sauvignon, espuma van amandel, krokant van chocolade, granité van sambakruiden met thee en aparte combinaties zoals sabayon van chocolade en tonkabonen. Inclusief aperitiefwijn en Santos Amaronekoffie (€2,95) kost deze maaltijd me €48,95.

Complexe en creatieve keuken met oog voor detail en uitgekiende combinaties. Vriendelijke en attente bediening.

woord Marc Declercq
(20/12/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Lunch-Lounge Het Gebaar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Lunch-Lounge Het Gebaar

buurt: Historisch centrum
Leopoldstraat 24
2000 Antwerpen
Tel: 03/232.37.10

www.hetgebaar.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden