De Narren

Fusion

De Narren
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenFusion
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €9,0 tot €18,0
Hoofdgerecht €20,5 tot €31,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
wo gesloten
do gesloten
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
Van april t.e.m. oktober doorlopend open.

Over De Narren

Mooi Weert!

Waar gaan we het zoeken? Vanuit Antwerpen is het toch eventjes rijden voor je Weert binnenrijdt. We rijden langs de Schelde en na een pittoreske autorit rijden we de parking van restaurant De Narren op. Het is zomer, maar jammer genoeg veel te koel om buiten te dineren. De verwelkoming is hartelijk. De tafels zijn verzorgd gedekt en het interieur is keurig. We nemen als aperitief champagne, tegenover mij wordt hij gezoet door een vleugje fraise des bois. Als aperitiefhapjes worden er gemarineerde haring en verse olijven op tafel gezet.De kaart is zeer verzorgd. Er is een degustatiemenu (€51, vier gangen) of een 'candlelight'menu (€27,50). Daarnaast is er ook een suggestiebord met enkele vernieuwde gerechten. Als voorafje krijgen we een lekkere, gekoelde gazpacho afgewerkt met een radijsbrochetje. We bepalen onze voorgerechten, mijn tafelgenoot kiest voor een escabeche van gamba en sint-jakobsvruchten met een schuim van pastis en dille (€12). Je proeft er waarlijk de zee in, naast de schaal- en schelpdieren zijn er ook stukjes vis aanwezig. Ik kies voor een krokant slaatje van rucola, jonagoldappel en kruidencroutons getooid met Hollandse maatjes, dressing van zachte mosterd met een toets acaciahoning (€9). Het gerecht wordt stijlvol gepresenteerd, afgewerkt met een glaasje graanjenever. We drinken een halve liter witte huiswijn, een Zuid-Afrikaanse chenin blanc (€10,25) waarvan de prijs-kwaliteitsverhouding zeker in orde is.De hoofdgerechten worden na een perfecte wachtttijd ingezet. Voor mijn tafelgenoot wordt het paling in een sausje van Brugse garnalen, shii-takepaddestoelen en basilicum (€23). Afzonderlijk worden er fijne huisgemaakte frietjes geserveerd. De paling is overheerlijk, vers en smaakvol. Ik krijg een bord voor mij met perfect gebakken sint-jakobsvruchten, begeleid door een panna cotta van asperges en een basilicumdressing (€22). Een gerecht om 'utegen te zeggen, een aangename en prima combinatie. Hier kan je natuurlijk niet zonder nagerecht buiten stappen. We kiezen voor een moelleux van chocolade en amandelsnippers met amarettoroom en huisgemaakt amarettoroomijs (€7,50) enerzijds en duizendblad opgevuld met fruitige lekkernijen (frambozen, aardbei, braambes), roomijs en een coulis van mango, verfijnd met munt (€8,50) anderzijds. Andermaal verbluffend lekker, dit is nogmaals genieten. We sluiten af met een espresso en huisgemaakte versnaperingen. Ook een applaus voor de bediening, trouwens. Dit is klasse, een droom.

Stijlvol kader, vernieuwde keuken. Zeer vriendelijke bediening.

woord Dirk De Schutter
(13/09/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Narren

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Narren

Molenstraat 21
2880 Weert
Tel: 03/296.91.20

www.denarren.be

meer Fusion

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden