Huis De Colvenier

Belgisch-Frans

Huis De Colvenier
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, bar/lounge, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Budget €Driegangen-Colveniermenu (€70), vijfgangen-Symfonie-van-de-zon-menu (€90), zevengangendegustatiemenu (€125). Aperitief, wijnen en koffie inbegrepen.
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Huis De Colvenier

Voor het feest begint

De Colvenier is een van de anciens van de Antwerpse horeca. Volgend jaar bestaat het restaurant 20 jaar en dat zal gepaard gaan met allerlei feestelijkheden. Ik besluit er een feestje voor mezelf te organiseren en trek er op een dinsdagavond naartoe. Ik parkeer mijn auto in de parkeergarage van het restaurant. Dat is een ongekende luxe in de stad. Via de garage kom ik in het restaurant. De kelner troont me mee naar de wijnkelder waar traditioneel het aperitief wordt geserveerd. De frisse kelder biedt een onderkomen aan zowat 20.000 flessen wijn. Diverse jaargangen Mouton Rothschild en Château Siran met hun kunstige etiketten liggen er te pronken tussen blockbusters als Petrus, Cheval Blanc en Yquem. Maar er liggen ook mindere goden die er vanaf €30 de fles aan de man worden gebracht. De chef, met zijn hoge koksmuts op het hoofd, komt aan elke aperitieftafel het menu voorstellen. Een vaste kaart is er niet, dit is immers een feestadres voor uitgebreid tafelen. Ik kies voor het vijfgangenmenu (€90 alles inbegrepen) en volg de chef, door de keuken, naar het restaurant. Ik krijg een plaats in een grote veranda met zonnedak waarin hoge ficusbomen groeien, met Italiaans geïnspireerde trompe-l'oeil-taferelen en schilderijen op de muur, feestelijk gedekte tafels met witte tafelkleden en daarop brandende kaarsen in windlichten en bloemstukjes. Drie uitbundig gedecoreerde kerstbomen zorgen voor een vroege kerstsfeer. In een aparte ruimte van het oude patriciërshuis tafelt een grote groep mannen. De glazen deuren dempen hun lawaai.
De maaltijd opent met een stoofpotje van wild dat in een cocotte wordt geserveerd. De smaken van het vlees, de saus en de groenten zijn goed versmolten. Boven op het vlees ligt een stukje ganzenlever, correct gebakken, nog wat roze binnenin en romig zacht. Er hoort een halfdroge gewürztraminer uit de Elzas bij van het huis Anne Boecklin, die geurt naar honing, mango en lychee en fluwelig, fruitig zoet smaakt. Voor het tweede gerecht wordt een sauvignon uit de Bordeaux ontkurkt, een mineraalachtige Château Le Faure, die past bij een nage van krokant gegaarde groentebrunoise, twee nog licht knapperige langoustinestaarten en het met room opgemaakte schaaldierennat. Dan volgt een stukje op het vel gebakken zeebaars, nog sappig van textuur, met grijze garnalen, gestoofde prei en een stevige botersaus. Daar hoort ook een stevige wat boterachtige chardonnay bij, Les Salices van Lurton uit de Pays d'Oc. Het hoofdgerecht wordt onder een glimmende klok opgediend: botermalse rosé gebraden sneetjes hazenrug, bosbessenconfituur, een witloofstronkje, eekhoorntjesbrood, een gebakken aardappel en een goed gekruide gebonden jus. In het glas komt een fruitige, goed geconcentreerde Californische fetzer merlot. De kaas kies ik in de keuken, een zeewierkaas van het Gentse Hinkelspel, een La Trappe met noten, een zachte blauwe Rochebaron en een pittige schapenkaas uit het Waasland. Dit is feestelijk genieten van degelijke klassiekers!


Genietadres met degelijke klassiekers, persoonlijke service en opmerkelijke wijnkeuze.

woord Marc Declercq
(17/12/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Huis De Colvenier

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Huis De Colvenier

buurt: Nationalestraat
St-Antoniusstraat 8
2000 Antwerpen
Tel: 03/226.65.73

www.colvenier.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden