Huis De Colvenier

Belgisch-Frans

Huis De Colvenier
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, hotel, eigen parking
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €menu's aan€45-€60-€75-€90-€100
Voorgerecht €25 tot €25
Hoofdgerecht €30 tot €30
Nagerecht €10 tot €10
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Huis De Colvenier

Huis De Colvenier is een begrip in Antwerpen. Al 25 jaar is dit restaurant de toonaangever van de klassieke keuken. Patrick Van Herck is een zakenman alom, maar vooral een prima kok die zijn klassiekers door en door kent. Voor een feestelijk nummer van Goesting zeker de moeite om opnieuw te recenseren. Zodra je voor de prachtige gevel van Huis De Colvenier staat, heb je zin om hier binnen te stappen. Het statige patriciërshuis overvalt je, als je dan uitgenodigd wordt om je aperitief in de wijnkelders te nuttigen kan de avond niet meer stuk. Het is een ondergronds labyrint van gangen en nissen. De maître d'hôtel met dienst presenteert een glas champagne (€ 15), met hierbij blokjes kaas, knabbelnootjes en groene olijven, dit kan verfijnder. Als hapje van de chef wordt een mini-Creuset met heerlijke mosselen geserveerd, ze smaken vers en zijn smaakvol. De kaart biedt een ruime keuze aan klassiekers, met daarnaast verschillende menu's waar men bij uitbreiding steeds een gerecht extra serveert. In overleg met de maître stellen we een à la carte-menu samen. De manier waarop hij dit aanpakt doet je je dadelijk thuisvoelen. Even later worden we naar het restaurant begeleid. Ondanks de drukke bezetting zitten we toch enigzins privé. Ik bekijk de wijnkaart en bestel een Franse klassieker, Rully Louis Jadot 2013 (€ 60). Een redelijk hoog prijskaartje, maar zijn prijs meer dan waard. Een heerlijke Chardonnay met fruitige aroma's, bloemen en een toets van hazelnoot. Onze voorgerechten worden ingezet, tegenover mij kortgebakken langoustines met een rauwkostslaatje (€ 25) op een verfijnde manier gebracht. De langoustines smaken zacht en zijn correct gekruid. Ik zie voor mij een halve kreeft op een bedje van prei en blanke botersaus (€ 30). Meer moet dat niet zijn: eenvoud, fijne smaak, om je vingers af te likken. Na een correcte wachttijd serveren ze onze hoofdgerechten. Krokant gebakken kalfszwezeriken met een truffelsausje en fijne groenten (€ 30) en voor mezelf kortgebakken tonijn met een tomatencoulis en groenten (€ 30). Beide gerechten smaken correct. Hier eet je natuurlijk de klassieke keuken, maar daar heeft de chef/eigenaar ook zijn cliëntieel mee opgebouwd. Het nagerecht is een verrassing, de nieuwe appelsoort Red Love (ook het vruchtvlees is rood) wordt in partjes gesneden, kort gebakken en samen met amaretto-ijsroom en crumble van Antwerpse Handjes geserveerd (€ 10). Een heerlijke afsluiter...

Klassieker in de stad waar je steeds hartelijk wordt ontvangen

woord Dirk De Schutter
(2/12/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Huis De Colvenier

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  2/5

 
  5/5

alpaerts - 17/12/15 11:22

Gisteren waren mijn ventje en ik 20 jaar gehuwd. Wij hebben deze hier gevierd. Een heel leuke avond beleefd!!! Lekker aperitiefje in een zàlige wijnkelder, samen met Mouton Rotshild, lekker gegeten in een heel origineel aangeklede veranda en zeer goede bediening!Héél vriendelijke en geestige patron. Dus zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen :) Joëlle Stordiau

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

nadia jacobs - 26/09/15 20:19

Gisteren gaan eten in dit restaurant op mijn aanraden. We waren met 5 personen en hadden een reservatie om 21u. Er waren nog 3 tafels in het restaurant. Het eten was ok, de bediening was ok, leuk om nog eens te eten met zilveren lepels etc... Wat was niet ok? de houding van de patron!!! wij hebben geen apero genomen en de kleinste menu . Dwz 3 gangen voor 45 euro . Voor die 45€ hebben we tomaten + een goudbaars gehad daarna eendenbil met groentjes en daarna als dessert pudding met bruine suiker. het was lekker . Zeg niet dat de patron niets verdiend heeft op die menu . De patron heeft zich gedragen als een boer !! heeft onze tafel volledig genegeerd! en zeer veel aandacht gegeven aan de 2 andere tafels!! Wij hebben heel veel moeite moeten doen om nssde rekening te kunnen krijgen . De patron heeft ons nog wel een goede avond gewenst toen we het pand verlieten. We hebben daar ongeveer 370 euro achtergelaten en zullen er nooit meer terug keren!! Spijtig

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

steylaerts - 15/08/15 21:47

Alle positieve ervaringen op hun site zijn door hen geplaatst. Logisch dat je zelf er geen kan plaatsen. Eén voorbeeldje : Het is onmogelijk Patrick Van Herck op een misstap te betrappen. Dit huis blijft een must van de gastronomie " Henry Lemaire... Wel, zelfs nog maar op mijn eerste (bijna) bezoek is me dat toch gelukt. Gereserveerd voor mijn 50ste verjaardag - bevestigingsmail ontvangen en wij stonden voor een gesloten deur ! Na enkele malen bellen werd me bevestigd dat ze op verlof zijn en wat ik eigenlijk verwacht ? Wat kunnen we nu doen ? IK kan toch niet verantwoordelijk zijn dat MIJN systeem een fout maakt ??? Wel, als dat uw idee is, denk ik er écht anders over. Als je nog niet op je bevestiging van je reservatie kan rekenen kan ik enkel aanbevelen elders te reserveren. Niks is zo k*t dan op een speciale dag voor een gesloten deur te staan en zelfs geen excuses te krijgen. Leuk dat u al 25 jaar bestaat. Maar dat waren de gemakkelijke tijden. Eens benieuwd of u met deze vorm van service deze 'moeilijkere' tijden zal overleven.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Huis De Colvenier

buurt: Nationalestraat
St-Antoniusstraat 8
2000 Antwerpen
Tel: 03/226.65.73

www.colvenier.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden