Afspanning De Hand

Belgisch-Frans, Vlaams-Belgisch

Afspanning De Hand
© Afspanning De Hand
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Vlaams-Belgisch
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €8,6 tot €15,0
Hoofdgerecht €9,5 tot €23,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 22:00
di van 11:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 22:00
wo van 11:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 22:00
do van 11:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Afspanning De Hand

Zeg maar 'Bolleke'!

Ongeveer een jaar geleden blies brouwerij De Koninck nieuw leven in de Boomgaardstraat met de opening van het brouwershuis Afspanning De Hand. Een prachtig gerenoveerd pand met een hedendaagse look. Het resultaat is een fusioninrichting die zichzelf perfect in evenwicht houdt: houten vloer, modieuze zwarte tafeltjes met makkelijke fauteuils rond een knalrode kronkelsofa vóór een klassieke toog, een muur van opeengestapelde oude biervaten... Het is hier al bier dat de klok slaat. De overheerlijke smaak van een 'goei Bollekekan hier perfect gecombineerd worden met een goede maaltijd. Het is vandaag een zalige nazomeravond. We vinden nog juist een plaatsje onder de grote parasols, met zicht op de honderden biervaten die keurig aan de overzijde van de straat opgestapeld zijn. We krijgen de kaart aangereikt. Hier vind je zowel broodgerechten en maaltijdsalades als Antwerpse gerechten zoals beuling, gerookte haring, paling en mosselen, alle met bier bereid. Ze kunnen opgediend worden met 'Luiewijvenfrietjes', wat dit ook moge betekenen. We hebben deze avond ruim de tijd en kiezen beiden voor het degustatiemenu 'De Hand' (€29). We drinken een kleine degustatie van Antwerpse bieren, een De Koninck, een Blondje en een Tripel (€3,50).Ons eerste gerecht is een roerei met grijze garnaaltjes, gerookte zalm, tomaat en rucola. Eenvoudig en netjes gepresenteerd, hoewel de rode trosbessen hier niet in thuishoren, vind ik. Ons volgend gerecht bestaat uit Aziatische noedels die prima bereid en correct afgesmaakt zijn. Hierbij worden enkele scampi gegeven, dit alles is met rode trosbessen (nogmaals) en platte peterselie afgewerkt. De porties zijn groot en we vrezen even dat we bij de hoofdschotel zullen moeten passen. Gelukkig wordt de tijd tussen twee gerechten ruim gemeten. Als visgerecht krijgen we gefrituurde visreepjes met een lekkere, eigen bereide tartaarsaus en een slaatje. Dit alles wordt opgediend in een bord zonder franje, maar het is wel allemaal heerlijk vers. De porties blijven groot, en eigenlijk hebben we nu al voldoende gegeten. Maar ja, wat er besteld is, wordt natuurlijk ook bereid. Onze hoofdschotel bestaat uit gebakken lamsfilet met champignons en een mosterdvleessaus. Daarbij krijgen we meer dan voldoende aardappelkroketten. Helaas kunnen we van dit gerecht enkel nog proeven, dit is echt van het goede te veel. Het lamsvlees is in elk geval mooi gebakken. De naam 'degustatiemoet je hier meer dan letterlijk nemen. We melden dat ook aan de kelner en hij beaamt: er wordt met grote porties gewerkt.We hebben hier aangenaam gegeten. Dit is een adresje om te onthouden, ideaal in combinatie met een bezoek aan de brouwerij.

Trendy interieur, vlotte bediening. Bierkeuken.

woord Dirk De Schutter
(11/10/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Afspanning De Hand

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  2/5

 
  1/5

Dominique - 4/11/15 19:40

Naar de Whiskey beurs geweest in Gallerij Campo. Stond standje van "De Hand". Gaven een mooi bonnetje - wild menu à 35,- €. Fijn zo, zullen we dan maar eens proberen. Bij aankomst was het al meteen raak. "Hoezo bonnetje? Daar weten we helaas niets van". Even overleggen met de keuken dan maar (blijkbaar was er geen verantwoordelijke aanwezig). Na 10 minuten komt de dame in kwestie terug. "Ja dat kan". Mooi zo. "Mogen we dan even bestellen? Is het misschien mogelijk dan één persoon het bonnetje gebruikt en de andere à la cate eet?" - "Euuh, moet ik even gaan vragen." Bon terug naar de keuken voor overleg dan maar. Na dik 5 minuten dame in kwestie terug. "Helaas dit is niet mogelijk". Ok so be it. Dan maar voor twee. "Mag ik U vragen wat we dan krijgen?" Stilte ... Toch maar even snel even teug naar de keuken. 5 minuten later ... "Tja dat kan ik eigenlijk niet zeggen maar de kok zegt dat het heel lekker zal zijn". Tja dat zal wel, maar ik weet wel graag wat ik eet...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

berckmans - 27/07/15 21:00

Gezellig interieur en correcte bediening, enkel hoofdgerechten besteld no. Kalfssteak gegrild en prachtig rose gegaard. Ribbetjes op maandag waren à volontair en subliem. Frieten van zoete aardappel waren vers en zeer lekker, enige afknapper waren de standaardfrieten, diepvries en melig. Al bij al uitstekend adres.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Amber - 1/06/15 13:56

Waarschijnlijk botte pech, maar een serveerster die twee gerechten uitserveert en de derde vergeet, vervolgens gaat zitten kletsen met andere gasten en na onze vraag waar het derde gerecht blijft dit doodleuk koud uitserveert, is niet goed bezig. Uiteraard hebben wij aangegeven dat het gerecht ondertussen koud was. Dit werd vervolgens terug opgewarmd, zonder te excuseren voor de vergissing. Erg jammer. Het eten was lekker overigens. Maar ja, als 2 mensen zitten te eten en de 3e persoon kan pas na pas na minimaal 15 minuten beginnen, is dit een afknapper van jewelste en onvergeeflijk.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Afspanning De Hand

buurt: Berchem
Boomgaardstraat 1-5
2018 Antwerpen
Tel: 03/239.03.22

www.dehand.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden