Billy Kumpir

Turks

Billy Kumpir
© greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenTurks
SpecialiteitGrill
Accommodatie kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4,5 tot €8,5
Hoofdgerecht €5 tot €12
Nagerecht € tot €
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 17:00 tot 21:00
di gesloten
wo van 17:00 tot 21:00
do van 17:00 tot 21:00
vr van 17:00 tot 21:00
za van 17:00 tot 21:00
zo van 17:00 tot 21:00

Over Billy Kumpir

Buikje vol op zijn Turks aan zachte prijzen

Turkije is het gastland van de derde Week van de Smaak die van 12 tot 22 november wordt georganiseerd. Om je al in Turkse sferen te brengen bespreken we in dit nummer twee Turkse restaurants. Voor mijn aandeel trek ik naar Billy Kumpir. Het restaurant heeft in Deurne een vaste plaats veroverd. Het bevindt zich tegenover het EWT-theater op het Cogelsplein. De inrichting is sober met witte muren, bruinhouten lambrisering, laminaatvloer en een open keuken die met een rustieke bakstenen toog van de zaal is afgescheiden. Aan de muur hangen een achttal foto's. Ze illustreren het planten van aardappelen tot de oogst. Gevulde aardappelen zijn immers een specialiteit van het restaurant. Op de achtergrond weerklinkt zacht een oosterse melodie. De ontvangst gebeurt door een wat schuchtere jongeman die efficiënt bedient. De kaart is vrij uitgebreid en bevat een reeks mezze, voorgerechtjes zoals opgerolde bladerdeeg met feta (€6,50), gebakken champignons in olijfolie (€6,50), fetasalade (€7) en lookbrood met zalm (€8,50) . Bij de aardappelspecialiteiten zijn er vullingen met kip curry (€9,50); worst met tomatensaus (€8,50), spinazie met kaasroomsaus (€9) en gerookte zalm met warme fetakaas (€11). Vegetariërs komen hier uitgebreid aan hun trekken. In de keuken wordt de houtskoolgrill warmgestookt voor bereidingen zoals lamskoteletten (€15), scampi met curry, garnaal en looksaus (€14,50) en kippensaté (€13).
Turkse mezze zijn op hun best als ze à la minute zijn bereid. Hier is dat niet anders. Ik bestel er drie en krijg een bord met gekruide lookyoghurt met fijn gesneden komkommer die nog knapperig vers is (€5), een bord met gegrilde aubergines met smeltend zacht vruchtvlees, met stukjes tomaat, snippers platte peterselie, ui, look en olijfolie en twee schijfjes sinaasappel en als derde mücver (€7), drie luchtig gebakken courgettepannenkoekjes met lookyoghurt. De drie voorgerechten vormen al een maaltijd op zich. Als hoofdgerecht neem ik sec kebab (€11), een van de gevulde aardappelspecialiteiten. Op de kaart staat vermeld dat de vulling bestaat uit stukjes puur lamsvlees. Ik had stukjes gebakken vlees verwacht in de grote uitgeholde aardappel, maar het is gestoofd vlees met stukjes paprika en ui in een goed gekruide tomaatsaus, geserveerd met snippers ijsbergsla, stukjes tomaat en een dotje mayonaise. Het is een copieuze maaltijd. Ik zie dat vele klanten enkel een gevulde aardappel nemen en ik begrijp hen. Ik drink er een kwart liter correcte rode wijn bij (€4). Voor de betaling moet ik een bankautomaat opzoeken want er wordt enkel cash aanvaard. Dat staat niet vermeld op de menukaart en dat is een tekortkoming. Rekening houdend met de prijs en de kwaliteit van de gerechten is dit een meer dan uitstekend eethuis. Het is buikje vol op zijn Turks.

'Buikje vol op zijn Turks aan zachte prijzen'

woord Marc De Clercq
(6/10/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Billy Kumpir

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Billy Kumpir

Cogelsplein 29
2100 Deurne
Tel: 0479/63.77.81

toon kaart


meer Turks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden