L'Epicerie du Cirque

Frans, Fusion

L'Epicerie du Cirque
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenFrans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €menu's van 27.50€, 35€, 65€
Voorgerecht €10,50 tot €24
Hoofdgerecht €27 tot €36
Nagerecht €7 tot €16
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
zo gesloten

Over L'Epicerie du Cirque

Hoeven we L'épicerie du Cirque nog voor te stellen? Het restaurant is nu al zes jaar lang wat men noemt een vaste waarde in Antwerpen. In juni 2012 potten en pannen naar een nieuwe locatie: de levendige Volkstraat. Chef Dennis Broeckx bewijst er elke dag opnieuw hoe koken een passie kan zijn en zijn echtgenote Ellen Destuyver is een gastvrouw wiens middle name 'klantvriendelijk' is. De nieuwe look is meer dan geslaagd, dankzij de Scandinavische touch. De stijlvolle houten luchters, de blanke muren en de organische materialen geven een strakke maar speelse indruk. De halfopen keuken is achteraan. Ellen wordt in de bediening bijgestaan door enkele nieuwe gezichten.
Het restaurant zit aardig vol als we er op een doordeweekse dag binennstappen. We starten met een glaasje champagne voor mezelf en mijn partner proeft van een kruidige cocktail van Filliers Gin met kaneel, steranijs en zeste van sinaasappel, een geslaagde combinatie. De kaart biedt eigenzinnige gerechten die mijn nieuwsgierigheid aanwakkeren. Maar ik kan ook kiezen voor een luchmenu (€27,50), een driegangenmenu (€35), vijfgangenmenu (€65) en streekmenu 'Jong Keukengeweld'(€45). We laten ons verleiden tot het vijfgangenmenu. De hapjes zijn stuk voor stuk smaakbommen die hopelijk een prelude zijn voor wat volgt. Elk hapje wordt door de bediening tot in detail van commentaar voorzien. Ik kies een uitzonderlijk wijn, Nun-Cal Raspallet 'Improvisació', Penedès, uit Spanje (€45). Het gebruik van de xarel-lodruif geeft deze wijn een aroma van abrikozen, citrus en gedroogd fruit. De fles wordt professioneel geopend en gedecanteerd. De wijn is perfect op temperatuur. Het eerste voorgerecht is gebraiseerde kardoen, lauw geserveerd met zachte crème van Comté, gepekelde bietjes en 'tripmadam' (vetkruid). Een uitstekende start met een vegetarisch gerecht, gedurfd en geslaagd. Het tweede gerecht is een noordzeekrabsalade met melk van avocado en chili, opgelegde knolselder en krokante sesam. De gepekelde groenten zijn correct gedoseerd. Dit is een schoolvoorbeeld van puur eigentijdse Scandinavische keuken. Als laatste tussengerecht wordt er traag gegaard buikspek geserveerd, vergezeld van hoisin, kokos-pindacrunch en afgewerkt met tartaar en tempura van gamba. Een combinatie die niet stoort, maar de smaak van de gamba gaat wel wat verloren, vooral door het gebruik van hoisinsaus. Het hoofdgerecht is een smaakvolle climax van zacht gegaarde houtduiffilet, gerookte ui en in melk gegaarde schorseneer, jus van jeneverbes en bonenkruid. Een herfstbord met smaken die rechtstreeks uit het bos lijken te komen. Buiten categorie! De gerookte ui geeft dit gerecht een andere dimensie. Het nagerecht bestaat uit structuren van banaan en karamel. In plaats van een slangetje of cirkeltje worden de verschillende structuren in een schaaltje geschikt, leuk. En wat een proeverij! Een uitstekende afsluiter van een dinertje dat mij zal bijblijven als de top van het jaar 2012. Beter is moeilijk. Dennis heeft zichzelf overtroffen. Koken is een kunst, daar zijn we het duidelijk over eens.

'Koken is een kunst in deze uitstekende en eigenzinnige keuken'

woord Dirk De Schutter
(12/12/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over L'Epicerie du Cirque

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over L'Epicerie du Cirque

buurt: Het Zuid
Volkstraat 23
2000 Antwerpen
Tel: 03/238.05.71

www.lepicerieducirque.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden