Miyaki

Japans

Miyaki
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenJapans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 17:00 tot 23:00
di van 17:00 tot 23:00
wo van 17:00 tot 23:00
do van 17:00 tot 23:00
vr van 17:00 tot 23:00
za van 17:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 23:00
Op zon-en feestdagen doorlopend open.

Over Miyaki

Er is sinds een klein half jaar in het centrum van Brasschaat, recht tegenover de kerk een eigentijds Japans restaurant geopend, Miyaki genaamd. Van buiten lijkt de zaak zeer gewoontjes, maar eenmaal binnen kom je een typische Japanse eetkamer binnen. We worden vriendelijk ontvangen, de verzorgde menukaart wordt meteen aangeboden. De bediening is gracieus gekleed in zwarte catsuits. De kaart biedt een bloemlezing van de bekende sushisoorten, sashimi en tataki, maar omvat ook de grotere vis- en vleesgerechten. Het is lastig om een keuze te maken. We laten ons verrassen door de chef-kok en nemen een degustatiemenu (€60 per persoon). Als wijn kies ik een witte Cruzes Hermitage cuvée particulière 2008 (€30,50). De wijn is lekker fris en geeft een fruitige, kruidige ondertoon in de mond. Hij past zeker goed bij de Japanse degustatiegerechten. We starten met een gefruite maki met tonijn, de begeleidende saus is een pittige dressing. De uitgebreide tapa's volgen elkaar redelijk snel op. Rauwe zeebaars - of is het zeebrasem? Een proevertje van zeewier en een sushi van tonijn en zalm die licht geroosterd zijn worden ons voorgeschoteld op het typische keramiekporselein. We dippen de vis in een wasabi-sojasausje om de typische vissmaak een beetje te neutraliseren. De sfeer is aangenaam, de bediening is vriendelijk en correct, al zou het fijn zijn om af en toe een woordje uitleg te krijgen. Het volgende hapje is een verse oester met ponzusaus (sojasaus met een vleugje citrussap). De oester is supervers en wordt binnen geslurpt. Het slurpen bevordert de zuurstofopname waardoor de smaak verbetert. Nu is het tijd voor de overbekende misosoep. Er liggen tofublokjes alsook wakamesliertjes in de perfect bereide soep. Het volgende typische gerecht is tempura van nobashigarnaal en zalmfilet. Twee grote garnalen proeven heerlijk krokant, de zalm is krakend vers. Ook hier hoort weer een typisch dipsausje bij. Maar hierna gaat het fout. We moeten minstens 30 minuten wachten op het volgende gerecht. We krijgen rundvlees dat op de teppan yakiplaat is gegrild en met teriyakisaus wordt geblust. Het gerecht is helaas koud, de begeleidende gebakken champignons ook, het rundvlees is meer dan doorbakken. Dit is niet zoals het hoort. De begeleidende rijst smaakt aangenaam warm en is met een brunoise van groenten opgevrolijkt. We hopen dit Oosters maal af te sluiten met een uitstekend dessert. We kiezen voor een bolletje ijs van rode bonen en van zwarte sesamzaadjes. We proeven weinig typische smaken, dit kan krachtiger. De start was prima, naar het einde toe missen we de creativiteit van de chef. Volgende keer beter?

'Veelbelovend Japans restaurant met een aangename sfeer'

woord Dirk De Schutter
(9/06/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Miyaki

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Miyaki

Bredabaan 290
2930 Brasschaat
Tel: 03/336.72.28

miyaki.zystar.be

toon kaart


meer Japans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden