Café Impérial

Frans, Belgisch-Frans

Café Impérial
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFrans, Belgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie terras, ontbijt
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €12,60 tot €19,50
Hoofdgerecht €16,50 tot €32,50
Nagerecht €8 tot €11,50
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 09:00 tot 21:00
di van 09:00 tot 21:00
wo van 09:00 tot 21:00
do van 09:00 tot 21:00
vr van 09:00 tot 21:00
za van 09:00 tot 21:00
zo van 09:00 tot 21:00
Keuken doorlopend van 11u tot 20u.

Over Café Impérial

Ik wandel bijna wekelijks op de Meir, dé winkelstraat bij uitstek. De vroegere keizerlijke residentie van Napoleon, later in handen van verschillende koningen stond er al jaren verlaten bij, tot deze residentie werd overgedragen aan de Vlaamse Gemeenschap. Tegenwoordig is het gebouw gedeeltelijk ingenomen door de horeca. Aan de ene zijde zit het atelier van Dominique Persoone, de Brugse meesterchocolatier. Aan de andere zijde hebben de eigenaars van The Bistro, Grand Café Horta en Het Pomphuis die geinvesteerd in de benedensalons van het voormalige paleis, en ze aangekleed met stijlvol meubilair. De typische rococostijl en laatbarokke invloeden zijn zoveel mogelijk behouden. Café Impérialis een luxebrasserie die klasse uitstraalt. Het zomerterras is een uitstekende troef om volk te lokken. Hier vind je rust na een middag shoppen of slenteren door 't stad. We worden keurig naar een tafel begeleid. De vriendelijke en attente dienster geeft ons een tweede menukaart, onze jassen moeten we zelf wegbergen. De kaart biedt echt álles, van een zeer uitgebreid ontbijt (inclusief oesters en champagne), hapjes, kazen (geselecteerd door kaasmeester Van Tricht), kleine gerechten, salades (klassiekers zoals salade niçoise en caesar salad), pasta, voor- en hoofdgerechten (bijvoorbeeld blini's met kaviaar), kindergerechten en uitgebreide nagerechten ontwikkeld door Roger Van Damme (chef van het jaar 2010 en pas een Michelinster gekregen). De suggesties (vooral wildgerechten) worden afzonderlijk vermeld. We maken onze keuze en drinken een glaasje witte chardonnay, Peirière (€3,60) en een rode merlot-cabernet Fuego Austral uit Chili (€3,90), twee prima huiswijntjes. Op de achtergrond hoor ik klassieke muziek, die uitstekend past in dit kader. Ondanks de drukte - het is zaterdagmiddag - krijgen we spoedig onze hoofdgerechten. Mijn disgenoot krijgt een lasagne met zeebaars en sint-jakobsvruchten (€26,50). Een halfdiep bord, mooi gevuld met verse pastavellen, champignons, artisjokharten en overgoten met een lichte mosterdsaus. Het gerecht is warm, de producten zijn vers, de portie meer dan voldoende. Ik neem de dunne kalfslende op de grill (€25,80). Het warme bord is keurig afgewerkt met verse groenten en een aardappel in de schil geparfumeerd met grof zeezout. Het vlees is correct gebakken, de saus mooi van structuur en vers. De groenten zijn in een plakje groene courgette gewikkeld. Bovenaan bloemkool, broccoli, een worteltonnetje, onderaan een variatie van ratatouille, keurig. Ik heb nog zin in iets zoets en bestel een van de suggesties: Poire Belle Hélène nieuwe stijl (€11,50). Naar mijn mening een zwakke uitvoering als je het prijskaartje bekijkt. Ik krijg een bord met een grote brunoise van gepocheerde peer, een bolletje chocoladeroomijs en wat crumble, deze klassieke bereiding in een vernieuwd jasje verdient beter.

'De betere bistrokeuken op een unieke locatie'

woord Dirk De Schutter
(12/01/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Café Impérial

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  3/5

 
  1/5

verheyden - 6/08/17 13:49

Hadden geboekt voor het 'Imperial ontbijt' €23 p.p. x 2 = €46 en daar verwacht en mens toch al wat voor!? Men serveerde ons direct een glaasje fruitsap (subtiel gemengd vanuit het brik met verse sinaas) mét ongevraagde ijsblokjes. Het obligate glas Cava. Een liliput potje gesneden fruit (appel, meloen, ananas) alles smaakloos en van de vorige dag bereid. Yoghurt met wakke muesli. 2 schellen glanzende plastic ham en dito brie. Een korfje flets afgebakte fabrieksbroodjes met verlepte croissants.Top of all: een bekertje met enkele velletjes vale gerookte zalm, op een bedje van, jawel: ROEREI. Net nu de media barsten van het eierschandaal; er massaal eieren worden vernietigd wegens recent ontdekte Fipronil-toxines. Op mijn vraag of het nog wel verantwoord was gerechten op te dienen met eieren viel de ober regelrecht uit de lucht (wist blijkbaar niets af van de actualiteit) terwijl de manager pardoes de andere kant naar een weliswaar halflege zaal uitkeek.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Cools Willy - 15/08/16 8:56

We zijn zeer tevreden over de service en de korrektheid van het personeel Zeker een aanrader en een gezellige sfeer Cools willy

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Café Impérial

buurt: Meir
Meir 50
2000 Antwerpen
Tel: 03/206.20.20

www.cafe-imperial.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden