Het Koetshuis

Belgisch-Frans

Het Koetshuis
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie airco, terras, tuin, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €8 tot €17
Hoofdgerecht €12 tot €26,50
Nagerecht €6 tot €11
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 21:00
Op feestdagen ook geopend op maandag.

Over Het Koetshuis

Het is even geleden dat ik richting Oostmalle ben gereden. Dankzij een tip weet ik dat brasserie-restaurant Het Koetshuis een andere eigenaar heeft en dat het interieur een grondige renovatie heeft ondergaan. Het is prachtig weer, dus maak ik eerst nog een aangename wandeling. Het kasteel de Renesse heeft zowat 127 ha natuurgebied en beroemde gasten zoals Keizer Karel, Margaretha van Parma en Willem Van Oranje hebben hier verbleven. Kortom, het voormalige koetshuis is een gedroomde locatie om een horecazaak in uit te baten. De zaak straalt een warme gezelligheid uit. Indirecte verlichting, de nodige kaarsjes en het juiste meubilair geven me een zeer cosy indruk. Het duurt even voor het zaalpersoneel ons opmerkt. We starten met een glas cava (€5,50). Een hapje wordt hier niet aangeboden. De kaart is een typische brasseriekaart waarop enkel de klassiekers aan bod komen. Bij de suggesties durft de kok een zijspoor te nemen. Het is vandaag 16 januari 2011 en er prijkt nog steeds hertekalffilet en hazerug op de kaart - dit is wel degelijk achterhaald, vind ik. We maken onze bestelling en genieten van het kader. Het talrijk aanwezige zaalpersoneel is druk in de weer, maar werkt niet efficiënt. Gasten moeten aan de ingang lang wachten voor ze ontvangen worden, vanuit de keuken wordt er zelfs meer dan zes keer gebeld, de reactie vanuit het restaurant laat op zich wachten. Onze voorgerechten worden ingezet: tataki van tonijn met wasabi en sweet soja (€14) en Sint-Jakobsvruchten met zwarte beuling met een sausje van tripel Westmalle (€14). Ik bestel tevens een glaasje witte en rode huiswijn (€4 per glas. De gerechten zijn keurig gepresenteerd. De tataki bestaat uit een mooi stuk rode tonijn, enkel de rand werd even aangebakken. De zoete sojadressing past hier perfect bij. Naar de wasabimayonaise moet je raden, je proeft immers helemaal geen wasabi. Het gerecht met de Sint-Jakobsvruchten is eveneens keurig afgewerkt. Drie stukjes gebakken zwarte bloedpens worden door de Sint-Jakobsvruchten enigszins toegedekt. In de dressing proef je het bier. Om nog meer kleur in het bord te brengen wordt alles, naar mijn vermoeden, afgewerkt met een rode paprikacoulis en sprietjes bieslook, een uitstekend gerecht. Onze hoofdgerechten worden na een perfecte rustpauze op tafel gebracht. Tegenover mij ligt op het vel kabeljauwfilet mousseline van limoen, grijze garnalen en puree van rucola en parmezaan (€21,50). Ik zie een ruime portie vis die krakend vers is, de combinatie van de saus met de garnalen en vis smaakt prima. Onder de vis vind ik ook wokgroentjes. Ik proef van een Ierse runderfilet met bearnaisesaus, verse frietjes en wokgroenten (€24,50). Het vlees is mooi saignant gebakken. De saus is een bearnaise met weinig karakter: dragon en dragonazijn zijn ver te zoeken. De frietjes zijn vers en krokant, de wokgroenten zijn mooi versneden en gestoofd. We ronden ons etentje af met een koffie, prijs/kwaliteit is hier zeker in orde.

'De bediening kan efficiënter, maar de prijs/kwaliteit-verhouding is hier in orde.'

woord Dirk De Schutter
(23/02/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Het Koetshuis

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

patvyn - 9/04/18 18:00

Onverwacht hier binnengevallen. Gezellig interieur, fijne ambiance. Kregen onmiddellijk lekkere broodjes met een zeer fijne looksaus als appetizer. Als aperitief suggestie gin meer dan uitstekend. Hoofdgerecht voor partner americain, zij was zeer tevreden. Zelf gekozen voor tagliatelli met kippenfilet. Zeer lekkere saus, smakelijke pasta en goed gebakken filet. Eenvoudig maar zeer lekker. Begeleidende suggestiewijn was eveneens meer dan goed. Zeer fijn adres dus.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Het Koetshuis

Lierselei 28
2390 Oostmalle
Tel: 03/888.18.18

www.het-koetshuis.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden