Café Shilling

Belgisch

Café Shilling
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBrood
Accommodatie terras, ontbijt, bar/lounge, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4 tot €
Hoofdgerecht €6,50 tot €13,50
Nagerecht €6 tot €
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 08:00 tot 22:00
di van 08:00 tot 22:00
wo van 08:00 tot 22:00
do van 08:00 tot 22:00
vr van 08:00 tot 22:00
za van 10:00 tot 22:00
zo van 10:00 tot 22:00

Over Café Shilling

Geslaagde nieuwkomer op het Zuid

Eetcafé Shilling is een nieuw project van Vinko Pepa dat in de plaats kwam van Grill, dat midden vorig jaar de deuren sloot. De ploeg van Grill verhuisde naar Bicyclette op de Mechelsesteenweg. Shilling wordt uitgebaat door Olivier Boelen die enkele jaren in Kapitein Zeppos werkte. Micha Hougardy, die werkte in Cocktails at Nine en jarenlang het boegbeeld was van het bekende restaurant Farine op het Zuid is de chef. Echte eetcafés zijn in deze stadswijk dun gezaaid. In Shilling kan je vanaf 8 uur 's ochtends terecht voor een ontbijt, tot 16 uur worden er broodjes geserveerd en tussen 12 en 22 uur warme gerechten. Opvallend aan het interieur zijn de muren en plafonds die met een mix van houten meubelpanelen zijn bekleed. Vooraan in het restaurant is een wandkast volgestouwd met langspeelplaten. Het lijkt wel alsof verschillende mensen er hun collectie hebben samengebracht. Ik heb er op een woensdagavond afgesproken en vind er mijn tafelgenoot rustig nippend van een wijntje. De ontbijtkaart en de broodjeskaart zijn uitgebreider dan de gerechtenkaart. Het all-in Shilling ontbijt heb je voor €13,50, een croissant voor €1,80. De broodjes starten vanaf €5 voor een piccolo met kaas en gaan over €7,30 voor een baguette met gerookte forel en wasabi-mayonaise en waterkers tot €11 voor gegrild warm brood met crispy bacon, Stilton kaas, spinaziesalade, tomaat en yoghurtdressing. De gerechten starten vanaf €4,50 voor een croque uit het vuistje over €7,50 voor een club sandwich en €11,50 voor macaroni met ham en kaas. Elke dag is er keuze uit drie dagschotels en verse soep. Die dag zijn dat Provençaalse paprikasoep (€4), een salade met feta en rode biet (€9), varkenskotelet met salade en frietjes (€11) en Gentse waterzooi (€13). Onze keuze is vlug gemaakt. Mijn tafelgenoot neemt een portie ansjovis (€4,50) als borrelhapje, ik de paprikasoep. Als hoofdgerecht neemt hij de shillingburger (€12,50), ik de waterzooi. De soep is goed warm, ruikt lekker, heeft een romige textuur en een mooie, diepe paprikasmaak. De waterzooi volgt een kwartiertje na de soep en bestaat uit een royale portie sappige kip, iets te veel aardappelen en te weinig prei en wortel, in een romige, evenwichtig gekruide bouillon. Dit is qua prijs-kwaliteit een uitstekend gerecht. Over het vlees van de shillingburger was mijn tafelgenoot iets minder enthousiast. Het gehakt was te lang gebakken en daardoor rullig en wat uitgedroogd. Maar de rest was correct: een knapperig broodje, gevuld met verse sla, ui en tomaat, een licht pittige rode salsadressing en knapperige frieten. Dit is een eerlijke en royale keuken voor een zachte prijs en een geslaagde nieuwkomer voor het Zuid. De bediening die avond was vriendelijk en enthousiast. In de Verlatstraat 41 vind je Shilling 41 met meeneembroodjes, soep, salades en sapjes.

Eerlijke en royale keuken voor een zachte prijs

woord Marc Declercq
(16/03/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Café Shilling

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  3/5

 
  5/5

Kristel B - 26/01/18 19:53

Beste Laurens ... Hollander zeker? ;-)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Laurens VA - 7/06/17 1:38

Onlangs bijna de vergissing gemaakt om te gaan eten bij deze omhooggevallen knakentent. Wij dachten dat het op zich geen probleem zou vormen om twee tafels aaneen te schuiven, daar de gelegenheid geen grotere tafels op haar terras voorziet. En dat dachten wij schijnbaar verkeerd. Het eerste wat de bedienend ober ons meegeeft is dat 'we dat hier normaal gesproken niet zo doen', maar dat hij het voor deze ene keer wel door de vingers zou zien. Enfin, we dronken iets, want dat hadden we al besteld. De kelner kwam terug. "Ik veronderstel dat jullie wel iets gaan eten?" vroeg hij op een duidelijk gepikeerde en onnodig assertieve toon. We zeiden hem dat we toch ergens anders zouden gaan dineren. Ook dat werd niet gewaardeerd. 'Dus eerst verbouw je mijn terras, en dan ga je ook nog ergens anders eten?' Hij probeert het een en ander nog te downplayen met de halfhartige opmerking dat het 'maar een grapje is'. Als het geen probleem is, waarom begin je er dan uberhaupt over en zeur je door?

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Café Shilling

buurt: Het Zuid
Graaf van Egmontstraat 60
2000 Antwerpen
Tel: 03/257.76.78

www.cafeshilling.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden