Eetkamer à l'infintiste

Fusion, Belgisch-Frans

Eetkamer à l'infintiste
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFusion, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Openingsuren
ma van 18:00 tot 22:00
di gesloten
wo gesloten
do van 18:00 tot 22:00
vr van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 18:00 tot 22:00

Over Eetkamer à l'infintiste

In de zomertijd zijn er ook momenten van onweer en gewapend met een paraplu, maar toch redelijk nat, stappen we een uniek restaurant binnen om aan dit alles te ontsnappen. Meteen zie je een toog waar verschillende verse, voorbereide producten klaarliggen om te consumeren. Eetkamer à l'infintiste heeft een apart concept. De plaatsen zijn beperkt, ongeveer 15 gasten. Het idee is om als gast zelf uw eventueel aperitief te nemen, alsook uw wijnen, frisdranken, brood, olijfolie, tot zelfs uw koffie/thee en zijn garnituren, om het helemaal origineel te maken. Op tafel ligt een rekenmachine met pen en papier, je mag zelf je rekening maken. Stoort er zich iemand aan? Ik zeker niet, je bepaalt zelf het ritme van tafelen, de leuze hier is: 'Alles kan en alles mag'. De chef bereidt alles ter plaatse en heeft een zeer goede mise en place klaarstaan. Er is één marktmenu die bestaat uit vier gangen (€30). Je hebt ook keuze om als hoofdgerecht vis of vlees te nemen. De chef vertelt waar we ons aan kunnen verwachten. Kan hij dit waarmaken voor €30? We starten met een eerste hapje. Er wordt een cognacglas geserveerd, maar dit blijkt een bouillon te zijn. Daarnaast ligt een sigarendoosje en de twee sigaren zijn met een ganzenlevermousse opgevuld waardoor het uiteinde inderdaad op assen lijkt. Het is melkpoeder, bloemsuiker en gehakt sesamzaad. We krijgen er nog een asbakje bij, zeer origineel. Het tweede hapje is een ijslolly van asperge, een koude puree van pastinaak, een crumble van gerookte ham en een koud aspergesoepje afgewerkt met gepofte quinoa. Wat een smaakbom! We drinken hierbij een glaasje cava 1 + 1 = 3. Een prachtige schuimwijn voor een zacht prijsje (€4). Even later worden de voorgerechten ingezet, een rundertartaar op de chefs wijze. Een kunstig bord, afgewerkt met gefruit rijstpapier, gel van soja, wasabi-pepermayonaise en gemarineerde komkommer. Het is zeer smaakvol. We drinken hierbij een witte wijn uit Zuid-Afrika, Porcupine Ridge, Grenache/Viognier 2009 (€3,50 per glas). Een karaktervolle wijn met 'power'. Voor de hoofdgerechten vragen we zowel vis als vlees. Mijn partner krijgt een mooi afgewerkt bord met gebakken zeebaarsfilet, grofgeplette aardappelen, zuiders gekruid, groene groenten en vermengd met kaas, daarrond een paprikacoulis. Een gloeiend bord, heerlijk gepresenteerd, smaakvol. Ik krijg een lamskroontje dat licht bedekt is met een rozemarijnmengeling. De groene groenten bestaan uit prinsessenboontjes, broccoli, sluimerwten, groene boontjes, ... Alles wordt lekker op smaak gebracht door een verse Bordelaisesaus. Ik drink hierbij The Wolfstrap, een Zuid-Afrikaanse wijn, gemaakt van de Syrahdruif (€3,50 per glas). Een wijn met 'ballen', zou ik zeggen. We eindigen met een klassieke panna cotta die in het glas wordt afgewerkt met een mengeling van rood fruit en espuma van frambozen. Een waardige afsluiter van een uitstekend etentje. Nu nog zelf ons koffietje zetten en... heerlijk nagenieten!

Uniek concept met professionele keuken in een toffe sfeer

woord Dirk De Schutter
(17/08/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Eetkamer à l'infintiste

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Eetkamer à l'infintiste

buurt: Leien
Kasteelpleinstraat 6
2000 Antwerpen
Tel: 03/237.43.37

www.alinfintiste.be

meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden