Belair

Fusion, Belgisch-Frans

Belair
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFusion, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, honden toegelaten, terras, ontbijt, bar/lounge
Prijzen
Voorgerecht €8 tot €21
Hoofdgerecht €27 tot €32
Nagerecht €8 tot €14
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 09:00 tot 22:00
di van 09:00 tot 21:30
wo van 09:00 tot 21:30
do van 09:00 tot 21:30
vr van 09:00 tot 21:30
za van 09:00 tot 21:30
zo van 09:00 tot 21:30
Voor ontbijt en kleine gerechten is het restaurant open vanaf 9u.

Over Belair

Vlieg er eens uit! Vandaag rij ik in de richting van de internationale luchthaven van Antwerpen. Sinds maart 2011 is hier een heuse horecazaak opgestart, Belair genaamd. Vanuit het restaurant en de brasserie heb je een prachtig zicht op de start- en landingsbaan. Er is eveneens een rooftopterras met bar waar je een panoramisch zicht hebt van heel de luchthaven. Vandaag gaan we dineren en via de keurig ingerichte brasserie komen we in het restaurant terecht. Het is eigentijds afgewerkt, verscheidene foto's uit de oude doos worden hier uitgestald. Alles oogt netjes en verzorgd. We worden zeer vriendelijk ontvangen en krijgen een plaatsje naast de plek waar de vliegtuigen taxiën. De kaart wordt aangereikt en we krijgen een kleine toelichting over eventuele menu's (marktmenu €39 en degustatiemenu €52) en gerechten. We starten met een glaasje cava als aperitief (€5 per glas). De kaart is eerder beperkt en de prijzen van de voorgerechten zijn vergeleken met die van de andere gerechten redelijk hoog. We kiezen voor het degustatiemenu, maar zonder de aspergesoep met Sint-Jakobsvruchten (supplement van €6). We krijgen twee keurige amusehapjes: een koud soepje en espuma op basis van komkommer, op smaak gebracht met een tartaar van hamachi (een vissoort die nauw verwant is aan tonijn). De andere amuse is een tomatengazpacho met een maatje, appel en appelsorbet. Twee verfrissende hapjes, een voortreffelijk visitekaartje van de chef. Ik bekijk de wijnkaart en bestel een fles Oostenrijkse witte wijn, Heinz Velich - TO van 2008 (€30). De kelner vertelt met veel trots over deze wijn alsof hij hem zelf gemaakt heeft. De wijn smaakt intens en aromatisch, fris en mooi gerijpt: qua prijs-kwaliteitverhouding is deze een topper. Het voorgerecht wordt ingezet, een carpaccio van asperges met een komkommerrolletje dat met gekookte kreeft is opgevuld en vergezeld wordt met een crème van avocado en een zalf van tonijn (te vergelijken met vitello tonato). De smaken harmoniëren op het bord, een prima voorgerecht. De kelner blijft attent en soigneert zijn gasten! In plaats van een granité of sorbet proeven we nu van een glaasje Brogsitter, een sekt uit Duitsland. Hij wordt met verse munt en komkommer geserveerd, verfrissend. Als tussengerecht wordt er Deense kabeljauw geserveerd. Het bord is verder afgewerkt met Mechelse witkoppen (asperges), puree van bouillabaisse en kreeft in de plaats van kwartelei. De chef komt persoonlijk het waterkerssausje op het bord gieten. Er is van de presentatie veel werk gemaakt, hier staan vakmensen in de keuken. Als hoofdgerecht krijgen we gebakken kalfsfilet met een mengeling van bloemkool en broccoli, een nootje couscous afgekruid met kerrie en een sausje van artisjok. Het blijft een prima dinertje, ook de bediening verdient hier een pluim! Het nagerecht bestaat uit verschillende soorten rood fruit, ijs van meloen, spongecake en een chocoladetuille. Zonder aarzelen kan ik aan heel de 'crew' proficiat wensen.

Inventieve keuken ondersteund door joviale bediening in een eigentijds kader

woord Dirk De Schutter
(17/08/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Belair

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Belair

Luchthavenlei 1
2100 Deurne
Tel: 03/239.14.08

www.belair-antwerpen.be

meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden