Fabiola

Belgisch

Fabiola
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBrood
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 10:00 tot 17:00
di van 10:00 tot 17:00
wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00
vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 19:30
zo gesloten

Over Fabiola

Wie kent koningin Fabiola niet? Het is wel verrassend dat we haar nu in verband kunnen brengen met een Antwerpse krokbar - een benaming afgeleid van het woord croque monsieur. Het idee om er een horecazaak van te maken komt uit Nederland. Daar noemen ze het 'tosti' en in Antwerpen 'krok'.
Het eethuis Fabiola is centraal in Antwerpen gelegen, dichtbij de modebuurt en de splinternieuwe jeugdherberg aan het Bogaardeplein, slim bekeken. Het is nonchalant ingericht: een allegaartje van verschillende soorten tafels en stoelen zijn hier neergezet met aan de muur foto's, afbeeldingen en koekendozen van koningin Fabiola. Er heerst hier een zekere slordigheid die mij een beetje stoort. Ik spreek niet over de kranten en tijdschriften die her en der verspreid liggen, maar wel over bijvoorbeeld een kartonnen doos waar oude kranten samen met opgepropte gebruikte papieren servetten in liggen. Dat hoort niet thuis in een publieke eetgelegenheid.
Op de achtergrond hoor ik leuke, nostalgische muziek dat mij opvrolijkt. Er komt een beleefde juffrouw ons de kaart aanreiken en we bestellen elk een glaasje vers geperst fruitsap: eentje van sinaasappel (€3,20) een ander van de combinatie sinaasappel en citroen (€3,40). Op de kaart vind je 'kroks' in alle kleuren. Een kleine opsomming: buiten de klassieke krok (€4), krok Madame (€6) en krok Hawaï (€5) krijg je een uitgebreide samenstelling van originele 'kroks', bijvoorbeeld een krok Fabiola (€5) - met ham, oude kaas (hoe kan het ook anders?), appeltjes (verwijzend naar het appelincident) en mosterd - en een krok Mediterrane (€5,50) - met zalm, kruidenkaas en rode ui. Je kunt ook je eigen krok samenstellen met de waslijst aan ingrediënten (tussen €0,25 en €2) om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Naast 'kroks' kan je ook een slaatje bestellen of een soepje.
Wij bestellen twee kroks uit de kaart. Voor mijn partner een Italiaanse krok (€5,50) - met mozzarella, tomaat, pesto en gegrilde groentjes. Een krok om U tegen te zeggen. Het ziet er redelijk volwassen uit, enkele halve plakjes mozzarella sieren het bord. De smaak is prima en de korst krokant. Dit proeft vers en is als lunchgerecht zeer aangenaam. Ik proef van een krok American Style (€5,50) - met cheddarkaas, spek, tomaat en rode ui. Het bord is met kleine stukjes tomaat afgewerkt. Hij proeft eveneens aangenaam, maar in de dressing proef ik een kleine overheersing van kerrie.
Na een namiddag shoppen smaakt dit. Indien je van zoet houdt, kan je hier ook een krok Choco (€4) - choco, banaan en/of walnoten - bestellen. Het eethuis werkt nauw samen met een patisseriewinkel en met een chocolademoelleux, een chocoladebom, een citroentaart of een verse fruitsla kan je je lunch prima afsluiten. Zeker een adresje dat bij gelegenheid een bezoekje waard is.

Vriendelijke bediening en eerlijke keuken in een origineel eethuis

woord Dirk De Schutter
(7/09/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Fabiola

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Fabiola

buurt: Nationalestraat
Sint-Antoniusstraat 4
2000 Antwerpen
Tel: 03/256.70.91

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden