Belinda

Indonesisch

Belinda
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenIndonesisch
SpecialiteitStreekgerechten
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd, levering aan huis
Prijzen
Budget €menu €29.50 (te bestellen vanaf 2 pers
Voorgerecht €6,50 tot €8
Hoofdgerecht €8 tot €18,50
Nagerecht €4,50 tot €8
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 22:30
di gesloten
wo van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 22:30
do van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 22:30
za van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 22:30
zo van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 22:30

Over Belinda

Vandaag ga ik op culinaire ontdekkingsreis naar Indonesië. In Antwerpen vind je weinig echt typische eethuizen waar je van deze keuken kan proeven. Indonesië bestaat uit meer dan 13.000 eilanden, waarvan de helft nog niet eens bewoond is. De Indonesische keuken combineert chilipepers met zoete kokos, palmsuiker, pindanoten en limoen, citroengras en tamarinde. Om begrijpelijke historische redenen is deze keuken vooral in Nederland erg gekend. Sinds enkele maanden is Belinda geopend, op wandelafstand van het Scheldeterras en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. We worden door een vriendelijk ober opgewacht, ik mag een tafel voor twee personen uitkiezen. Het interieur is eigentijds en verzorgd ingericht. Een gedempte verlichting, warme kleuren, een rustgevend aquarium, authentieke muziek zorgen voor een optimale sfeer. De kaart is overzichtelijk, verzorgd en uitgebreid. De kelner heeft kennis van zaken en maakt ons met veel enthousiasme wegwijs in de Indonesische keuken. We kiezen verschillende gerechten om ons een beeld te vormen van deze milde keuken met hier en daar pittige toetsen. De wijnkaart is correct samengesteld. Ik kies een witte wijn uit Zuid-Afrika, Stellenrust, gemaakt van de chenindruif (€30). Het is een frisse wijn met een uitmuntende smaak van rijpe ananas. De wijn is krachtig genoeg om tegengewicht te bieden aan de kruidige gerechten. Onze voorgerechten worden over de tafel verspreid zodat we er makkelijk allebei van kunnen proeven. We krijgen gekruide maiskoekjes (€7), gefrituurde visjes (€7) en knabbeltjes van gebakken melindjonoten (€3,50). Zowel de koekjes als de visjes zijn door een soort tempurameel gehaald en nadien gefrituurd. De noten lijken op vegetarische kroepoek, zeer smaakvol en krokant. Er wordt afzonderlijk een sausje bij geserveerd dat smaakt naar warme ketchup. Ik vraag aan de kelner of er een andere saus geserveerd kan worden, hij brengt een kommetje zoetzure dressing die veel intenser en smaakvoller is. Na de nodige wachttijd worden de hoofdgerechten op typische schotelwarmers geserveerd. Mijn partner koos voor de gestoomde makreel met verse kruiden in een bananenblad (€14,50). Ter info: de vissoort wordt aangepast in functie van de aanvoer. Of de vis effectief in een bananenblad werd gegaard, daar hebben we het raden naar. Hij is vrij flauw gekruid, maar gelukkig wel krakend vis. Bij de vis komt gestoomde rijst. We proeven ook van rames bir, rundvlees met kruiden en kokosmelk, eieren op Balinese wijze, prinsessenboontjes in pittige sambalsaus, gegrilde kippesate's met pindasaus, tahoe in sambalsaus, komkommersalade, gedroogde gebakken zoete aardappelen, kroepoek en witte rijst (€18). Het is heerlijk om de verschillende smaken naast elkaar te proeven: pittig, zoet, aromatisch,... Ik kom zeker nog eens terug om de nagerechten te testen, de klontjes rijstmeel in klappermelk en schaafijs spreken me wel aan. Deze keuken kan me zeker kan bekoren.

Verzorgde horecazaak met een vriendelijke bediening

woord Dirk De Schutter
(22/02/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Belinda

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Belinda

buurt: Historisch centrum
Suikerrui 16
2000 Antwerpen
Tel: 03/345.42.59

www.belinda-indonesian.be

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden