Brasserie Cipriani

Italiaans

Brasserie Cipriani
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie airco, terras
Prijzen
Voorgerecht €11 tot €24
Hoofdgerecht €12 tot €22,50
Nagerecht €7,50 tot €13
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 10:00 tot 22:00
di van 10:00 tot 22:00
wo van 10:00 tot 22:00
do van 10:00 tot 22:00
vr van 10:00 tot 22:00
za van 10:00 tot 22:00
zo van 10:00 tot 22:00

Over Brasserie Cipriani

Brasserie Cipriani is een nieuwe Italiaanse brasserie op het Edegemse gemeenteplein. Het opende met veel schoon en bekend volk en de nodige toeters en bellen. En markeerde tegelijkertijd het einde van de heraanleg van de Edegemse dorpskern. De brasserie trok zoals te verwachten van meet af aan veel volk. De verwachtingen waren hooggespannen. Maar vrij snel volgden ook de ontnuchterende reacties over eten en bediening. Dat wil ik wel eens zelf vaststellen. Ik maak telefonisch een reservatie. De man aan de andere kant van de lijn hoort nauwelijks wat ik hem vraag. Zo rumoerig is het op de achtergrond. Als ik ter plaatse arriveer, merk ik hoe dat komt. Het geluid in het restaurant is om horendol van te worden. Het gebouw heeft een bijzonder slechte akoestiek. Geluiden worden niet opgevangen maar botsen tegen de glazen wanden en plafond. Het resultaat is een klankenkakofonie van jewelste. Het terras lijkt me een betere plek om te zitten. Toch nestel ik me tegenover de open keuken om de chefs aan het werk te zien. En daar blijf ik een tijd zitten zonder dat iemand naar me omkijkt. Ik moet de kaart aan een kelner vragen. Het duurt nog veel langer voor mijn bestelling wordt opgenomen. Ik vraag er meteen de wijn bij voor het aperitief. De kakofonie heeft zich blijkbaar ook van de kelners meester gemaakt. Ze lopen doelloos rond, zien het werk niet en worden niet aangestuurd door een zaalmeester.
De gerechten op de kaart zijn overwegend Italiaanse klassiekers: zoals vitello tonato (€14), ravioli van tomaten en aubergines (€16), spaghetti met zeevruchten (€15,50), gamba's in basilicumsaus (€22), een Toscaans vispannetje (€22,50), ossobuco (€22), saltimbocca (€18,50) of kalfslever met marsala (€16). Cipriani is genoemd naar Guiseppe Cipriani, de uitbater van Harry's Bar in Venetië die als uitvinder van de carpaccio de geschiedenis inging. En omdat zijn carpaccio op de kaart staat, wil ik die wel uitproberen (€16). Als hoofdgerecht neem ik de zeebaars met tomaten in een jus van witte wijn (€24).
Ik krijg wijn, knabbelstokjes en brood. Gelukkig maar, want ik moet 35 minuten wachten op mijn carpaccio. Ik bekijk hoe de chefs hun gerechten afwerken, onder de warmhoudlamp zetten en met een handbel aankondigen voor de bediening. Sommige borden blijven minutenlang staan voor een kelner ze ophaalt. En soms weer teruggezet als hij de tafel niet vindt, waarna een discussie met het keukenpersoneel volgt. Eén bord breekt het record en blijft 15 minuten aan de rand van de uitgiftetoog staan. Niemand kijkt er naar om. Ik heb een voorgevoel. Zou het mijn carpaccio zijn? Als het bord eindelijk wordt meegenomen en mijn richting uitkomt is mijn vrees waarheid geworden. De carpaccio, of wat er nog van overblijft, is deels uitgedroogd en wordt geserveerd met een kruidige vette mayonaisesaus en gedroogde kappers. Stel dat ik het gerecht weiger, hoe lang zou het dan duren voor het wordt vervangen? Ik heb honger en besluit het zekere voor het onzekere te nemen. Ik heb net de laatste hap binnen als een kelner me vraagt of alles naar wens is. Uiteraard niet. Als ook de zaalmeester arriveert en het probleem vaststelt, krijg ik excuses en begint een stroomversnelling. Nog geen 10 minuten later wordt de zeebaars geserveerd, een mooi stuk vis, op de graat gegrild, met enkele variëteiten gestoofde kerstomaten en beetgare pasta erbij. Maar hij is te lang gebakken waardoor het vlees zijn sappigheid heeft verloren. Dessert? Neen! De zaalmeester wil me nog paaien met een gratis digestief, de klassieke limoncello die zowat elk Italiaans restaurant om de hoek aan al zijn klanten geeft. Het hoeft niet. Ik betaal de rekening, de carpaccio is meegerekend: 47,6 euro voor anderhalf uur ergeren. Dan erger ik me nog liever in de file, met een lekker muziekje erbij.

'Moderne Italiaanse brasserie met chaotische bediening'

woord Marc Declercq
(16/08/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie Cipriani

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Selderslaghs Maria - 5/05/17 20:17

Al regelmatig gaan eten ook vandaag, vriendelijke bediening, snel. bediend goede prijs

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Brasserie Cipriani

Gemeenteplein 4
2650 Edegem
Tel: 03/689.29.69

www.brasseriecipriani.be

toon kaart


meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden