Fong Mei

Chinees

Fong Mei
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenChinees
SpecialiteitStreekgerechten
Accommodatie airco
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do gesloten
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over Fong Mei

Een Chinees eethuis dat van GaultMillau 13/20 krijgt: dat vraagt om een bezoek. Het voormalige restaurant Full Sing is even gesloten geweest. De nieuwe eigenaar gaf de zaak een nieuwe naam en zorgde meteen ook voor een frisse wind. Op amper een jaar tijd groeide Fong Mei uit tot een begrip in de Chinese buurt.
Tien jaar geleden kreeg ik de kans om mij in de stad Xi'an vijf weken lang in de Chinese keuken te verdiepen: een unieke ervaring en voor mij nog steeds een graadmeter om Chinese gerechten op hun authenticiteit te toetsen. Fong Mei houdt de traditie alvast in ere. In Antwerpen is dit het restaurant bij uitstek om dim sum of dumplings te eten. Deze klassieke snacks uit het noorden van China bestaan uit lapjes deeg met een hartige vulling, die in verschillende vormen worden gevouwen en vervolgens worden gekookt of gestoomd. Daarnaast heeft het restaurant ook typisch Kantonese gerechten zoals pekingeend, verschillende soepen en noedel- en rijstbereidingen op de kaart.
Ik word hartelijk welkom geheten en mag in het tweede zijgedeelte van het restaurant plaatsnemen. Het interieur is oosterse kitsch ten top: papieren tafelkleedjes, posters van watervallen, glitter en spiegels... De lijst met dim sum in indrukwekkend lang, met prijzen die variëren tussen de €3,50 en €6,50. Ik leg mijn lot in handen van de gastvrouw en vraag om de lekkerste dim sum van de kaart. Dat blijkt een goede gok. Naast een chef-kok voor de wokgerechten heeft Fong Mei ook een chef in huis die louter dim sum bereidt. Het aanbod is steevast dagvers.
Naast een kannetje thee bestel ik een Tsingtao, een Chinees biertje dat heerlijk samengaat met oosterse gerechten. Het duurt niet lang voor de eerste dim sum op tafel komen: gestoomde krab- en garnaalballetjes, gebakken tofuvelletjes met vlees en garnalen, rijstdeegrolletjes met rundvlees... Daar krijg ik twee dipsausjes bij, een pittige chilisaus en een lichtzoete dip met chili en soja.
Mijn eerste lading dim sum smaakt naar meer en gelukkig word ik snel op mijn wenken bediend. Kleine stukjes inktvis in een pittige marinade, een sint-jakobsvrucht met knoflook en gember, gebakken Chinese ravioli gevuld met garnalen en vlees... Mijn geluk kan niet op. De apotheose bestaat uit varkensvlees met zwarte peper en rundvlees in zwartebonensaus, en ook daarvan laat ik geen kruimel liggen.
Fong Mei serveert de Chinese keuken op haar best, met chef-koks die hun vak verstaan en een gastvrouw die gastvrijheid tot een kunst verheft. Een adresje om te koesteren!

De beste dim sum van Antwerpen

woord Dirk De Schutter
(12/09/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Fong Mei

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Fong Mei

buurt: Statiekwartier
Van Arteveldestraat 65-67
2060 Antwerpen
Tel: 03/225.06.54

www.fong-mei.weebly.com

toon kaart


meer Chinees

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden