Het Eglantierken

Frans, Fusion

Het Eglantierken
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenFrans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie terras, tuin, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €13 tot €19
Hoofdgerecht €20 tot €30
Nagerecht €6 tot €11
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
za van 18:00 tot 21:30
zo van 18:00 tot 21:30

Over Het Eglantierken

Ondertussen ken ik de weg naar Hoogstraten al zo goed dat ik niet eens op mijn gps moet vertrouwen. Vandaag is onze bestemming Het Eglantierken, een gezellig restaurantje gevestigd in een mooi burgerhuis naast de drukke centrumweg. Bij het binnenkomen horen we de prachtige, authentieke houten vloer onder onze voeten kraken. De aankleding is modern, de trendy luchter en mooi gedekte tafels zorgen voor een gezellige indruk. Achteraan is er een tuinterras en privé-parking, een pluspunt. We starten met een glaasje cava (€8,50), hierbij worden grissini, kruidenkaas en dunne plakjes gerookte ham geserveerd. De kaart is leuk opgesteld, voor €36,50 mag je drie gerechten kiezen. Voor enkele gerechten moet je een kleine meerprijs betalen. Bij elk gerecht wordt een wijn per glas gepresenteerd, je hoeft dus niet noodzakelijk per fles te bestellen, dat zint ons wel. Terwijl we onze keuze maken, loopt het restaurant aardig vol. Onze voorgerechten worden gebracht: voor mijn partner wordt het Noordzeekrab (€19). De stukjes krab zijn vermengd met een salade van artisjok, kropsla, gekonfijte tomaat en guacamole. Het gerecht is niet alleen frivool gepresenteerd, het smaakt ook fris. Mijn bord zou zo uit een sterrenrestaurant kunnen komen. Onder de naam palingsnoepertje (€19) worden op een designbord krokante sluimerwten, cilinders van Granny Smith, gerookte palingfilet, een schijfje ganzenleverterrine en enkele stipjes ras-el-hanoutdressing gepresenteerd. Een verfijnd gerecht dat de term food pairing alle eer aandoet. Ik vraag aan de charmante gastvrouw de aangepaste wijn bij het volgende gerecht. Ons glas wordt met een bodempje gevuld en de fles wordt ernaast geplaatst, zodat we rustig het etiket kunnen bekijken. Even later worden de glazen bijgevuld, een voorbeeld op het vlak van service. Mijn vrouw proeft van een chardonnay uit Chili (€6,50), ik van een Montepulciano (€6), allebei heerlijke wijnen voor een democratische prijs. Als hoofdgerecht verschijnt er aan de overkant een mooie portie zeeduivel met pompoenstructuren, girollen en kasteelaardappelen, afgewerkt met dijonaisesaus(€26). Zowel op het vlak van kleurencombinatie, smaken en gaartechieken laten de jonge koks met dit bord zien dat koken voor hen pure passie is. Ook mijn suprême van parelhoen met pastinaakpuree, gebakken akkerzwammen, aardappelgratin en een saus op basis van aardbeienbier mag gezien worden. En geproefd want de smaken zitten perfect en de parelhoen is perfect gaar. Intussen wordt het gepraat van de andere gasten steeds maar heftiger, qua akoestiek kan hier nog wat verbeterd worden. We wachten met ongeduld op onze nagerechten: verse frambozen met een crème van witte chocolade en pistache-ijs voor mij en een soepje van Hoogstraatse aardbeien met een sorbet van basilicum en munt voor mijn partner. De twee bordjes bekronen dit diner van talentvol jong keukengeweld. Ook de charmante bediening en correcte prijs maken van Het Eglantierken een adres om te onthouden.

Jong keukengeweld - charmante bediening - gezellig zitten

woord Dirk De Schutter
(3/10/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Het Eglantierken

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Het Eglantierken

Vrijheid 6
2320 Hoogstraten
Tel: 03/314.90.45

www.heteglantierken.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden