De Schalk

Frans

De Schalk
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €11,50 tot €17,50
Hoofdgerecht €12,50 tot €24,80
Nagerecht €6,90 tot €9,50
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 21:30
di gesloten
wo van 11:00 tot 21:30
do van 11:00 tot 21:30
vr van 11:00 tot 21:30
za van 17:30 tot 21:30
zo van 11:00 tot 21:00

Over De Schalk

Nooit geweten dat Willebroek zo dicht bij Antwerpen is gelegen. Op vijftien minuten rij ik zonder file tot voor bistro-restaurant De Schalk. Een recente horecazaak die onderaan een nieuwe appartementsblok zit. Dankzij de onrechtstreekse verlichting en de warme violettinten straalt dit restaurant gezelligheid uit. De opwachting is joviaal en correct, de sympathieke kelner neemt in no time onze jassen aan. Het is hier knus zitten, alles is tot in detail afgewerkt. Op de achtergrond weerklinkt aangename jazzmuziek. Op de kaart staan voor 's middags een resem bistrogerechten, 's avonds worden alle registers opengetrokken en kan je gastronomisch dineren. Er zijn twee menuformules, driegangen (€35), viergangen (€43). Bij de à-la-carteopties vinden we onder meer lamstong met butternutpompoen, avocado en mosterd (€14,50) of gebraden lamsfilet met bataat, tuinbonen en aardappelgratin (€24,80). Een belangrijk detail: voor elk gerecht wordt er een passende wijn aangeboden. We kiezen onze gerechten terwijl ik een blik op de wijnkaart gooi, een voortreffelijke keuze aan Franse en wereldwijnen. Vandaag blijven we in de Elzas, met een riesling A. Christmann, 2009 (€31). Die is zeer intens en rijk van smaak. Ik ruik citrus en meloen, de afdronk is zuiver, kruidig en blijft lang hangen, heerlijk. Er wordt ons als hapje een geitenkaaskroketje met graanmosterddip aangeboden. Mijn liefste, het is tenslotte bijna Valentijn, proeft van gemarineerde zalm met gele biet en vinaigrette van Zeeuwse grevelingenoester (€14) als voorgerecht. Het is een aantrekkelijk afgewerkt bord vol smaken die perfect in harmonie zijn: de rauwe zalm, de zilte vinaigrette, het krokante van de biet. Ik proef van een slaatje van jonge rucola met gebakken kalfszwezerik, scampi, pijnboompitten, tomaat en balsamico-azijn (€15,50). Een uitmuntende combinatie die keurig op smaak is gebracht.
De wijn wordt attent bijgeschonken in afwachting van onze hoofdgerechten, die bestaan uit een gebakken rogvleugel, puree met gerookte paling en waterkers (€22,90). De vis is perfect gegaard en vers, wat bij paling een 'must' is. De dobbelsteentjes wortel en knolselder en het lichtzoute van de gerookte paling en aardappelpuree maken het geheel af, de waterkerscoulis is smaakvol en fleurt het bord verder op. Ik proef van een gebraden kabeljauwfilet op risotto met wilde champignons en blankebotersaus (€23,90). De risotto is eersteklas gegaard, smeuïg en heeft de nodige kruiding. De vis is eveneens perfect gegaard, het vel is krokant en goudbruin. Ook het sausje past hier perfect bij. De gastvrouw komt vragen of alles naar wens is. We complimenteren haar echtgenoot de chef. We hebben hier top gegeten zonder al te veel tierlantijntjes. De chef schotelt hier een pure, eerlijke keuken voor. We sluiten af met een kopje koffie, een Grand Café De Schalk (€9,90), met frangipane, crème brûlée en vanille-ijs met peertjes, een verpletterende afsluiter.

'Eigentijdse, perfect bereide gerechten in een warm interieur'

woord Dirk De Schutter
(6/02/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Schalk

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Schalk

Scheldelaan 40
2830 Willebroek
Tel: 03/297.30.74

www.deschalk.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden