Bistrot Miro

Belgisch-Frans

Bistrot Miro
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7,50 tot €11,80
Hoofdgerecht €17 tot €24
Nagerecht €6 tot €8
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 18:00 tot 21:30
do van 18:00 tot 21:30
vr van 18:00 tot 21:30
za van 18:00 tot 21:30
zo van 18:00 tot 21:30

Over Bistrot Miro

Het Moorkensplein aan het districtshuis van Borgerhout heeft niet de horeca-allure van de Dageraadplaats, maar de komst van Bistrot Miro legt daar wel de kiem van. De bistro opende in december en mag zich nu al verheugen in populariteit. Vóór chef en eigenaar Michael Roelants zich hier vestigde had hij er al enkele passages opzitten bij een aantal gerenommeerde restaurants. Op het lijstje staan Sir Anthony Van Dijck, Het Gebaar, Kommilfoo en Commerc24 in Barcelona waar een van de eerste oud-leerlingen van Ferran Adrià zich vestigde. In het interieur verwacht ik referenties aan de Spaanse kunstschilder Joan Miró, maar die zijn er niet. Behalve misschien de rode buffetkast tegen de zwartgeverfde muur waarachter de keuken zit. Een opvallend element is een muurbrede nostalgische foto van een brouwersgast met paard en een met flessen volgeladen kar van brouwerij Henri Van Meerbeeck uit Borgerhout. Op de zijkant van de kar staat in niet mis te verstane woorden: 'Voor fleschendieven de doodstraf, art. 507'. Begrijpelijk: de bierflessen staan wel zeer uitnodigend op de kar gestapeld. Het interieur is betrekkelijk sober, maar warm. Het mooie parket in visgraatmotief komt van de Handelsbeurs in Antwerpen en werd hier gerenoveerd, dat lees ik op de website Bistronomie.be, waarop het restaurant een plaats kreeg. Acht tafeltjes voor twee staan gelijnd naast elkaar. Aan de toog is plaats voor vijf gasten en net naast de keuken staat een hoge tafel met nog vier plaatsen. In volle bezetting biedt het restaurant plaats aan 25 gasten. Dan is het stomen in de keuken waar de chef in zijn eentje kookt. Het menu en de wijnkaart staan elk op een bord geschreven. Het is een heel gedoe om de borden op een fatsoenlijke manier te plaatsen zodat elke klant ze kan lezen. Het aanbod is beperkt maar daarmee is versheid gegarandeerd. Voorgerechten zijn onder meer een aspergevelouté met grijze garnalen (€7,50) en een slaatje met asperges, rivierkreeftjes en vinaigrette van bergamot (€9,50). De hoofdgerechten zijn iets talrijker: zesrib Simmentaler met verse frietjes (€24), vol-au-vent van de chef (€18), gebraiseerde kalfswang met jonge wortel, dragon en vleesjus (€19) en grietbot met vorkgeplette aardappelen, zeekraal en grijze garnalen (€19,50). Dat zijn zeer redelijke prijzen. Van de wijnkaart pluk ik een grüner veltliner, maar die blijkt niet geleverd. Dan maar een glas Reuilly (€4,80 per glas) maar de kelner weet niet met welke druif de wijn gemaakt is. Op tafel komt lekker brood met een kommetje rillette en vrij snel volgt mijn voorgerecht: twee quenellevormige garnaalkroketjes met een uitstekend kruidenslaatje en een frisse aioli van peterselie (€11,80). De kroketjes hebben een bijzonder bros knapperig korstje van panko, het deeg is goed vast met beetgare grijze garnalen en een evenwichtige kruiding. Ze krijgen een plaats in mijn top tien. Het hoofdgerecht is een nieuw gerecht op de kaart: biefstuk van USA short rib met zwarte look en gegrilde groentjes (€20). Het gemarmerde vlees is rosé gegaard op lage temperatuur, boterzacht met een mooie, diepe vleessmaak. De groenten zijn louter garnituur: twee schijven gegrilde courgette, enkele doorgesneden gegrilde krielaardappeltjes, een reep rode paprika en kleine zoete piment paprika's. Maar ze hebben alle bijzonder veel smaak. In aparte kommetjes worden een krachtig smakende puree van zwarte look en een goed op smaak gebrachte vleesjus geserveerd. Ik drink er een glas Italiaanse Poggio al Ginepri bij (€6,40) van de wijnstreek Bolgheri, een elegante ronde wijn op basis van een mix van Franse druiven cabernet, syrah en merlot. Met lekkere gerechten en een uitstekende prijzenpolitiek (ik betaal €33,80 voor twee foutloze gerechten vol smaak) is Bistrot Miro een opvallende nieuwkomer. Ideaal als buurtrestaurant of om uit te proberen vóór een voorstelling in De Roma of een tripje naar de bioscoop.

'Lekkere bistrokeuken met smaakvolle gerechten'

woord Marc Declercq
(10/04/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistrot Miro

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  4/5

 
  4/5

Paeshuyse - 31/08/17 21:39

Fijne dagverse gerechten. Een plezier voor het oog en fantastische smaken. Proficiat. Wij komen zeker nog eens langs! ¿¿

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

BDK - 24/05/16 22:30

Hier afgelopen zondag gegeten. Zowel voor-, hoofd- als nagerecht waren lekker. Goede, verse producten, zuivere smaak. Heel lekker voorgerecht (kroketjes met jamon iberico). Goede asperge bereidingen. Lekkere wijnen (wit -- zowel de Riesling als de Z Afrikaanse Chenin Blanc waren goed; rode Rhone uit Vaison la Romaine van Grenache gemaakt was ook lekker). Daarboven een vriendelijke bediening en een correcte prijs. Wij zijn fan en komen terug.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Bistrot Miro

Moorkensplein 28
2140 Borgerhout
Tel: 03/235.03.25

www.bistrotmiro.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden