Brouwersvliet 23

Frans, Fusion

Brouwersvliet 23
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenFrans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €21
Hoofdgerecht €22 tot €32
Nagerecht €8 tot €12
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Brouwersvliet 23

Winnaar Gouden Vork 2014: Verrassend, lekker en met een groot oog voor het kleine detail. Chef-kok Kevin en zaalchef Iwan werkten al een tijdje in Brouwersvliet 23 en besloten de zaak over te nemen en er hun eigen ding mee te doen. Dat ding zit redelijk hoog op de culinaire ladder, maar wel met een correcte prijs.Langs één kant kom je binnen in het bistrogedeelte, in het midden kom je een indrukwekkende wijnwand tegen, achteraan ligt het restaurantgedeelte met de open keuken. Blank hout wordt afgewisseld met donkere contrasten, de foto's die een verhaal geven over de nabije haven en de prachtige muurschildering geven een extra maritiem sfeertje. De kaart biedt voldoende variatie, burrata - jonge mozzarella, tomaat en basilicumolie (€17), ambachtelijke garnaalkroketten (€14,50), griet met pasta, beurre blanc, zomertruffel (€30), bressekip met artisjok en pastinaak (€29) en dry aged beef - vier weken gerijpt (€32). We bestellen onze gerechten, ik bekijk met bewondering naar de meer dan verzorgde wijnkaart, een lust voor het oog. Nu nog een wijn kiezen dat bij de gerechten past. Mijn oog valt op een Portugese witte wijn uit de Douro, Cottas Reserva Branco (€31). Hij wordt op de juiste temperatuur voorgesteld, hij heeft een zeer aantrekkelijk aroma en tonen van rijp tropisch fruit en mineraliteit, uitstekend. We krijgen een welkomsthapje, een glaasje mousse van ganzenlever met sinaasappelemulsie, fris en lekker. Onze voorgerechten worden ingezet, gebakken langoustines met een risotto, crème van rucola en cracker van parmezaan (€21). Dit is al een schot in de roos, de langoustines zijn perfect bereid, zacht van structuur, dit gecombineerd met de rijst. Ik heb in het verleden al te nare ervaringen gehad met het bestellen van een surf & turfimpressie (€20), toch laat ik mij overtuigen. Inderdaad, deze keer goede keer. Gelakt buikspek, langoustines, opgelegde radijs en crumble van ui geven een uniek mooi bord, ook de smaak is mooi in evenwicht, niets stoort. Mijn smaakpapillen keuren dit goed. Na een correcte wachttijd worden de hoofdgerechten ingezet, gepocheerde zeewolf met Nicola-aardappelpuree, een assortiment van tomaat (geel, groen, rood) en mousselinesaus (€24). Ook dit gerecht krijgt de goedkeuring. Mooie afwerking, prima smaakcombinaties. Voor mij staat er een kunstig bord met gepocheerde heilbot, aardpeer, zomertruffel en een saus van morieljes (€25). Een heerlijkheid om van te proeven. Een nagerecht mag hier niet ontbreken, we eindigen met een bordje van rood fruit met een yoghurtslangetje (€9) en van de kaart jonagoldappel, witte chocolade, limoen, pistachenoten en bouillon van jonagold (€9). Twee heerlijke verfrissingen om een meer dan geslaagd dinertje af te sluiten. Vakmanschap op het bord en professionaliteit in de bediening, dan is succes verzekerd!

woord Dirk De Schutter
(11/09/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brouwersvliet 23

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Brouwersvliet 23

buurt: Het Eilandje
Brouwersvliet 23
2000 Antwerpen
Tel: 03/345.15.14

www.brouwersvliet23.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden