Eetcafé Gazette

Belgisch-Frans

Eetcafé Gazette
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie terras, bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €6 tot €13,90
Hoofdgerecht €12,50 tot €25
Nagerecht €7 tot €9,50
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Eetcafé Gazette

Antwerpenaars kennen de Vogeltjesmarkt zeker en vast, en misschien nog meer de vreemdelingenmarkt op zaterdag, waar je zowel in- als uitheemse producten kunt proeven en kopen. Het is een feest voor foodies om hier rond te lopen, kraam na kraam vind je zeker iets nieuws om te proeven. Natuurlijk speelt de horeca hierop in en naast de markt vind je een ruim aanbod van cafés, restaurants en eethuizen. Een van de laatste nieuwe aanwinsten is Eetcafé Gazette. Opgericht door Bart Lenaerts, gevolgd door zijn zus en stuwende kracht van jong keukengeweld Vadim Vesters. De naam eetcafé zegt genoeg, hier kan je zowel aan de toog een pint komen drinken, een beter wijntje proeven, of - waar ik voor kom - de honger stillen. Het eetgedeelte, dat gedeeltelijk achteraan ligt, is meer als huiskamerinterieur ingericht. Vandaag is het mooi weer, we krijgen een tafel op het stoepterras. Je merkt dadelijk dat ze al met vele vaste klanten werken, je ziet hier zowel de stamgast als de culinaire levensgenieter. De kaart is, hoe kan het ook anders, een krant. Ze is beperkt gehouden, want de chef staat alleen in de keuken. Er staan leuke gerechten op, mergpijp met fleur de sel en toast (€9,50), een portie wulken (€6), onglet met bearnaisesaus en kropsla (€21,90), chocoladesorbet met Amarican cookies en bananenschuim (€8). We drinken een glaasje witte wijn, Mon Sauvignon Préféré, Domaine de Rodié, Pays d'Oc uit Frankrijk (€3,30 per glas). Een fruitige huiswijn met een toets van citrus, heerlijk op een zomerse avond. Mijn partner proeft van parmezaankroketjes (€9,50). Op het bord drie stuks goudbruin gebakken kroketjes met een smeuïge vulling en voldoende kaassmaak, ik mis enkel de klassiek gefruite peterselie. Ik krijg een bordje met een salade van kip, spekjes, pecorino en truffelmayonaise (€12). De combinatie van kip en spek is speels, daarnaast de pittige kaas en verschillende groentjes zoals ui, groene boontjes proeven aangenaam. De bediening is heel attent en vriendelijk. Na een correcte wachttijd worden de hoofdgerechten ingezet. Tegenover mij, tomaat garnaal-handgepeld-'stijl Gazette'(€25). Het wordt een bord met drie gelijke torentjes, onderaan coeur-de-boeuftomaat in dunne plakjes, de verse garnalen zijn met hardgekookt ei en mayonaise vermengd. De verse frietjes worden afzonderlijk geserveerd. Omdat dat het een mengeling is komt de smaak van de handgepelde grijze garnalen niet voldoende tot zijn recht, spijtig. Ik proef van een bouillabaisse met rouille (€19,50). Een diep bord met heerlijk geurende garnaal-vissoep. Ik verwacht mediterrane vissoorten, jammer genoeg liggen er ook twee stukken zalm in. Een tip, geef deze maaltijdsoep een andere benaming, zoals 'vissoep Gazette', dan vermijdt men discussies. De rouille is smaakvol, hierbij enkele toastjes en gemalen kaas. Ondanks de schoonheidsfoutjes hebben we prijs-kwaliteit lekker gegeten in een aangename sfeer.

Tof eetcafé met een aangename sfeer - fijne keuken - vlotte bediening

woord Dirk De Schutter
(11/09/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Eetcafé Gazette

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  3/5

 
  3/5

Ryan - 31/03/18 3:11

ik vond het eten best lekker maar het servies spijtig genoeg iets minder en omdat ik was gaan met vrienden en een uur daarvoor kon ik zien dat de twee dames in kwestie heel achterdochtig en vies keken naar mijn gezelschap waar ik bij zat.Net voor we vertrokken wou een kennis naast mij komen zitten en hij ging dan effe op de bank zijn voeten zetten om over iemand te stappen en dan naast mij te komen zitten. Boven de zetels zaten wijnglazen juist boven de banken gezet. Nu ok je kunt zowiezo niet u voeten op een bank plaatsen zelfs om over te stappen kan best begrijpen dat je effe zegt van mannen niet zo aub. Maar je kunt niet verwachten dat zelfs als mensen zich verplaatsen op een normale manier dat je wijnglazen zich kunnen breken als je ze zo gewoon boven een zitbank houdt zonder bescherming. het is zelfs onveilig en voor de eigenaars zelf houdt u maar klaar dat er nog klanten onvrijwillig die glazen boven u zetels kunnen breken. praktisch of niet praktisch? wat is belngrijker.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Eetcafé Gazette

buurt: Leien
Oude Vaartplaats 28
2000 Antwerpen
Tel: 03/227.04.19

www.gazette-eetcafe.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden