Bistro du Nord

Belgisch-Frans

Bistro du Nord
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitVleesgerechten
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €21
Hoofdgerecht €23 tot €42
Nagerecht €11 tot €12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za gesloten
zo gesloten

Over Bistro du Nord

Michaël Rewers heeft heel wat ervaring opgedaan in Antwerpse gerenomeerde restaurants. Na zijn laatste ervaringen in een bekend vleesrestaurant vond hij de tijd rijp om samen met zijn vriendin Caroline de stap te wagen: een eigen restaurant. Ze vonden een leuk pand nabij het Sint-Jansplein en na een grondige renovatie werd in april Bistrot du Nord boven de doopvont gehouden. Al op korte tijd heeft deze zaak al voldoende naambekendheid gekregen, hoe verklaar je dat? Ik ga het uitproberen. De buitengevel ziet er nostalgisch uit. We worden hartelijk ontvangen. Het interieur is in Parijse bistrostijl, met wandspiegels, houten lambriseringen, retroluchters en kunstige deuren met glasmotieven.
We starten met een Crémant de Limoux (€8). Er wordt een schaaltje met een tartaar van haring, appel en ui op tafel geplaatst. Ook nog enkele plakjes worst en bouillisla, alles smaakt vers. De kaart biedt een keuze aan vleesgerechten: buikspek, rundvlees, kalfslever, kalfstong en ook ander orgaanvlees. Als suggestie worden er twee visgerechten voorgesteld.
De wijnkaart is een juweeltje en mooi uitgebalanceerd. Natuurlijk primeren de rode wijnen. Frankrijk en Italië is duidelijk aanwezig, ook enkele wereldwijnen sieren deze kaart. Ik proef van een Siciliaanse rode wijn, Nero di Lupo 2011 (€46). Deze robijnrode wijn is kleurzuiver en heeft aroma's van zwarte bessen, morellen, zoethout en kruiden. Hij blijft een aangename luchtigheid behouden, super. Onze voorgerechten worden ingezet. Mijn partner proeft van een suggestie, tomaat-garnaal op een eigen manier (€18). Onderaan coeur de boeuftomatensplakjes, verse, gepelde grijze noordzeegarnalen, een gekookt kwarteleitje, verse mayonaise, meer moet dat niet zijn. Ik proef van gegrilde kalfsniertjes (€18). Ze zijn perfect gegaard, heerlijk. Je proeft klassiek, je kijkt naar een inventief bord.
Na een correcte wachttijd worden de hoofdgerechten gepresenteerd. Tegenover mij bavette piemontese, marchand de vin met merg (€25). Een minder bekend stukje rundvlees dat correct gebakken is. Een donkerrode wijnsaus en merg maken het geheel af. Een gebakken aardappeltje wordt afzonderlijk opgediend. Ik proef van kalfstong in madera met Parijse worst en gefruite hersenen (€28). Het bord is evenwichtig, de worst is in korte staafjes gesneden, de hersenen mooi krokant gefruit. De saus munt uit in versheid, wat een huisgemaakte fond een gerecht kan ophemelen. Ik krijg hier verse frietjes bij. De wijn wordt regelmatig bijgeschonken.
We ronden dit uitstekende etentje af met een klassiekeDame Blanche (€11) en een crémeux au chocolat (€12). Die is met overvloedig rood fruit afgewerkt. Ook deze nagerechten tellen mee als visitekaartje van de chef. Een uitstekende bediening en een chef die de klassieke keuken, met de nadruk op vleesbereidingen, op een hoger niveau brengt voldoet mijn hoge verwachtingen volledig.

Retro-restaurant met professionele bediening en topkeuken

woord Dirk De Schutter
(3/10/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistro du Nord

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bistro du Nord

buurt: Dam
Lange Dijkstraat 36
2060 Antwerpen
Tel: 03/233.45.49

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden