De Bomma

Belgisch

De Bomma
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBistrokeuken
Prijzen
Voorgerecht €6,5 tot €13,5
Hoofdgerecht €8,5 tot €20
Nagerecht € tot €
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over De Bomma

Deze volkse benaming van grootmoeder gaat samen met huiselijk eten, dagelijkse kost die opgeschept wordt en die tegenwoordig door het gebruik van fastfood soms ver te zoeken is. Een smakelijke stoofschotel of gerechten die lang moeten sudderen worden door de dagelijkse drukte minder en minder op tafel gebracht. Het idee om zo'n restaurant te openen is uniek, reden genoeg om De Bomma te bezoeken. De Bomma is gelegen in het drukste gedeelte van Antwerpen, de Suikerrui. Geen eenvoudige opdracht, mits in dit pand de vorige restaurants telkens door faillissement de deuren hebben moeten sluiten. Het is zaterdagavond, we komen in een fris pand dat leuk is ingericht. Aangepast behangpapier, tegen de wanden foto's van bomma's, hoe kan het ook anders. Tijdens een rustige avond kan je hier zeker romantisch dineren. De ontvangst is hartelijk, de kaart wordt via een placemat aangeboden. Je kiest een stukje vis, vlees of stoverij en vult dit naar believen aan met groenten en een aardappelbereiding. Daarnaast zijn er ook mosselbereidingen en dagsuggesties te verkrijgen, die worden zowel mondeling als via een krijtbord vermeld. Bijvoorbeeld erwtensoep met rookworst (€ 6,50), lamsstoverij met savooi, knolselder en worteltjes (€ 17) of apfelstrudel met kaneelijs (€ 6). Als aperitief drinken we een glaasje cava met Elixir d'Anvers (€ 5), een aangename combinatie, een karaf water wordt gratis aangeboden. We houden het bij de klassieke bommagerechten en bestellen. Omdat de voorgerechten eerder beperkt zijn, kies ik voor kaaskroketten. We drinken een 'bolleke' De Koninckbier (€ 3). De kroketten zijn huisgemaakt, krokant met binnenin een heerlijke, smeuïge kaasvulling. De kroketjes worden zoals het hoort met gefruite, gezouten peterselie en een partje citroen opgevrolijkt, ik geniet van deze klassieker. Daar komen de hoofdgerechten. Tegenover mij, gebakken forel met broccolistoemp en hazelnootboter (€ 12). Er wordt een mooie vis geserveerd met een halve citroen en ook verse tartaresaus. Het leuke is dat alles afzonderlijk geserveerd wordt, je beslist zelf of de vis in de boter moet zwemmen en hoeveel puree je wenst. Ik krijg naast mij een mooie Creusetpot met gestoofde konijnenbout van de bomma (€ 13,50), daarnaast gebakken aardappelen (€ 3,50) en rodekool (€ 4). De twee konijnenbouten dampen in het potje en even later op mijn bord, de smaakvolle aardappelen en de authentieke smaak van de gestoofde rodekool brengt mij in nostalgische sfeer, leve onze Vlaamse keuken! Om dit geslaagde etentje af te sluiten, proeven we van een rijstpap die alleen door bomma's kan gemaakt worden, licht smeuïg, niet te zoet, je kunt naar believen ofwel cassonadesuiker of kinnekessuiker bijvoegen. Hij wordt lepel per lepel met veel smaak gedegusteerd. Een laagdrempelig restaurant dat de volkse keuken alle eer aandoet, dit samen met een joviale, correcte bediening, een aanwinst voor Antwerpen.

Verzorgde horecazaak met een volkse keuken en joviale bediening

woord Dirk De Schutter
(6/02/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Bomma

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Bomma

buurt: Historisch centrum
Suikerrui 16
2000 Antwerpen
Tel: 03/227.49.26

www.restaurantdebomma.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden