The Jane

Belgisch-Frans

The Jane
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo gesloten

Over The Jane

Heb je al in The Jane gegeten? Het was de vraag die me de voorbije weken het meest werd gesteld. Het nieuwe restaurant van Sergio Herman en Nick Bril in het Groen Kwartier, de voormalige site van het Militaire Ziekenhuis, is zeker de meest gehypete opening van de voorbije maanden.

Wie het dit jaar wil overtreffen zal van goeden huize moeten komen en over een flink investeringsbudget moeten beschikken. De hype rond The Jane is een goed opgezet marketingplan dat anderhalf jaar geleden begon met een persconferentie in de nog om te bouwen kapel waar The Jane, toen nog La Chapelle, zou komen. Daarna werden met mondjesmaat stukjes van de sluier opgelicht. Over de verschillende stadia van de verbouwing, de inrichting, de designers en de keuken. En ondertussen werd een naakte vrouw op de website lapje voor lapje aangekleed ter illustratie dat 'Jane' vorm kreeg.
In de hedendaagse horeca draait het rond beleving en dat weten Herman en Bril goed te vatten. Van het meubilair over de tafelkleden, van borden en kopjes tot de broodmandjes. Alles is speciaal voor het restaurant gemaakt. Ook de soundscape die zacht hoorbaar uit de talrijke luidsprekers klinkt, de kleding van het personeel door G- Star ontworpen. In de keuken achter glas, waar vroeger het altaar stond, zijn de hogepriesters met hun dienaars aan het werk: keukenchef Nick Bril, maar ook Sergio Herman die volop meedraait tijdens de opstartfase en er naar 'goede' gewoonte de zweep oplegt.
Er is één vast menu waaruit je drie versies kunt kiezen: drie, vijf of zeven gerechten, gevolgd door een hoofdgerecht en dessert of een kaasselectie. De prijzen zijn respectievelijk € 55, € 70 en € 85. De gerechten worden in duo of trio gegroepeerd met telkens een aantal passende wijnen (of bieren) erbij geselecteerd van € 6,50 tot € 18,50 per glas. Ik ga voor het zevengangenmenu en kies er zelf de wijn bij. Ik start met een coupe van de speciaal voor The Jane gemaakte champagne, een cuvée Jérôme Dehours. Een uitstekende champagne met een toch wel fikse prijs, € 17,50 per glas, maar een feestelijke intro voor de 4 uur durende maaltijd die volgt. Eerst 2 gerechten die hoog scoren in het frisse register: ceviche van makreel met duindoornbes, radijsjes en lava en gebrande artisjok met een tartaar van courgette en erg overheersende bergamot. Dan volgen meer Arabische smaken met een couscous met gepofte pompoen, pompoencrème, een balletje falafel met humus en harissa. En een crème van paprika met gezouten citroen, zwarte olijf en granaatappel. Het volgende gerecht vindt inspiratie in de Italiaanse keuken: tapenade van tomaat, kerstomaat, crèmes van olijf en basilicum. 'Hof Welgelegen' is een puur vegetarische bereiding van aardpeer, spruitjes, bloemkool en witte kool met een saus van gebrande aardpeerschil, en opnieuw een gerecht met rijke smaken en een bijzondere diepgang. Het volgende bordje, inktvis gemengd met chorizo en witte bonen, is om te delen. In volume valt het bijzonder klein uit, maar er zit een massa aan smaak in dat piepkleine hapje. Dan volgt een zeer beheerste bereiding van asperges met een crème van doperwten en sot-l'y-laisse. In het hoofdgerecht gaan kracht en finesse samen: pluma, een botermals stuk uit de schouder van het Iberisch varken, met aubergine en miso. Het dessert is zoals een dessert moet zijn: licht en fris... ijs van yoghurt en platte kaas, frambozen met rozenwater en macaron met noisette.
The Jane is een bijzondere ervaring: een plek om te zien en gezien te worden, met een interieur om je aan te vergapen, een attente en zorgzame bediening en bewerkelijke gerechten die deze van Oud Sluis benaderen... aan de helft van de prijs. Reken op ongeveer 150 euro per persoon voor het zevengangenmenu met passende wijnen. In de Upper Bar Room, de food- en cocktailbar op het voormalige hoogzaal van de kapel, eet je al 3 gerechten voor € 39.

The Jane is zowel visueel als culinair een bijzondere ervaring.

woord Marc Declercq
(4/06/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over The Jane

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 11
 
  4/5

 
  5/5

Caroline Drysdale - 16/03/17 15:13

I was at The jane last wk for lunch it was a super hearty 10 course tiny dishes served n it filled my tummy up i did not hv to hv dinner or luv the cocktails. They turned this beautiful Chapel into a restaurant with a great design of decos around the place even the downstairs Loo was looking great n clean. The svs was wonderful with smiles ( luv it ) So i ask myself wld i return ... it's a Yes.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

stas anne - 15/12/15 9:58

kan ik een kadobon van 140 euro bij jullie verkrijgen ? Stas Anne kleine parijsstraat, 11-1980 Zemst-LAAR 0478773738 kado voor Kerst

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Verschelde Hilde - 5/12/15 19:26

Vandaag heb ik samen met mijn man en goede vrienden een namiddag kunnen genieten van het culinair eten van The Jane. Van elke smaak, elk kunstbordje, elke slok, ....heb ik intens genoten. Het interieur is prachtig, de bediening zeer vriendelijk. The Jane is the place to be voor mensen die lekker eten appreciëren al zittend in een prachtig kader !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

martine - 27/11/15 12:18

Inderdaad, zoals zovelen wilden wij ook een speciale gelegenheid hier vieren. 25 jaar gehuwd en 50 jaar geworden. Na een paar x geprobeerd te hebben, hebben wij bij een ander restaurant geboekt. Mensen doe zoals wij en ga genieten op een ander! Doe niet mee met die massa hysterie er zijn genoeg leuke adresjes waar ze je met open armen ontvangen. Wij verspillen geen tijd en moeite meer aan zulke restaurants.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Gyles monica - 25/11/15 18:49

Ik zou als verrassing mijn man voor zijn 65 ste verjaardag bij jullie willen veren w Hij is jarig op twee mei wanneer moet ik reserveren?

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

deweser - 9/11/15 17:30

ik sta boven god dus ik moet de telefoon niet opnemen klanten komen toch wel waar is de tijd van oud sluis als je papa nog aan de stuur stond moest je niet reserveren drie maand vooraf en al die larie ik verjaar op 16 februari onmo9gelijk te reserveren te vroeg te laat wat is er van je georden

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

james - 8/11/15 19:05

En niet gereclameerd Mr.Leyers? Dat is 15 X 4 = 60 Euro in de pocket van Sergio. Hij zal blij zijn te lezen dat dit voor herhaling vatbaar is.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

leyers - 8/11/15 16:08

Wij zijn met 4 personen komen eten heel heel lekker en tevreden. Alleen vond ik het raar toen de rekening kwam dat men 100 euro voor de 8 gangen aanrekent en op de site staat 85 euro ook kennissen van ons hebben 85 euro betaald enkele weken voor ons. dat is de enige opmerking en zeker voor herhaling vatbaar. Vriendelijke groeten diane en jos leyers

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Martens jan - 6/09/15 17:45

Lekker eten-schitterende borden-toffe bediening-uniek interieur- uitstekende bediening-gezellige toog boven.. Een geweldige belevenis....Lang leve Sergio !!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Arlette Coolsaet - 5/09/15 16:49

Ik ben er nog niet geweest maar ik zou er dolgraag eens gaan eten.Ik geloof de schitterende berichten erover Het interieur lijkt me ook de moeite waard:prachtig en apart.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Roger Seynaeve - 12/08/15 23:27

Eind juli waren we in "The Jane"en konden er genieten van een heerlijke ervaring...Men moet dat eens meemaken !We genoten van een waaier van gerechtjes waarin we de kennis en de kunst van een topprofessionele ploeg konden proeven.Het interieur is enorm geslaagd en de wijnen heerlijk...Sergio leidde met kennis van zaken de volledige ploeg.Een dikke proficiat ! PS : kunt u ons de volledige gegevens van de wijn NO 14 geven en waar we die kunnen aanschaffen in Belgisch Limburg ?

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over The Jane

buurt: Harmonie
Paradeplein 1
2018 Antwerpen
Tel: 03/808.44.65

www.thejaneantwerp.com

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden