Seafoodbar

Frans, Belgisch-Frans

Seafoodbar
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFrans, Belgisch-Frans
SpecialiteitSchaal- en schelpdieren,
Accommodatie airco, terras, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €11 tot €25
Hoofdgerecht €24 tot €65
Nagerecht €8 tot €12
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:00 tot 22:00
wo van 11:00 tot 22:00
do van 11:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 22:00
zo van 11:00 tot 22:00

Over Seafoodbar

De vroegere eigenaars van restaurant Het Waterhuis hebben hun zaak geruild voor een Seafoodbar. Wat oorspronkelijk een pop-up horecazaak moest worden is nu een vaste waarde in Schoten. Na een grondige opknapbeurt is hier vorig jaar een waardig visrestaurant geopend.

Als het weer het toelaat heb je op het ruim terras een idyllisch zicht op de Schotense vaart, menig wandel- en fietstoerist kent deze populaire route. Vandaag is het ietsje te fris, dus het zal binnen dineren worden. Niet getreurd, de ontvangst is joviaal, onze jassen worden netjes weggehangen, we mogen een tafel voor twee uitkiezen. Je komt in een bootinterieur, zonder meteen zeeziek te worden. De kelner blijft heel correct en gedienstig, hier kan je geen aperitief weigeren. We starten met een glaasje Prosecco(€ 5,50 per glas), daarnaast Thaise crackers.
De kaart biedt natuurlijk een ruime waaier aan vis, schaal- en schelpdieren aan, toch wordt de carnivoor niet vergeten, je kunt hier zowel een chateaubriand(€ 28) als een steak Robespierre bestellen(€ 25). Er zijn enkele suggesties die door de kelner of een krijtbord duidelijk worden aangeboden, asperges zijn nu troef. De specialiteit van het huis is een plateau fruits de mer (€65 per persoon). We maken onze keuze, ik krijg een degelijke wijnkaart te bestuderen. Een mooi assortiment van Franse en wereldwijnen passeren de revue. De wijn die duidelijk wordt aanbevolen, is een Chileense witte wijn, Indomita, Grand Reserva, Chardonnay uit de Casablanca Valley(€ 34). Ik proef een volle wijn met een intense en lange afdronk. Hij heeft ook eikenhouten kenmerken en geeft een typerend vetje in de mond, prachtig voor zijn prijs. Mijn tafelgenote neemt als voorgerecht tempura van oesters met limoenmayonaise(€ 14). Of dit de zilte smaak van de oester niet onteert? Neen, toch niet, want je proeft duidelijk de oester en die is helemaal niet droog. De frisse limoensaus past er perfect bij. Ik krijg een half kreeftje gegrild met look(€ 24). Er wordt mij een bavet aangedaan, het kreeftengevecht kan beginnen. De kreeft is super bereid. Zelden dergelijke sappige kreeftenbereiding geproefd. Met de nodige attributen wordt bijna de volledige kreeft afgepeuzeld, dit is smullen! Intussen genieten we van onze heerlijke wijn.
Even later worden de hoofdgerechten ingezet. Mijn partner proeft van een bouillabaisse met toast en rouille (€ 26). Wat ik vreesde, gebeurt, er liggen twee stukjes zalmforel in deze heerlijke bereiding te zwemmen. Ik kan me hier echt aan irriteren, er bestaan zoveel Mediterraanse vissoorten dat hier geen zalm thuishoort, jammer. De andere vissoorten en schaaldieren smaken heerlijk. Ik proef van paling in 't groen met huisgemaakte frietjes(€ 26). De presentatie is correct, de verschillende groene kruiden worden als mengeling op het bord geschikt. De saus is smaakvol, maar wordt als coulis met mooie stukken paling geserveerd. Ik mis stukjes ui of sjalot in mijn bord, maar dat is een keuze van de chef. Ondanks de opmerkingen hebben we hier fijn gedineerd met een extra complimentje voor de kelner die zijn vak alle eer aandoet.

Terras aan het water - prima keuken - correcte bediening

woord Dirk De Schutter
(3/07/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Seafoodbar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Seafoodbar

Brechtsebaan 264
2900 Schoten
Tel: 03/293.06.40

www.seafoodbar.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden