Lux

Frans, Belgisch-Frans

Lux
© Simon Van Ranst
Kenmerken
KeukenFrans, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras, bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €menu's aan €35 - €45 - €55 - €65 - €75
Voorgerecht €20 tot €25
Hoofdgerecht €29 tot €37
Nagerecht €13 tot €15
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Lux

Restaurant Bar-Lux hoef ik voor de Antwerpenaar en regelmatige bezoeker aan Antwerpen niet meer voor te stellen. Dit pand straalt klasse en gezelligheid uit. Van september tot oktober is er een grondige renovatie gebeurd. Het interieur, de kaart en de bar hebben een volledige facelift gekregen. Enkel de chef, Bert Zaman, dit behoort tot het elite groepje van Meesterkoks van België, heeft hier zijn vaste stek behouden. Als je enkel een gezellige avond in de gepimpte bar wil doorbrengen: geen probleem, het is er supergezellig. Ik kom om de nieuwe gerechten te proeven en de atmosfeer op te snuiven. Mijn partner viert haar verjaardag en dat moet met stijl gebeuren. We worden gemoedelijk ontvangen en krijgen een tafel aan het raam, met uitzicht op het MAS. We starten met een glaasje Veuve Clicquot(€ 12). Hiernaast komen drie exquise hapjes: een praline van forel, een lolly van zalm en een combinatie van bloedpens met ganzenlever, top! Intussen bekijk ik de vlekkeloos uitgebalanceerde kaart. Hier duiken veel klassiekers op die volledig opgepimpt zijn, nauwelijk herkenbaar aan het originele gerecht. Het menu is zo aantrekkelijk dat onze keuze snel is gemaakt, je kunt je aantal gangen zelf bepalen (€ 45 - € 55 - € 65 - € 75). De wijnkaart geeft eveneens een prima visitekaartje wat dit restaurant in zijn mars heeft. Ik kies voor een witte Chardonnay uit Chili, Santa Inès Special Selection(€ 45). Een strogele wijn met een briljante schittering. Een complexe en volle smaak met aangename zuren en mineralen. Ons eerste gerecht is een gerookte paling in 't groen, met vele groene garnituren. De gemarineerde komkommer, het olijfkruid en anijskervel geeft aan dit gerecht een frisse en kruidige toets. Het broodje heeft een te harde korst, spijtig, je moet het met de handen degelijk verdelen, er is geen doorkomen aan. Intussen is de bediening zeer attent en supervriendelijk, hier wordt op details gelet. Na een correcte wachttijd wordt ons tweede gerecht geserveerd, gegrilde griet met aardpeer, truffelaardappel, witlof en citroenboter. Ook hier een uitmuntende smaakcombinatie, enkel de vis mocht wel sappiger zijn, de garnituren maken veel goed. Intussen genieten we van onze wijn en geven aan dat er een kleine wachttijd mag zijn. Tijd om een glas rode wijn te kiezen. Dit wordt een Noord-Italiaanse rode Barolo Parusso(€14). Een krachtige robijnrode kleur, aroma van bessen, vanille en pruimen en zachte tannines, ongelofelijk lekker, mijn smaakpapillen worden op de proef gesteld! Nu wordt het hoofdgerecht voor ons gereserveerd, drie bereidingen van Texellam met girolles, pastinaak, gele wortel en fondantaardappelen. Wat een apotheose, een navarin van lam, lamsschouder tot een roullade gevormd en lamsfilet. Een foutloze presentatie, maar belangrijker een uitstekende smaakbom. We ronden dit etentje af met een crème van butternutpompoen, chocolade, sinaasappel en citroenverbena. Een meer dan aangename afsluiter, ondanks dat je weinig sinaasappel proeft. Een espresso met de daarbij horende Lux-koffiegarnituren sluiten dit perfect dinertje met stijl af. Onze rekening blijft zeker binnen de perken, een extra applaus voor de keurige, stijlvolle bediening is hier op zijn plaats!

Zeer verzorgd interieur en stijlvolle bediening - hedendaagse correcte keuken

woord Dirk De Schutter
(15/01/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Lux

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  5/5

 
  5/5

Martine Hoeck - 6/09/15 12:51

Perfect - Schitterend!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Michel Verdun - 6/09/15 12:49

Super - lekker - extra goed!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Sabrina Aerts - 2/09/15 13:42

Top restaurant! Mooi lekker en fantastische bediening! Lievelingsrestaurant van mijn man eb mezelf!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Lux

buurt: Het Eilandje
Adriaan Brouwerstraat 13
2000 Antwerpen
Tel: 03/233.30.30

www.luxantwerp.com

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden