De Geuzen

Frans, Internationaal

De Geuzen
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFrans, Internationaal
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €9,5 tot €15,5
Hoofdgerecht €19,0 tot €26,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 17:00 en van 18:30 tot 22:00
wo van 12:00 tot 17:00 en van 18:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 17:00 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 17:00 en van 18:30 tot 22:00
za van 18:30 tot 22:00
zo gesloten

Over De Geuzen

Proeven met vingerafdrukken

Tegenwoordig gebruiken veel mensen het internet om een restaurant uit te kiezen. Zo vond ik de mooie website van restaurant De Geuzen in Kapellen. De kaart ziet er veelbelovend uit, maar de vele gerechten met asperges verraden dat de kaart niet op tijd wordt aangepast. Dan ga ik zelf grasduinen naar wat er vandaag op de kaart staat. We zijn alleen en mogen een tafeltje uitkiezen. Het interieur is een mooie combinatie van modern strak en klassiek. Een prachtige houten vloer, warme auberginekleuren, netjes gedekte tafels met hier en daar kaarslicht. Gezellig. De vriendelijke juffrouw brengt ons de kaart, die zoals ik al vermoedde niet diegene is die op de website staat. Niet getreurd, ook deze gerechtjes zien er vernieuwend en aantrekkelijk uit. Mijn keuze valt op gebakken sint-jakobsvruchten, op een mousseline met parmezaan, een schuimpje met lavendel en afgewerkt met grijze garnaaltjes (€15,50). Mijn partner krijgt een bladerdeegje gevuld met gebakken mosseltjes, gefruit witloof en een sausje van witbier met graanmosterd (€14). Ik kies een Portugese witte wijn, maar de juffrouw komt zich excuseren, de wijnboer vergat deze te leveren. Ze stelt ons de huiswijn voor, een Franse chardonnay, Les maisons des maines (€17). Als hapje krijgen we een soepje met grijze garnalen en mosseltjes. Dit was een zout begin. Onze voorgerechten worden ingezet, maar ze beantwoorden niet aan onze verwachtingen. De borden zijn warm, maar staan vol vingers. De sint-jakobsvruchten zijn perfect gebakken, de mousseline is aangenaam van smaak. Het schuimpje is een dressing met nuances van lavendel, dit is prima. Maar waar zijn mijn grijze garnalen? Mijn partner krijgt een origineel bladerdeegje, de mosseltjes smaken prima, maar het witloof is te zoet en het overheerst alles, de honing primeert. Mijn partner vindt ook de verloren garnaaltjes terug. Hebben ze zich vergist van bord? Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor staartvis, maar die is spijtig genoeg op. Dit is vergeeflijk voor een restaurant dat met verse producten werkt. Dan kies ik voor de specialiteit van het huis: gebakken zeebaars met paksoi, een lichte currysaus met een zachte toets van kokosmelk, sweet-chili en cashewnoten (€19,50). Mijn vrouw neemt de gebakken heilbotfilet met gewokte groenten gemarineerd in soja, ketjap en mirin aangevuld met een gevogeltefond (€21). De dienster blijft heel attent en schenkt op tijd de prima huiswijn bij. De borden van de hoofdgerechten zijn opnieuw lekker warm, maar staan dit keer opnieuw vol vingers. De zeebaars is keurig op zijn geheel gebakken en vers. Maar hij zwemt in de saus samen met een torentje rijst en enkele cashewnoten. Maar waar is de paksoi? Ik ontdek twee kleine stukjes kool, meer niet. Ook mijn vrouw zoekt naar haar wokgroentjes, maar vindt enkel champignons en stukjes prei. Is de groenteboer dan ook niet langs geweest? Het is spijtig dat zo'n mooie zaak, met een attente bediening, niet meer aandacht schenkt aan wat er op het bord komt.

Verzorgd interieur, een attente bediening maar jammer van de zwakke keukenprestatie.

woord Dirk De Schutter
(8/10/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Geuzen

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Geuzen

Kapelsestraat 2
2950 Kapellen
Tel: 03/313.97.00

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden