Belgisch-Frans
Kenmerken | |
Keuken | Belgisch-Frans |
Accommodatie | airco, terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk |
Prijzen | |
Voorgerecht | €10,5 tot €16,8 |
Hoofdgerecht | €21,5 tot €24,0 |
Nagerecht | €6,9 tot €9,5 |
Openingsuren | |
ma | van 09:00 tot 00:00 |
di | van 09:00 tot 00:00 |
wo | van 09:00 tot 00:00 |
do | van 09:00 tot 00:00 |
vr | van 09:00 tot 00:00 |
za | van 09:00 tot 00:00 |
zo | van 09:00 tot 00:00 |
Het gaat wel
Grand Café Ca Va is een nieuwkomer in Wilrijk. Het palmt een hoekpand in vlakbij de universitaire instellingen en het UZA. Ik herinner me dat het enkele jaren geleden een café voor Sinatrafans was. Aan twee zijden van het huis is een veranda-achtige uitbouw bekleed met Eternitplanken in houtmotief. Het is een soort aquarium zoals je wel meer in oudere horeca-etablissementen aantreft. Het interieur is met zorg ingericht en combineert een klassiek karakter met een moderne landelijke sfeer. De opvallendste wand kreeg een aankleding van houtstammetjes. Aan de ramen van de veranda's staan tafeltjes voor een tête-à-tête of voor vier personen met comfortabele lederen zeteltjes en elektrische tafellampen. Tegen de lage binnenmuren werden lederen zitbanken gemonteerd. Aan het plafond hangen grillig gevormde koperen armaturen en lampenkappen. Kaarsen en waxinelichtjes zorgen voor een gezellige sfeer. Ik krijg een gezellige serveerster aan de tafel die met enthousiasme bedient. Haar wijnkennis is echter niet veel soeps. Ik vraag naar de witte huiswijn en ze kan zich herinneren dat het 'iets chardonnay-achtig is' en dat het 'ne lakkere is'. Waar hij vandaan komt weet ze niet. Als ik haar vraag of het een Franse is zegt ze 'natuurlijk is het ne Franse!' (Quit). De wijn die vervolgens arriveert, is van de soort waarvoor je de wijnboer ter plekke zou afknallen: schraal en met een totaal gebrek aan fruit. Maar bij gebrek aan een alternatief - het enige halve flesje is een pinot gris uit de Elzas (€15,50) - moet ik het hiermee stellen. De kaart vermeldt gerechten zoals een trio van tonijn met citroengrasgelei en wasabimayonaise (€14,50), kort gebakken ganzenlever op bloedworst en boskoop met karamel van oude porto (€16,80), lamskroon met een tapenade van zongedroogde tomaten, savooikool en chorizo (€24) en de visspecialiteit bouillabaisse de Marseille met rouille en toast (€24,50). Ik kies voor de carpaccio van zeeduivel (€12,50) en krijg een langwerpig bord met daarop flinterdunne sneetjes vis die vrij neutraal smaken, opgepept met een citrusolie, een slaatje met stukjes tomaat en twee krulletjes iets te sterk gerookte eendenlever. Als hoofdgerecht kies ik voor tarbot (€21,5). De prijs doet vermoeden dat het om jonge (kweek)tarbot gaat, maar daar is niets mis mee. Ik krijg een gepocheerde, opgerolde filet van vrij stevige vaste vis, op een bodem van dikke melige linzen, met twee droge aardappeltorentjes waarin kool of zurkel is verwerkt, met daarop een reepje bladerdeeg met een velletje nori dat verder niets tot dit gerecht bijdraagt. De bijbehorende saus is een perfecte botersaus met een fijne sinastoets. Ik ben in een masochistische bui en bestel nog een tweede glas van de witte huiswijn en als het ware ga ik hem bij dit gerecht nog lekker vinden ook. Hij vloekt alleszins niet met de zoete toets van de saus. Bij de rekening wordt een glaasje mierzoete amaretto geserveerd. Ca Va haalt de auditie net, maar moet bijschaven voor de volgende ronde.
Gezellig buurtrestaurant
Meulenbroeckx Jozef - 30/03/16 14:58
Zeer goede service en vriendelijke bediening.
ludo.borgions - 28/03/15 22:22
Vandaag ben ik met een vriendin voor de éérste maal komen eten in dit restaurant (met een bongo bon) en gewoon een dankuwel voor het heerlijk eten alsook voor de fjne bediening. Allebei, zowel de bediening als het eten was het proberen waard en een aanrader. We komen zeker terug en geven dit als reclame door aan vrienden en zakenpersonen in onze business! Ann en Eva