De Statie

Belgisch-Frans, Fusion

De Statie
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Fusion
SpecialiteitBistrokeuken, Gastronomisch
Accommodatie airco, terras, ontbijt, bar/lounge, hotel, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Prijzen
Voorgerecht €10,5 tot €19,0
Hoofdgerecht €12,0 tot €30,0
Nagerecht €6,0 tot €8,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 17:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 21:00

Over De Statie

In een klein stationnetje...

...zo begint een kleuterliedje uit mijn kindertijd. Vandaag stap ik brasserie-restaurant De Statie binnen. Boven bevinden zich onder het zadeldak zeven hotelkamers, waarvan één suite. Beneden is er een gezellig restaurant waar binnenkort nog een veranda wordt aangebouwd. Vroeger was dit een tramstatie, nadien een herberg. Nu bevindt het restaurant zich in de vroegere stationshal. De kristallen kroonluchters zorgen voor een nostalgische sfeer, de inrichting neigt dan weer naar modern en hout. De belichting is sfeervol. De nieuwe uitbaters zijn ervaren horecamensen, chef-kok Guy Van Dooren is niet aan zijn proefstuk toe, hij kent het klappen van de horecazweep.We drinken een glaasje schuimwijn geparfumeerd met passievruchtenlikeur (€7). De kaart is professioneel opgesteld, klassiekers en nieuwe creaties wisselen elkaar af. Een maandmenu voor de democratische prijs van €32 ziet er uitstekend uit. De afzonderlijke wijnkaart biedt een uitgebreid gamma wijnen. Ik ga vandaag voor een Loirewijn, een rode sancerre, J.P. Balland (€32,50). Hij heeft zachte kruidentonen, een toets vanille en verraadt zijn eikenhouten ervaringen. Een schitterende sancerre, vind ik. We willen vandaag de chef op de proef stellen en kiezen uit de suggesties. In afwachting van onze voorgerechten krijgen we een hapje van grijze garnalen. Onze voorgerechten worden ingezet. Voor mijn partner is dat verse Noordzeekrab geserveerd op een guacomole met groene primeurasperges (€17,50). Een mooi afgewerkt bord waarin de harmonie van smaken zeer goed opgebouwd is. Ik krijg voor mij een winterse follesalade met gebakken sint-jakobsvruchten, verse ganzenleverkrullen en gerookte eendenborst (€17,50). Een leuk bord dat wel smaakcontrasten heeft, maar gelijktijdig een leuk samenspel toont. Voor ons beiden een aangename starter. Intussen loopt het hier voor een dag in de week aardig vol, je hoort tevens anderstalige gasten (waarschijnlijk dankzij het hotel).Even later worden onze hoofdgerechten geserveerd. Mijn partner heeft op de huid gebakken skrei (jonge kabeljauwsoort) in wittewijnsaus geparfumeerd met een vleugje mosterd en groene asperges (€23). Normaal moest dit jonge spinazie zijn, maar die was niet meer voorradig. Een klein foutje dat de kelner bij de bestelling had mogen opmerken. Toch scoort dit gerecht bij mijn tafelgenote zeer goed. De vis is zeevers, de saus smaakvol en alles is lekker warm. Ik heb zin in een stukje rood vlees en word op mijn wenken bediend: een beenhouwerssteak onglet, versneden geserveerd met rode kool, gebakken patatjes en frisse sjalottensaus (€20,50). De structuur van het vlees is speciaal, normaal loopt er een dikke pees door (die is verwijderd). Het donkerrode vlees wordt in de keuken versneden. Het smaakt zeer goed. De bijbehorende garnituren zijn vers, voldoende afgesmaakt en warm. We eindigen met een crème brûlée en gazpacho van jonge kasrabarber, voorzien van een bolletje bourbon-vanilleroomijs, een heerlijke afsluiter.

Stijlvolle brasserie met een prima keuken. Toffe bediening.

woord Dirk De Schutter
(1/04/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Statie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Statie

Venusstraat 20
2960 Brecht
Tel: 03/315.10.05

www.destatiebrecht.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden