't Lopend Vuurtje

Belgisch

't Lopend Vuurtje
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €5,0 tot €23,5
Hoofdgerecht €14,0 tot €30,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
za van 18:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00

Over 't Lopend Vuurtje

Volgens de regels

't Lopend Vuurtje ligt vlakbij de snelweg E34 en de winkelparadijzen op de weg naar Zoersel dorp. De rustieke hoeve ligt verscholen in een bocht van de Rodedijk aan de rand van het Zoerselbos. Ik ga er op een avond naartoe. De parking aan de voor- en zijkant van het huis is volzet, maar ik vind nog een plek wat verder aan de straatkant, onder een majestueuze boom. De ontvangst is zeer vriendelijk. Mijn jas krijgt een plaats in de vestiaire. Mijn gereserveerde tafeltje staat gedekt voor één persoon en er staat ook maar één stoel. Het wordt werkelijk mijn privédomein voor deze maaltijd.
De kaart vermeldt klassiekers zoals koude sneeuwkrab en gerookte zalm op toast met een dressing van peterselie (€16), garnaalkroketjes onder een warm dekentje van peterselie (€13), tomatensoep met 'een wolkje room(€5), een gebakken zeetong meunière van ongeveer 500 g ( €30), filet pur van Belgische Blanc-bleu (€23) en kalfsfilet stroganoff met gebakken aardappeltjes (€23,50). Er staan ook een viertal vegetarische bereidingen op de kaart, waaronder gekruide geitenkaas in filodeeg met gemengde sla en zoete dressing (€12,50) en basmatirijst met quornblokjes en Indische currysaus (€14). Er is een driegangenlunch voor €30 en een driegangenkeuzemenu voor €36 (€58 met wijn). Het interieur is landelijk rustiek. Achter de toog met eiken steunbalken en in visgraatmotief gemetste baksteen is de muur in ruwe baksteen. De overige muren zijn bezet, witgeverfd en met een rood bladmotiefje gesjabloneerd. Eiken steunbalken onderstutten het houten plafond waaraan grillig gevormde luchters hangen. Op de vloer liggen glimmende, rustieke rode tegeltjes. Centraal staat een mooie tegelkachel met ingebouwde haard die op koude dagen voor extra gezelligheid moet zorgen. Rond de tafels, gedekt met lange tafelrokken, staan comfortabele rieten zetels. Op de achtergrond zingt Céline Dion.
Ik neem kalfszwezeriken als voorgerecht (€18,50) en het suggestiebordje kalfskroon (€23). In het glas komt de huiswijn, een ronde fijn kruidige Australische chardonnay 'Black Hill Chalk' (€5). De drie kalfszwezeriken zijn lichtjes gepaneerd, krokant gebakken en hebben een sappige, romige textuur. Ze arriveren op een gloeiend heet bord en worden begeleid door notensla, flinterdun gesneden en gebakken aardappelschijfjes en een stevige cognacsaus opgewerkt met room en groenepeperbolletjes.
Vóór het hoofdgerecht arriveert een sorbet van bosbessen en dat mag dan wel een ode aan de klassieke keuken zijn, maar toch is het passé, wegens te zoet en te belastend voor de smaakpapillen. De kalfskroon bestaat uit een mooie portie kalfsribbetjes, licht aangekorst en met ultrasappig vlees, met erbij een lekker mengsel van snijbonen en champignons, vleesjus met dragon en luchtig gebakken aardappeltjes.
Ik drink er de rode evenknie bij, een kruidige shiraz van dezelfde Australische producent (€5). Hier werkt een klassiek geschoolde chef die zijn kooktijden beheerst en smaak weet te vangen. Ik rij tevreden naar huis.

Klassieke keuken met perfecte kooktijden. Zorgzame en vriendelijke bediening.

woord Marc Declercq
(12/09/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Lopend Vuurtje

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over 't Lopend Vuurtje

Rodendijk 70
2980 Zoersel
Tel: 03/309.22.03

www.tlopendvuurtje.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden