Ter Euwen

Belgisch-Frans

Ter Euwen
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €16,0 tot €32,0
Hoofdgerecht €24,0 tot €38,0
Nagerecht €9,0 tot €13,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
za van 18:30
zo gesloten
Op feestdagen gesloten.

Over Ter Euwen

Tot uw dienst

Ter Euwen betekent 'tot uw diensten was de naam van een Norbertijnenklooster dat van de 12de tot de 15de eeuw tussen de kerk van Broechem en het Albertkanaal stond. Sinds enkele jaren is het ook de naam van een restaurant dat werd ondergebracht in een voormalige notariswoning uit 1890. Chef Dirk Van Tichelen was negen jaar lang souschef van Johan Seghers in het Antwerpse restaurant 't Fornuis. De inrichting van het huis refereert naar de stijl van 1890 met antieke deuren, schouwmantels, stenen- en eikenhouten vloeren. De aankleding is sober en fris. Achteraan het huis is een uitnodigende tuin. Als ik er op een middag arriveer wordt de deur geopend door de kelner en zijn chef. Van een persoonlijke ontvangst gesproken. Ik neem het aperitief aan tafel, een glas huischampagne Louis-Philippe: een zeer complexe champagne met toetsen van briochebrood en exotisch fruit en een lange, volle afdronk. Er horen enkele hapjes bij, een minipizza met knapperig deeg, een soepje met grijze garnalen en een kippenbilletje gebakken in sesamolie. Pas daarna brengt de kelner me de kaart. Het is een vorm van acclimatiseren waar ik wel van hou. De kaart vermeldt voorgerechten zoals salade van lauwwarme babykreeft met espuma van zee-egel en sinaasappel (€28) en gebakken ganzenlever met gekarameliseerde appel en balsamico (€24) en hoofdgerechten zoals cannelloni van verse krab met groene asperges (€28) en gebraden schouder van melklam gegaard met jonge uitjes, gekonfijte look en rozemarijn (€30). Het viergangen marktmenu (€45) wordt mijn keuze. Ik neem er ook de aangepaste wijnen en koffie bij (€19) en merk tot mijn genoegen dat ook het aperitief is inbegrepen. Op de achtergrond speelt vrolijke walsmuziek afgewisseld met een streepje licht klassiek. De grijzende kelner is een voorbeeld voor zijn vakgenoten. Met zachte stem en in bijzonder keurig Nederlands kondigt hij de gerechten aan. Hij heeft oog voor elk detail. De eerste wijn die wordt geschonken is een Sanz Classico uit de Rueda, rijk aromatisch met tropisch fruit, citrus en mineralen in de neus, knapperig fris in de mond met toetsen van groene appel, witte perzik en meloen. Daarbij serveert de chef een zilte tartaar van koningskrab met een fris sausje van jonge preischeuten en luzernesla. Het tweede voorgerecht arriveert in een diep bord: drie perfect gegaarde sappige sint-jakobsvruchten met weidekringchampignons, waarmee de chef niets anders heeft gedaan dan ze licht te stoven zodat ze hun natuurlijke smaak behouden. Een superbe gerechtje. Het hoofdgerecht bestaat uit sneetjes sappig speenvarken, aardappelen, een goed geconcentreerde jus, fijn gesneden wortelen en ui, met te sterk gekruide meikool. In het glas komt een licht gekoelde, erg fruitige rode Saumur Champigny Chateau de Parnay, met een fijne kruidige afdronk. Deze fijne maaltijd sluiten we af met een evenwichtig dessert: een compote van zure rabarber, zoet ijsparfait van rood fruit, huisgemaakt vanille-ijs en fijngesneden aardbeien.

Klassieke keuken waarin smaken optimaal tot hun recht komen. Voorbeeldige bediening.

woord Marc Declercq
(11/06/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ter Euwen

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Ter Euwen

Gemeenteplein 20
2520 Broechem
Tel: 03/225.58.25

www.tereuwen.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden