Griekse Taverne

Grieks

Griekse Taverne
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenGrieks
SpecialiteitGrill
Accommodatie airco, terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €5,0 tot €12,0
Hoofdgerecht €10,0 tot €15,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 15:00 tot 22:00
di van 15:00 tot 22:00
wo van 15:00 tot 22:00
do van 15:00 tot 22:00
vr van 15:00 tot 22:00
za van 15:00 tot 22:00
zo van 15:00 tot 22:00

Over Griekse Taverne

Roken als een Griek?

De Griekse keuken presenteert een heerlijke zuiderse keuken waar vakantiezon, muziek, feesten en ambiance centraal staat. Ik probeer vandaag een typisch Grieks restaurant in Antwerpen uit, Griekse Taverne genaamd. Je komt via een grote poort binnen, waarop in de muur Grieks Huis vermeld staat. Dit moet de thuishaven zijn van vele Grieken, en moet authenticiteit voorop staan, nietwaar? We werpen snel een blik op de meest rustgevende binnentuinen van Antwerpen en stappen dan het restaurant binnen. We hebben gereserveerd en krijgen een tafeltje naast de ingang. Er staan verschillende stamgasten aan de toog, sommigen zijn aan het roken. Het ventilatiesysteem doet zijn werk, maar omdat ik in het tweede gedeelte van het restaurant het rookverbodsteken zie, had ik gehoopt dat ze ons daar zouden plaatsen, maar de dienster vraagt niets. De kaart biedt eenvoudige, typische Griekse gerechten. Bij de voorgerechten lees ik tzatziki (€5), touna salata (€5), een koude mezedes-schotel (€9) en feta fourno (€8). Bij de hoofdgerechten staan verschillende vis- en schaaldieren, stoofpotjes en vooral gegrilde vleesbereidingen. Ik bestel een iets duurdere Griekse rode wijn, Rapsani genaamd (€22). Hij wordt aan tafel geopend, prima. Een wijn die op de flanken van de Olympusberg wordt gewonnen. Een complexe, rijke wijn met zachte tannines. Hij is robijnrood met een gekruid boeket. Ik waan me even op een Grieks eiland. Dit wordt spijtig genoeg verstoord door twee Spaanse gitaristen die hier hun nummertjes komen afhaspelen en waarschijnlijk linea recta de volgende horecazaak aandoen. Geef mij dan maar de typische Griekse muziek. Onze voorgerechten worden ingezet, soupia, inktvis in de geheime saus van de chef, zo staat vermeld op de kaart (€11). De pijlinktvis ligt in een getomateerde saus waarin stukjes beetgare paprika zwemmen. Alles is bereid in een vuurvast schoteltje. Een prima afsmakend gerecht. Ik hou het klassiek en proef van de dolmadakia, met rijst opgevulde wijnstokbladeren (€8). De opgerolde bladeren liggen in een blank sausje dat lekker naar citroen smaakt. Ik heb zelden zulke zalige dolmades geproefd. In combinatie met dat wijntje: heerlijk! Spijtig genoeg wordt er nu naast en achter ons ook gerookt, wat de pret danig bederft. De hoofdgerechten laten niet lang op zich wachten, met tegenover mij een klassieke moussaka (€10). Hij wordt gloeiend heet geserveerd en bestaat uiteraard uit aubergines, gehakt en aardappelen. Een correcte portie en zeer smaakvol. Ik kies voor arni giouvetsi (€12), een stoofpotje gevuld met lamsvlees en Griekse pasta. De Griekse naam voor de pasta kritharaki lijkt op een grote rijstkorrel. Het stoofpotje is prima afgesmaakt en wordt tot op de bodem leeggegeten. Een geslaagd etentje, jammer dat ze ons niet meteen aan een niet-rokers tafel hebben gezet.

Te rokerige eetruimte in een smaakvol restaurant met toffe bediening.

woord Dirk De Schutter
(6/05/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Griekse Taverne

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 7
 
  2/5

 
  4/5

Marc - 11/02/17 17:31

Het bekertje voor de wijn is typisch Grieks,ga maar eens naar Griekenland dat zie je het wel Het blijft een tof Restaurant wij klagen zeker NIET

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Marc - 11/02/17 17:27

Gewoon een goed Grieks Restaurant en zeker in de zomer lekker in de tuin. Bediening ok ,wij zijn al meerdere keren geweest,prijs is zeker niet te duur Enig minpuntje punt dikwijls andere die u bedienen .Zito i ellada

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Fab - 22/05/16 17:52

Horrible restaurant. After 1h30 to wait our meals, we decide to leave this restaurant. How it's possible. Only 3 people to ensure the service for more than 200 clients. Last time in this place.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Fab - 22/05/16 17:52

Horrible restaurant. After 1h30 to wait our meals, we decide to leave this restaurant. How it's possible. Only 3 people to ensure the service for more than 200 clients. Last time in this place.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

John Gortemuller - 14/12/15 16:52

Pas toen iedereen het eten op had, kwamen de bestelde drankjes. Nadat we gevraagd hadden om te betalen, kwam de serveerster even later met de rekening. pas toen vroeg ze of alles naar wens was geweest. Toen we haar van bovenstaande zaken op de hoogte brachten, kwam er een blik van "nou, dat is dan heel spijtig". Bij controle van de rekening kwam het klapstuk van de avond: er stonden gerechten op die we helemaal niet gehad hadden. Na herberekening bij de bar bleek dat we ruim € 90,00 teveel betaald zouden hebben. reactie: "ja, we hebben een nieuwe computer, sorry". Als compensatie hoefden we een aantal consumpties niet te betalen. Dit alles bij elkaar heeft onze groep doen besluiten hier niet meer terug te komen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

John Gortemuller - 14/12/15 16:50

Op 12 december 2015 waren we hier voor de 3e keer met een groep van 10 personen. De 2 voorgaande keren prima gegeten. Deze keer was er (weer) ander personeel. Het was behoorlijk druk en dat zal dan ook de reden zijn geweest dat de serveerster, volgens mij was zij de enige, niet echt blij keek. Na het 1e drankje en de opname van de bestellingen duurde het behoorlijk lang voor de borden werden geserveerd. De souvlaki's van de 5 bestelde mixed grill schotels waren bij aankomst al bijna koud. De kipstukjes van deze schotels bevatten meer vet dan vlees. Onder het eten heeft niemand de moeite genomen om te vragen "Is alles naar wens?" Na een 2e drankje besteld te hebben, bleef het opvallend stil. Pas toen iedereen het eten op had, kwamen de bestelde drankjes. Nadat we gevraagd hadden om te betalen, kwam de serveerster even later met de rekening. pas toen vroeg ze of alles naar wens was geweest. Vervolg hieronder.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Tatiana - 12/05/15 0:16

Er is geen sprake van service. Exact 2 uur gewacht op de bestelde gerechten. In plaats van aardappel kregen we plasta, ipv rodebaarsfillet - kabeljouw, ipv rose wijn witte in alu bekkertje uit WOI die ze karaf noemen. En tot slot moesten we de ober gaan zoeken om ons rekening te vragen. De gerechten zelf zijn ook niet op zijn best. Deze taverne is echte afrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Griekse Taverne

buurt: Historisch centrum
Vlasmarkt 28
2000 Antwerpen
Tel: 03/231.87.22

www.grieksetaverne.be

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden